joi, 28 aprilie 2011

Cum mi-am recapatat eu parul!

Va spuneam in una dintre postarile trecute ca am avut mari probleme cu caderea parului. Nu stiu exact motivul, cert este ca am ajuns intr-un stadiu de panica cand am observat ca majoritatea prietenilor mei sesizeaza din ce in ce mai des...chelia mea. Apogeul disperarii a fost cand am fost la tuns si stilistul meu m-a intrebat daca fac ceva pentru regenerare. Desi imi placea tunsoarea am iesi aproape plangand de acolo, mai ales ca el e mereu foarte finut in declaratii si nu mi-ar fi zis nimic decat in cazul in care problema era sesizabila. Si era.
Am decis ca e absolut necesar sa fac ceva. Ma tratam cu Alopexy 2% dar nu era suficient. Dupa ce m-am consultat cu mai multa lume in special cu farmacistele din dotare :D, am hotarat ca trebuie sa actionez nu numai extern ci si intern. La dermatolog nu am fost deoarece am vazut sute de retete de ale lor si toti dau aceleasi tratamente pe care le-am incercat si fara folos.

Inainte sa va spun cu ce ma tratez, vreau sa va spun doar atat: in 3 saptamani se observa o crestere semnificativa a parului, radacinile sunt evidente din nou si parul nu mai cade deloc ( sau ce putin nu mai mult decat in limitele normale).
Parul mi-l spal cu Vichy Dercos Aminexil. Spuma o las sa stea pe scalp cel putin cinci minute inainte de a clati.

Tratament local folosesc Alopexy 2%. Costa in jur de 45 de lei si este acelasi lucru cu fiolele de la Vichy. Aplic zilnic pe zona scalpului. Nu clatesc ci doar las sa actioneze deoarece nu ingrasa radacinile deloc.

Pe cale orala iau Revalid pastile ( contin exatract de mei ) si antioxidanti ( vitamine).

Daca stai sa le calculezi pe toate e un tratament cam scump dar merita suta la suta! Daca aveti probleme grave cu caderea parului eu zic ca merita sa incercati!

8 comentarii:

  1. O postare f utila, cred ca o sa incerc si eu tratamentul tau, imi cam cade parul...pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai gasit "reteta" pt oprirea caderii parului.

    Mult succes la pregatirile de nunta! te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant ce spui Lavi.. si mie imi cam cade parul dar nu asa de grav cum aveai tu.. oricum, ma bucur ca iti merge bine si parul se regenereaza:) te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. @Federova: eu zic ca merita sa incerci...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Diana Emma: si eu ma bucur pt ca eram f suparata din cauza asta, mai ales ca toata viata daca am primit complimente pt ceva, erau pt parul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Miuri: daca nu e asa grav, nu e cazul sa investesti atataia bani in asta. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o prietena care a luat revalid pastile si dupa cateva luni avea par peste tot nu numai in cap..si aici vorbim de PAR calumea crescut pe tot corpul inclusiv pe fatza :|

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi pare bine ca ai reusit sa gasesti un tratament bun >:D<
    Si eu am perioade cand imi cade parul (chiar nu de mult mi s-a intamplat asta de la un sampon foarte prost...), insa isi revine de la sine in general.
    In schimb, luam Revalid cand eram mai mica pentru intarirea unghiilor :), ceea ce pentru tine e un plus deoarece actioneaza in mai multe directii.

    Pupici

    RăspundețiȘtergere