marți, 17 mai 2011

Parerea mea!

Am vazut si eu zilele trecute scandalul izbucnit intre doua bloggerite si am ramas extrem de socata. Chiar daca pe nimeni sau cel putin pe cele doua in cauza nu intereseaza parerea mea simt nevoia sa ma exprim deoarece nu imi vine sa cred ca in lumea in care traim si cu educatia la care avem acces ne mai permitem sa izbucnim atat de violent ( chiar daca numai verbal) si sa fim atat de razbunatori. Tin sa mentionez ca nu sunt fana niciuneia, nu ma regasesc in stilul lor dar nu despre a lua partea uneia sau a alteia e vorba ci despre a reflecta putin la atitudinea pe care o aveam atunci cand ne place sau nu ne place de cineva. Blogul este teritoriul fiecaruia si fiecare are dreptul de a face/scrie/posta ceea ce doreste pe acesta. Da, este scris pentru public si continutul NU TREBUIE sa aduca jigniri sau ofense cuiva in mod special dar tragand linie dupa aceste regului...consider ca fiecare e liber sa scrie ce doreste. Inteleg sa nu iti placa de cineva, sa nu simpatizezi, chiar sa nu apreciezi munca pe care cineva o face (pentru ca in spatele blogurilor exista o munca ) dar de aici pana la a aduce injurii mi se pare cale extrem de lunga. Eu citesc foarte putine bloguri si le-am ales pe cele care imi transmit ceva, ceea ce nu imi place nu citesc si punct. Mi se pare anormal sa scrii postari lungi in care sa defaimezi si sa jignesti pe cineva doar pt ca tu nu suporti aceea persoana si chiar daca aceea persoana te-a suparat cu ceva, consider razbunarea verbala, injuriile si defaimarea arma persoanelor cu foarte putina cultura. Da, este normal sa te aperi atata timp cat o faci intr-un mod civilizat, daca ai depasit limita te-ai coborat din pacate la nivelul persoanei pe care o ataci...daca nu chiar mai jos.
De asemenea, sa iti permiti sa judeci modul in care arata cineva, daca este gras sau slab si sa razi de acest aspect, sa blamezi pe cineva pentru ca nu are bani mi se pare de-a dreptul lipsit de moralitate. Nu imi plac nici genul de persoane care lauda indiferent de aspect, ma enerveaza lingusitorii dar daca nu imi place de cineva prefer sa ma abtin de la comentarii in loc sa risc sa jignesc sau sa ranesc sentimentele acelei persoane.
Repet, nu tin partea nimanui, poate ca aceasta cearta a avut radacini reale dar modul in care ne certam si in care putem cu lejeritate sa ne adresam lucruri atat de urate mi se pare de necrezut. Certurile de acest gen mi se par specifice persoanelor de nivel Dragusanu, Crudu dar hai sa privim in alte curti sa vedem adevarate persoane publice de la care avem ce invata, s-au tavalit vreodata asa urat in noroi? Sau au stiut sa se contracareze prin replici inteligente dar totusi decente?
Vreau sa sustin decenta in declaratii/comentarii si postari pe blogurile din Romania! Cine e cu mine?

5 comentarii:

  1. Despre cine e vorba ?
    Eu am ratat :))) - glumesc

    Eu sunt de parere ca fiecare scrie ce vrea, atata timp cat e in limite legale. Daca te dezgusta caracterul unei blogarite nu mai intra pe blogul ei, sterge-o din blogroll. Asta e cea mai eficienta arma. Faptul ca aceste posturi au succes spune ceva despre audienta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. despre cine e vorba? acum ca ai deschis subiectul trebuie sa spui :) lasa-mi linkurile intr-un comentariu,nu-l voi aproba.merci

    RăspundețiȘtergere
  3. E normal sa comentezi felul cum arata cineva,cum se imbraca, mai ales,daca acela e un blog cu si despre moda.Atunci cand critici,e f important sa vorbesti DECENT(fara injurii etc) si sa iti ARGUMENTEZI critica.Voi sunteti ipocrite,cele care va faceti bloguri si asteptati/acceptati numai laude si pareri siropos-dragalase.Un exemplu concret in acest sens este d-na dr Stella(Modniza) care accepta doar comentariile in care este laudat stilul dumneai vestimentar.I am trimis comentarii in care ii spuneam ca imi place cum ii sta cu o tinuta.Comentariu acceptat.Daca insa ii trimiti un comentariu in care ii spui ca nu se potriveste maro-ul gentii cu intreg ansamblul vestimentar(e un exemplu ales la intamplare) imediat esti catalogata drept rautacioasa,invidoasa si invitata sa nu mai vizitezi blogul daca ai de gand sa critici..pai fratilor nu din critica inveti?? Cum am evolua daca toti ne-am lauda non stop unii pe altii? La ce iti mai faci blog atunci? Nu vi se pare ca toata povestea asta seamana cu cea din Alba ca Zapada cu oglinda care era intrebata cine i cea mai frumoasa din tara? Vreti ca raspunsul comentariilor sa fie la unison "Tu stapana mea.."?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Minola: nu am zis ca nu sunt de acord cu critica, ba sunt de acord atata timp cat nu este spusa pe un ton jignitor si nu sunt folosite cuvinte jignitoare dar cand critici pe cineva si te legi de aspectul fizic, de situatia materiala, cand efectiv interesul tau este sa faci ca acea persoana sa se simta prost cred ca sunt depasite niste limite, tu nu?

    RăspundețiȘtergere