joi, 6 octombrie 2011

Secretul tineretii.

Foarte mullta lume imi cere mereu aceeasi recomandare: spune-mi o crema buna, ceva extraordinar care sa ma intinereasca/ sa imi repare tenul, sunt dispusa sa dau oricat. Intotdeauna raman fara cuvinte pentru ca niciodata nu stiu ce sa recomand in astefel de cazuri. Adica stiu, nimic. Multe persoane inca nu au inteles ca tineretea si frumusetea nu sunt de cumparat la borcan pentru ca daca ar fi asa cu totii am arata la 50 de ani ca la 20. Chiar daca zilnic suntem bombardati de mesaje in care ni se transmite ca dupa nspe mii de ani de cercetari tocmai s-a descoperit minunea, nu e adevarat. Tineretea sau mai degraba aspectul tanar al tenului tau se rezuma la doua lucruri:
1.Ingrijire adecvata.
2.Operatii estestice.
Pentru ca multe dintre noi nu vrem sau nu ne vom permite sa apelam la punctul 2, ne ramane sa ne ingrijim adecvat. Ingrijirea adecvata nu costa mult. Se rezuma la un total de obiceiuri bune pe care le poti aplica zilnic si care iti vor prelungi aspectul tanar cu multi ani. Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere sunt mai jos:
1. Nu te expune la soare, poarta factor de protectie solara zilnic, chiar si iarna. V-am plictisit deja cu asta, stiu dar e cel mai important. Soarele imbatraneste, nu vrei sa te ridezi de la 30 de ani, protejeaza-te.
2. Poarta ochelari de soare constant. Da, chiar si iarna sau cand lumina e prea orbitoare pentru a-ti tine ochii relaxati. Nu te mai gandi la ce zice lumea ca te vede iarna cu ochelari sau atunci cand stai la o terasa cu acestia pe ochi. O sa evtiti astfel sa te ridezi rapid in jurul ochilor.
3.Evita sa stai in fum sau in locurile prea poluate, sa fumezi orice alt obicei nesanatos care il ai si e pe cale sa iti afecteze tenul, stiu ca astea e destul de greu pentru multi dintre noi pt ca majoritatea traim in mediul urban unde zilnic ne confruntam cu astfel de probleme dar pe cat posibil, fa-o!
4.Dormi minim 8 ore pe noapte. Somnul e izvor de tinerete, e cea mai importanta sectiune din cele 24 de ore pentru refacerea tenului nostru.
5.Nu trage de piele si nu o leza in niciun fel, nici cand te demachiezi si nici cand te machiezi, poarta-te delicat cu ea deoarece isi va pierde in timp elasticitatea daca obisnuiesti sa o maltratezi.
6.Relaxeaza-ti muschii: evita sa stai incruntat sau cu sprancenele ridicate prea mult timp, vei ajuta formarea ridurilor.
7.Nu folosi cosmetice agresive care sa iti usuce tenul in exces. Tenul are nevoie de produse blande care sa il hidrateze si sa il mentina sanatos si elastic.
8.Mananca sanatos. Inca nu sunt prea multe dovezi care sa demonstreze legatura intre sanatatea tenului si ceea ce mancam dar un corp sanatos si un tonus bun se va vedea oricum.
Destul de simplu, nu? Si totusi extrem de important. Daca nu vrei sa tii cont de regulile de mai sus, strange banuti din timp, vei avea nevoie de ei.:)

4 comentarii:

  1. somn , liniste sufleteasca , natura , hrana cat mai neprocesata , apa etc ...cateva secrete :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune sfaturi. Din pacate, putina lume il respecta pe primul de pe lista. Pana acum vreun an, cand am inceput sa ma preocup de ingrijirea tenului, nu foloseam deloc protectie, iar acum nu mai pot sa ies din casa fara. Prefer sa fiu alba, decat sa fiu stafida la 40 de ani :-s Nu numai la fata, ci si la corp; am vazut femei cu un decolteu absolut dizgratios

    Ma mai impac cu gandul ca in vremuri demult apuse, nobilii se fereau de soare si erau albi, pentru ca numai cei din clasele inferioare, care erau nevoiti sa isi petreaca mult timp in soare (muncitori, soldati etc) erau bronzati :))

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca nici o crema si nici un tratament nu poate egala un stil de viata sanatos...nu este atat de greu, daca iti planifici totul bine si chiar crezi ca asta o sa te ajute.

    RăspundețiȘtergere