miercuri, 5 ianuarie 2011

Identificarea tipului de ten.

Ma bucur foarte mult ca am si primul request si anume sa va ajut la identificarea tipului de ten. E foarte important sa stii ce tip de ten ai, deoarece numai asa poti cumpara produsele de ingrijire adecvate problemelor tale care te vor ajuta la rezolvarea problemelor sau cel putin ameliorarea lor. Vreau sa specific ca nu exista un produs minune, un ten frumos tine de o ingrijire constanta si temeinica.
Asadar...
- daca tenul tau "te strange" aproape tot timpul, se descuameaza constant, ai riduri fine de la o varsta foarte frageda, crema intra extrem de repede dupa aplicare si ai nevoie de portie dubla, ai zone unde pielea se crapa, nu ai probleme cu cosurile, nu iti luceste tenul la cateva ore dupa ce ai aplicat fond de ten, nu iti curge machiajul si ai pori mici atunci ai TENul USCAT. Acest tip de ten nu produce o cantitate suficienta de sebum si atrage deshidratarea. Cel mai important pas in tratarea acestui tip de ten este hidratarea, atat externa cu produse specifice cat si interna cu consumarea unor cantitati insemnate de lichide.

-daca tenul tau luceste dupa cateva ore dupa ce ai aplicat fondul de ten, daca ai pori dilatati, puncte negre si cosuri in zona nasului a fruntii si a barbiei , daca zona obrajilor iti este deseori uscata, daca iti curge machiajul dupa cateva ore de la aplicare si cu greu iti gasesti produsele potrivite atunci ai TENul MIXT. Acest tip de ten este cel mai greu de intretinut deoarece prezinta caracteristicile atat a tenului gras cat si a tenului uscat iar produsele de ingrijire este ideal sa fie combinate. Astfel, in zona T (frunte, nas, barbie ) veti aplica produse adecvate tenului gras, iar in zona obrajilor a maxilarelor si a ochilor veti aplica produse adecvate tenului uscat. Pentru tenul mixt sunt recomandate si produsele specifice tenului sensibil.

-daca tenul tau luceste aproape in orice zona, daca ai pori dilatati, cosuri, puncte negre, daca iti simti mereu tenul uleios, daca iti curge machiajul, daca ai cosuri si in zona pieptului sau a spatelui atunci ai TENul GRAS. Acest tip de ten secreta o cantitate prea mare de sebum, apare in general la adolescenti dar poate fi si cauza unor dereglari hormonale si prin urmare poate fi prezent la orice varsta. Este tipul de ten care se rideaza cel mai greu dar care da cele mai multe batai de cap. O greseala foarte mare pe care o fac multi posesori ai tenului gras este curatatea in exces si deshidratarea, in nevoia de a-l simti curat care duce la rezultate dezastruoase, deoarece ca si mod de protectie, in momentul in care se simte deshidratat ,tenul va produce si mai mult sebum pentru a compensa. Tenul gras se ingrijeste cu produse specifice, cu o nutritie adecvata si se hidrateaza chiar daca nu simti nevoia.

-daca tenul tau se inroseste la aproape orice produs aplicat, prezinta mancarimi, faci bubite si te iriti foarte des, daca pielea iti reactioneaza atat la anumite produse cat si la schimbarile de temperatura atunci ai TENul SENSIBIL. Acest tip de ten are o tolereanta scazuta la incredienti chimici si la schimbari de temperatura, este indicata folosirea produselor dermocosmetice care se gasesc preponderent in farmacii, produse care nu contin parabeni.

- daca nu prezinti niciuna din descrierile de mai sus atunci ai TENul NORMAL si esti o fericita. Dar tot trebuie sa te ingrijesti pentru ca in timp, tenul tau poate suferi modificari drastice.
Pentru orice alte intrebari va stau la dispozitie.

P.s: vreau sa multumesc foarte mult fetelor care m-au adaugat in blogroll.
Va pup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu