joi, 24 martie 2011

Bioderma in sprijinul tratarii acneei.

Am fost zilele acestea la o prezentare Bioderma.

Cred ca ati auzit de aceasta gama mai ales datorita lotiunii micelare Sensibio. Ideea prezentarii a fost readucerea in atentia noastra a gamelor principale apartinand acestui brand, respectiv gama Sensibio-ten sensibil
  gama Hydrabio- ten uscat sau deshidratat
  gama Sebium-gama pentru ten gras si mixt.

Mottoul lor este: "atunci cand pielea sufera, ar trebui sa folosim propia biologie si sa o invatam sa traiasca sanatos, in loc sa ne multumim doar sa o tratam pe moment."
Ce spun specialistii Bioderma despre acnee? Este cea mai intalnita afectiune a pielii si majoritatea dintre noi se confrunta macar o data in viata cu aceasta problema. Acneea apare datorita:
1. Excesului de sebum
2. Ingrosarea pielii
3.Proliferare bacteriana- in cadrul acneei o bacterie existenta in mod natural la nivelul pielii prolifereaza in exces si determina componenta inflamatorie a acneei. Astfel apar acele pete rosii, dureroase.
4. Dereglari hormonale
Specialistii Bioderma ne-au explicat importanta ingrijirii constante a tenului, curatarea, hidratarea si tratarea. Persoanele care sufera de acnee ar trebui sa foloseasca doar produse non grase, non comedogene, fara alcool. Produsele de igiena ar trebui sa fie blande si sa aiba efect seboregulator si antibacterian. In cazurile foarte grave, produsele de ingrijire ar trebui sa fie insotite de un tratament medicamentos.
Controverse despre acnee:
1.Acneea si alimentatia: nu a fost demonstrata nicio legatura intre acnee si consumul de ciocolata sau mezeluri.

2.Acneea si soarele: Soarele este un fals prieten: sa senzatia de incetare a acneei dar odata cu incetarea expunerii aceasta reapare intr-o forma mult mai grava!

3.Acneea si sexualitatea: Acneea este total independenta de activitatea sexuala

4.Acneea si contagiozitatea: acneea nu este cauzata de o infectie a pielii prin urmare nu este contagioasa.

Am vrut sa impartasesc cu voi aceste sfaturi pentru ca si eu cand am suferit de aceasta afectiune am facut multe greseli: incercam sa usuc cosuril la soare, imi deshidratam tenul prin tot felul de tratamente, etc. Cat despre gama Bioderma, nu am testat-o ca sa imi pot da cu parerea dar pot sa zic doar atat: este gama cea mai recomandata de dermatologi!

5 comentarii:

  1. Folosesc gama Sensibio si sunt foarte multumita! Crema de fata este nu prea grasa, nu prea subtire, perfecta! Iar lotiunea micelara inlatura pana si ultima picatura de machiaj, de la fond de ten rezistent, la mascara waterproof!<3

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sufar de acnee si e ingrozitor.. am incercat deja o multime de tratamente, dar tenul meu a fost mai mult agresat de acestea... Tu cum ai reusit sa scapi?

    RăspundețiȘtergere
  3. @bianca: eu am scapat de acnee folosind un tratament de ingrijire adecvat si...anticonceptionale. Incearca sa iei niste suplimente cu zinc, sa eviti o alimentatie grasa, foloseste o lotiune demachianta usoara( micelara), o crema matifianta si un tratament punctiform, mergi pe aceeasi gama de ingrijire, demachiaza-te si seara si dimineata si bea multa apa ca sa ajuti organismul la eliminare. Daca toate acestea nu functioneaza, consulta un dermatolog si fa-ti niste analize ale hormonilor. De asemenea, nu folosi fond de ten comedogen, mergi pe machiajul medical ( fond de ten din farmacie), nu iti incarca fata in exces cu produse si cel mai important nu iti strange cosurile ca o sa ramai cu urme. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietenul meu are probleme cu tenul si chiar nu stiam de faptul ca soarele face mai mult rau decat bine...
    A fost foarte de ajutor post-ul! Am auzit de acest brand, insa nu am avut ocazia sa incerc vreun produs de la ei.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere