joi, 14 iulie 2011

Estetica uratului

Cand am studiat Arghezi in facultate, am inteles ca estetica uratului este un concept utilizat destul de des in arta pentru a soca privitorul/cititorul. De multe ori vad pe strada, in reviste sau pe bloguri tinute si machiaje care nu imi plac deloc sau pe care eu nu le-as purta niciodata. Am invatat sa ma abtin de la comentariile negative (cu exceptia celor care consider ca sunt constructive si nu lezeaza sentimentele nimanui) si sa ma concentrez pe ceea ce sunt, port si fac eu. Bineanteles ca ma inspir din multe parti pentru ca imi place sa fiu un consumator informat si mai mult decat atat, imi place sa am surse de inspiratie. Astazi citeam Elle online si rubricile care imi plac cel mai mult , atat in variantele online ale revistelor cat si pe bloguri sunt cele de street fashion, pentru ca vad moda exact asa cum este ea, originalitatea sau finetea unei persoane isi spun cuvantul cand decid sa iasa pe strada imbracati intr-un anumit fel. Mi se pare ca poti citi extrem de bine un om dupa modul in care este imbracat, ii poti ghici usor personalitatea si cred eu, chiar si hobby-urile.
Revenind la estetica uratului, gasesc astazi pe Elle.com o fotografie din categoria street fashion, cu o fata imbracata asa:
Va rog sa ma lamuriti si pe mine: de ce este aceasta fata imbracata frumos? De ce este stylish? Care articol din imbracamintea ei ii evidenteaza feminitatea? Va rog sa tineti cont ca aceasta poza este facuta pe strada, nu pe un podium si este incadrata la categoria best style.
Intotdeauna am fost deschisa la nou, am purtat aproape tot ce am zis "nu voi purta niciodata asta" cand a iesit pe piata dar niciodata nu m-as imbraca cu niste haine urate doar ca sa ies in evidenta.Si nu inteleg de ce ar face cineva asta.

5 comentarii:

  1. probabil editorii de la Elle s-au gandit la ceea aduce nou aceasta tinuta- are intr-adevar o alaturare de piese care in mod normal nu ar merge impreuna, dar in poza asta nu deranjeaza; nu sunt fan al acestui stil de imbracamminte, mi se pare o combinatie a stilului androgin cu cel 'granny'. Not a fan, anyway ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. @stilistele: mie mi se pare ca aceasta tinuta nu aduce nimic nou, aduce in schimb mult vechi. Din fericire hainele sunt facute ca sa infrumuseteze, ziceai intr-un post ca in cele mai grele momente tot simteai nevoia sa fii frumoasa, asa mi se pare corect si mie, atunci de ce se uratesc unii? Fata este frumoasa dar tinuta o urateste rau, indiferent din ce stil face parte ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. mie imi plac cizmele ei :D probabil era pusa la plesneala poza, sa identifici obiectul frumos din toata aceasta uratenie :P

    RăspundețiȘtergere
  4. @clarra:daca studiem obiectele in parte, mie imi place poseta.:P

    RăspundețiȘtergere
  5. eu as pastra doar partea de jos, jacheta si camasa, nu-mi plac deloc..

    RăspundețiȘtergere