joi, 4 octombrie 2012

Experienta Medicover Cluj- endocrinologie

Zilele trecute m-am hotarat sa fac o vizita la endocrinolog pentru a rezolva situatia incerta a hormonilor care isi fac de cap in corpul meu si datorita carora in ultimul timp fata mea e varza. Atat de varza incat nici the best from the best, adica produsele Paula's Choice nu ii mai pot face fata. Ma trezesc zilnic cu cateva pustule mari, dureroase sub piele care rezista eroic in fata agresiunilor mele, cateva zile. Iar petele post mortem cos rezista cateva saptamani, luni. Deci nasoala situatie si fara fond de ten nu se pune problema de iesit nicaieri.
Am zis sa fac o vizita la endo sa vad cine-i vinovatul desi am incredere in doctori cum am in politisti si in politicieni, adica cu minus in fata.
M-am apucat de 2 saptamani si de anticonceptionale Yaz sa mai potolesc putin situatia si doream sa discut cu medicul si aceasta problema deoarece nu-s deloc fana lor insa nu prea am avut de ales. Tin sa mentionez ca am mai luat in trecut 5 ani de Yasmin cu care m-am impacat ok insa am citit ca Yaz fac parte din aceeasi categorie insa sunt mult mai slab dozate hormonal.
Cu tot pachetu de intrebari in minte mi-am facut programare la Medicover, in Cluj pe Republicii. O clinica privata destul de buna, nu am auzit chestii macabre despre ei deci am zis ca va fi ok.Am fost programata la dna doctor Ioana Ilie, medic endocrinolog.
Am ajuns la programare cu 10 minute inainte de termen si am asteptat o ora sa fiu preluata. O ora in conditiile in care eu plecasem de la serviciu pentru aceasta programare si in conditiile in care nota de plata nu e deloc neglijabila, ba din contra.
Doamna doctor mi-a lasat o impresie incerta. Adica: nu purta halat ceea ce mi-a displacut din start si mi s-a parut lipsa de profesionalism. Era imbracat intr-o rochita mulata, usor sexy insa foarte zambitoare si placuta . Am intrat in cabinet, am facut prezentarile si am inceput tirul de intrebari.
Din pacate tirul meu de intrebari a lovit-o deoarece nu a stiut sa-mi raspunda clar si concret la aproape nimic. Nu puteam sa imi fac testul de sange pentru determinarea nivelului hormonal pentru ca eram deja pe contraceptive insa vroiam sa stiu care sunt simptomele pentru dereglare hormonala cu nivel marit de testosteron sau de estrogen, daca glanda tiroida poate juca un rol in afectiunile cutanate, daca exista alta metode de echilibrare hormonala care nu implica anticonceptionale, etc. Nu mi-a raspuns clar la nimic insa a tras concluzia ca nu am nimic cu hormonii ( desi i-am explicat clar simptomele si faptul ca tenul meu a fost perfect pe durata anticonceptionalelor), ca sufar de acnee vulagris (acnee datorata tenului gras pe care eu nu-l detin si intalnita la adolescenti) si ca mai  mult decat atat ea nu are cu ce sa ma ajute. Ah, ba da, mi-a spus sa incerc niste produse minune de care a auzit ea cu care sigur ma voi vindeca, adica La Roche Posay. M-a pufnit rasul, va dati seama. Mi-a mai spus ca glanda tiroida nu are de-a face cu tenul desi eu am citit contrariul in cateva jurnale medicale si cand am incercat sa-i aduc argumente insa contraargumentul ei a fost ca ea atat imi poate spune si punct. 
Am plecat foarte dezamagita din cabinetul ei si mult mai confuza decat venisem. Nu mi-a lamurit absolut nicio problema, ba din contra. In concluzie dupa discutia cu ea am inteles ca doar daca ai tuburari menstruale suferi de dereglari hormonale, celelalte simptome nu conteaza. Nu mi-a dat niciun sfat concret, a tinut insa sa ma lamureasca ca toti dorim sa scapam de tulburari hormonale fara anticonceptionale insa ar cam trebui sa-mi iau gandul de la asta ca nu-i posibil.
La iesire am achitat 200 de lei pentru magnifica discutie si o radiografie. Frumos, nu?
Rare au fost experientele mele cu medicii insa datorita lipsei de profesionalism care ii caracterizeaza presimt ca vor deveni si mai rare.
In concluzie, doresc sa va intreb daca stiti in Cluj un endocrinolog capabil sau de ce nu un naturopat bun?

