vineri, 8 iulie 2011

Anti rid, anti ten obosit, anti pete, anti...oxidanti!

Radicalii liberi sunt printre cei mai daunatori factori existenti pentru tenul nostru. Auzim constant de ei si de cat sunt de daunatori. Dar ce sunt acesti radicali liberi?  Sunt niste substante toxice care ataca si distrug membranele celulare dar ce e cel mai important este faptul ca acestia sunt extrem de rezistenti, avand proprietatea de a se reproduce, actionand pana in punctul in care distrug celula. Din pacate, ii colectam atat din hrana cat si din mediul inconjurator, mai ales datorita poluarii si a razelor ultraviolete.
Actiunea radicalilor liberi o putem combate folosind antioxidati, adica o serie de compusi naturali care au posibilitatea de a combate si de a reduce efectele toxice ale radicalilor. Niciodata nu m-am preocupat sa gasesc ingrediente de acest gen in produsele cosmetice pe care le-am folosit dar din fericire am facut acest lucru folosind antioxidanti pe cale orala. Suplimentele pe care le folosesc acuma sunt compuse din seleniu, vitamina A, vitamina C si vitamina E. Toate aceste elemente au proprietati antioxidante puternice si pot fi gasite si in anumite fructe si legume dar din pacate de cele mai multe ori insuficiente pentru o lupta puternica impotriva radicalilor liberi.
Eu cred ca de cele mai multe ori probelemele pot fi rezolvate din interior dar sunt convinsa ca este extrem de important sa urmarim existenta radicalilor liberi si in produsele pe care le folosim si pe care alegem sa le aplicam zilnic pe tenul nostru.Cu cat mai multi, cu atat mai bine si mai ales pe orice cale posibila, rau nu au cum sa faca. O lista de antioxidanti pe care le gasiti in produsele cosmetice o gasiti aici.
Asadar, pentru o ingrijire corecta a tenului nostru, si din exterior si din interior cel mai important este sa ne luptam cu ceea ce o agreseaza, cu inamicul.

2 comentarii:

  1. offf...suntem intr-o continua lupta pentru mentinerea tineretii...mai ales noi, fetele ;) thks pt lista, este foarte utila.

    RăspundețiȘtergere
  2. @stilistele: asa e dar trebuie sa recunoastem ca tare ne mai place lupta asta. Mai ales partea in care cumparam armele.:)

    RăspundețiȘtergere