Nu uitati sa va inscrieti la GIVEAWAY!

21 de comentarii:

  1. Sa nu-mi fie cu suparare, dar de ce esti tu asa convinsa ca ai o dereglare hormonala si nu o afectiune dermatologica? Daca tot vrei sa scapi de pustule/noduli (n-am inteles exact ce ai), de ce nu mergi si la un dermatolog?
    Mai bine te-ai uita pe lista lunga de efecte adverse ale anticonceptionalelor inainte sa ti le administrezi singura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am fost la dermatolog. Afectiunea mea nu e dermatologica si de asta sunt convinsa. Tot ce am rezolvat la dermatologi a fost sa ma usurez de milioane ca sa investesc in stocul lor de dermatocosmetice. Stiu ce am pentru ca de ani de zile caut raspunsuri, citesc jurnale medicale, ma informez.
      Sunt un consumator foarte bine informat insa nu stiu (inca) sa ma diagnostichez singura. Din pacate cu sistemul medical actual va trebui sa invat.

      Ștergere
  2. tipic deja, mergi la doctor si nu stie nimic, nu poate sa-ti raspunda la intrebari si mai e si iritat de ele. Am patit de n-spe mii de ori. Odata am fost intrebata daca ma pregatesc pentru medicina... nu doamna doar ca stiu si eu niste chestii basic. Toti dermatologii iti dau fie bioderma fie LRP.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomanda LRP si Bioderma pentru ca au contracte cu ei. Cand am lucrat in farmacie venea reprezentantii firmelor sa intrebe cate retete cu produsele lor au trimis medicii, oare de ce?

      Ștergere
  3. Ai facut analiza prin recoltare din pustule?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inca dar urmeaza. Toate pustulele mele sunt in piele, gen noduli. Nici nu stiu daca se poate face in cazul asta, cum recolteaza tesut? O sa ma interesez si daca se poate, merg.:)

      Ștergere
    2. O sa iti faca punctie. Deci te inteapa cu acul, nu e mare lucru. Intr-adevar, din cate explici tu aici e probabil o infectie cu stafilo/streptococ care a migrat dintr-un focar primar. Ai avut recent aigdalita/faringita, sau orice fel de infectie care a fost tratata, dar nu conform unei antibiograme? Daca iti vor gasi vreun germene ti se va face aceasta antibiograma, sa iei un antibiotic tintit, care clar iti va "omori" vinovatul. Bafta.

      Ștergere
    3. Nu cred ca e nevoie sa fi migrat dintr-un focar primar, stafilococii stau pe pielea noastra ca la mama lor acasa. :)
      Si daca nu ai facut niciun examen microbiologic, Lavi, de ce esti asa sigura ca nu este o afectiune dermatologica? Dermatocosmeticele recomandate nu au nicio legatura cu terapia de eradicare a agentilor patogeni: antibiotice, antiseptice, analogi de vitamina A, etc.

      Ștergere
    4. Atunci cum se explica ca pe durata contraceptivelor tenul meu arata perfect? Ce are a face stafilococul cu contraceptivele?

      Ștergere
    5. Mi-ai raspuns tot printr-o intrebare. Tu mi-ai spus mai sus ca esti sigura ca nu este o afectiune dermatologica. Iar eu vroiam doar sa aflu ce argumente ai pentru aceasta siguranta. Nu de alta, dar intalnesc din ce in ce mai multi oameni convinsi ca sufera de ceva fara sa aiba o justificare pentru convingerea lor. Eu spun ca pe masura ce studiezi, iti dai seama ca lucrurile sunt mai complexe si ca nu poti afirma cu convingere nimic fara sa faci niste investigatii medicale in prealabil.
      Cat despre intrebarea ta. Si eu m-am intrebat acest lucru mai demult si am cautat sa ma informez, dar nu am gasit nimic sa ma lamureasca. Si eu cunosc vreo 3-4 persoane care au luat anticonceptionale si care s-au putut bucura de un ten fara probleme atata timp cat au urmat tratamentul. Uite aici un articol al pasagerei: http://pasagera.ro/solutii-pentru-acnee-%E2%80%93-pilule-contraceptive.html .
      Nu cred ca e bine sa te intorci la tratamentul cu anticonceptionale in conditiile in care l-ai urmat deja timp de 5 ani. Daca vrei sa te convingi ca ai sau nu o disfunctie tiroidiana, poti sa-ti dozezi TSH si FT4.
      Si eu am avut probleme cu acneea, am fost la 2 dermatologi care mi-au pus 2 diagnostice diferite si nu m-au lamurit ce aveam de fapt. Dar se pare ca in ambele cazuri, ceva din tratamentul primit a avut efect.

      Ștergere
  4. Se poate, trebuie sa mergi cu o pustula coapta bine care sa aiba ''cap'' alb. O sa iti recolteze defapt puroi (poti sa nu aprobi comentariul daca nu e prea nice) si o sa vada daca exista sfailococ sau streptococ. E posibil sa ai deja undeva in corp nas sau gat asa ca cere si exudat nazal si faringian. O sa coaste toate in jur de 100 lei. Eu in cluj am facut analiza la laborator la MedLife in manastur. Mi-a iesit pozitiv pt stafilococ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ti-a trecut dupa tratament? Mai stiu pe cineva care a facut analiza din pustula, a iesit stafilococ, a facut tratament cu antibiotic si nu a rezolvat problema. De asemenea din cate am mai citit, e posibil sa gresesc aici, toti avem stafilococ in organism si e prea putin probabil sa nu iasa asta, insa poate sa nu fie stafilococul respectiv generator de pustule. Complicata problema.:D
      Cu antibiotic ai facut tratament, nu?

      Ștergere
  5. Buna, Lavi! Eu am avut aceeasi problema ca tine vara trecuta, fata mea a fost invadata de pustule mici si mari, arata groaznic... Am fost in Cluj la Interservisan la dermatologie unde mi s-a facut un test de sange si s-a constat ca aveam testosteronul over the roof. M-au trimis la gine pt determinarea ratei crescute a hormonului masculin din corpul meu si in cele din urma mi s-au prescris anticonceptionale.
    Eu aveam doar 16 ani pe atunci si nu am putut sa ma impac cu ideea de a merge pe acest gen de tratament. Avand in vedere gravitatea problemei mele, am cautat solutii alternative si am ajuns la medicul homeopat Petru Rai de la Bistrita. Tratamenul dansului m-a ajutat enorm de mult, pustulele au disparut in totalitate si toata situatia merge spre bine. Ce-i drept, costurile cabinetului sunt destul de ridicate, dar avand in vedere rezultatele MERITA!!!
    Daca vrei sa mergi in continuare pe calea "conventionala" iti recomand cu caldura clinica Interservisan. Am fost tratata cu respect si bunavointa, medicii sunt dedicati si dispusi sa te ajute.
    Te pup, si sper ca am reusit sa te ajut cat de cat. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia draga, in primul rand multumesc pentru raspunsul tau atat de detaliat, esti o draguta!
      Eu sunt din Bistrita-Nasaud, il stiu pe doctorul Rai dar niciodata nu m-am gandit sa apelez la el insa dupa ce mi-ai povestit sa stii ca voi incerca pentru ca sunt foarte deschisa la alte forme alternative de tratament. Sincer, nu conteaza costurile, avand in vedere cati bani am investit de-a lungul timpului in cosmetice, tratamente, medici, chiar nu mai conteaza atata timp cat merge spre bine.
      Multumesc foarte mult. Chiar voi incerca.

      Ștergere
    2. Imi pare bine daca am reusit sa te ajut cu ceva, sper sa apelezi la doctorul Rai. Mult succes, sa te faci bine!

      Ștergere
  6. Asa este, dar una e sa ai stafilococ pe piele (ca are toata lumea, doar sunt peste tot, pe clante, pe obiecte) si alta e sa ai in piele, in derma. Si intr-adevar nu orice stafilococ e patologic, dar e cel auriu, si ala mi-a iesit mie pozitiv la analiza. Nu am luat antibiotic inca, dar poate voi lua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Staf poate patrunde in tegument prin orice leziune, de aceea nu se recomanda stoarcerea cosurilor sau scrubul frecvent. Din cate stiu eu, staf auriu este coagulazo pozitiv, iar pielea este contaminata cu staf coagulazo negativi. Tot un medic dermatolog bun va poate lamuri si in legatura cu aceste lucruri.

      Ștergere
  7. Ruxandra eu am fost cu antibiograma la medicul meu dermatolog, mi-a dat antibiotic dar nu l-am luat. Am preferat tratament local cu creme, dar desigur daca as avea eruptiile Laviniei as fi cuminte si as lua antibioticul. Despre staf auriu nu cred ca stii bine, chiar contamineaza pielea, a scris si Pasagera despre asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Medicul dermatolog ti-a recomandat un tratament oral cu antibiotic? Mie asa mi s-a recomandat, mi-a dat dermatologul vreo 3 preparate cu administrare locala ce contineau antibiotic + un antibiotic oral. Si eu am folosit doar cremele si nu am luat antibioticului, mi s-a parut prea mult.
      Se pare ca materia care se studiaza la scoala nu e in concordanta cu ce scrie in alte surse, am cautat pe siteul Corinei si am observat ca, intr-adevar, Staf auriu sta la baza foliculitei.

      Ștergere
  8. Buna. Referitor la ceea ce scria Iulia de medicul din Bistrita Rai Petru, am avut o profunda dezamagire. Desi se spune ca e medic specialist, in ceea ce priveste diagnosticul pus mamei mele a dat gres total. Niste prieteni de familie l-au recomandat, insistand ce medic/homeopat bun este. Dupa cateva intrebari puse despre istoricul bolilor familiare, a urmat consulatia propriu zisa, palparea sanului si a gatului PRIN HAINE, punand diagnosticul de CANCER extins 99% in tot organismul. Nu pot intelege cum un medic poate pune un diagnostic de cancer fara o bipsie, fara o radiografie sau cel putin o ecografie?. Timp de 6 ani in facultatea de medicina te invata si psihologia bolnavului. Nu te poti pronunta la un diagnostic pana nu ai rezultate concrete. Evident urmatoarea zi au urmat controale peste controale la Cluj, inclusiv cu analize pentru factorii tumorali. O gramada de bani aruncati, dar nu atat bani cat STRESUL ne-au terminat psihic. Am viziat in ziua respectiva 6 medici, fiecare sustinand acelas diagnostic de infectie in organism , nicidecum cancer.Nu imi place sa judec, poate e un medic bun si sunt sigura ca a avut cazuri care au dat rezultate excelente, insa in ceea ce priveste consultatia si diagnosticul pus mamei mele, a gresit enorm. Inca un lucru pe care as vrea sa il specific pentru acei pacienti care cred in homeopatie. Homeopatia functioneaza si ajuta mult la efectul placebo/ si ca si tratament adjuvant insa cititi si voi despre faptul ca homeopatia NU A FOST ACCEPTATA de ministerul santatii in lume. Orice a-ti alege , sa mergeti sau nu la el pentru consulatie , va recomand sa consulatati si parerea altor medicii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare foarte rau sa aud asta, eu nu am mai fost pana la urma la el, mi-am rezolvat problemele cu tratament local. Oricum, orice ar fi eu intotdeauna consult o a doua parere. Imi pare rau de experienta prin care a trecut mama ta.
    Nu mai scriu pe platforma asta, ma poti gasi pe http://beautybylavi.wordpress.com/
    Te astept acolo

    RăspundețiȘtergere