marți, 19 iulie 2011

Revolutie cosmetica 2

Am dat o gramada de bani de-a lungul timpului pe creme si alte produse de ingrijire si nu cred ca spun un lucru nou, orice femeie care e minim interesata de aspectul ei a facut acelasi lucru. Panu nu demult am investit si o mare parte dintre acestia in cremele de ochi. Motivul era faptul ca stiam ca zona ochilor este mai sensibila, nu produce sebum si hidratarea deficitara poate sa produca in timp riduri mult mai pronuntate. Pana aici, toate bune. Am folosit numai produse dermato, pe care eu le-am slavit cel mai mult in ultima perioada, pana cand v-am spus ca mi-am schimbat conceptia despre ce produse trebuie sa cumpar radical. Dadeam cate 70-80 de lei pe o crema de ochi de 15 ml constant. Acum, cand privesc in urma la naivitatea mea de cumparator imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp. Nu mai folosesc crema de ochi si o sa va explic si motivul pentru care consider, dupa ce am ascultat si am citit argumente viabile, ca acest produs este egal cu bani aruncati pe geam.
Este adevarat, zona ochilor este o zona sensibila. Dar care dintre voi ati alege o crema care sa contina incrediente iritante pe care sa o puneti pe fata?Credeti cumva ca incredientele iritante dintr-un anumit produs fac bine tenului si irita ochii? Din pacate, daca o crema contine incrediente care nu sunt bune pt ochi si care au posibilitatea sa irite fata, gen alcool sau fragrance, atunci acel produs va face rau si tenului vostru, nu numai ochilor. Asadar, primul pas este sa alegem o crema de fata hidratanta care sa NU contina incrediente iritante si pe care o putem folosi cu maxima incredere si pe zona conturului ochilor.
In cazul in care, zona conturului ochilor este foarte uscata si tenul este gras, intradevar se va folosi o crema diferita, respectiv o crema pentru ten uscat dar in nici un caz nu este nevoie sa fie una special destinata acelei zone deoarece daca veti citi incredientele unei creme de ochi si a unei creme de fata din aceeasi gama veti fi surprinsi sa aflati ca au in compozitite aceleasi incrediente.

Ideea este ca putem folosi cu maxima incredere o crema bine aleasa si nu foarte scumpa atat pe fata cat si in jurul ochilor, conteaza ca acea crema sa nu aiba nimic in compozitie care sa ne poata face rau.
In ceea ce priveste dermatocosmeticele, din pacate am aflat si eu tarziu ca un produs vandut pe raftul unei farmacii nu prezinta incredere cu nimic mai mult decat unul luat de pe raftul unui supermarket. Conteaza ce contine, nu numele firmei de pe eticheta.
Aici veti gasi o explicatie mai elaborata a Paulei Begoun despre "calitatile" unei creme de ochi.

7 comentarii:

  1. foloseste uleiul de migdale dulci pentru zona ochilor...crede-ma...!!!!!!daca vrei detalii..doar spune-mi !am vazut fete si cu 25 de ani mai mici ca mine , cu mai multe riduri...e cea mai...crema de ochi...!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. coco, e ok uleiul de migdale dulci dar merge pt toata fata nu numai pt zona ochilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ulei de midgale dulci? Suna ft bine si chiar as avea nevoie de hidratare pt zona din jurul ochilor... De unde as putea sa il cumpar si cam ce pret are? :*

    RăspundețiȘtergere
  4. se gaseste la Plafar, nu stiu exact cat costa.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. merge pentru orice...este super...http://organicka.ecosapiens.ro/uleiuri-pentru-ten/...eu le folosesc pe amandoua...cel de susan ramane un miros mai profund..nu deranjant , atat cat sa simt eu miros ...de susan...dar cel de migdale dulci este panaceu universal..da , se gaseste si in plafar ,unul mai ieftin , in jur de 6 lei ( si care ma face sa cred ca nu e tocmai...curat ) si unul mai scump , in jur de 30.! il poti comanda de pe sideris.ro...sunt foarte seriosi..

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu folosesc http://www.breslo.ro/Product/Light-me-up_374596 si http://www.biobunatati.ro/product.php?id_product=1161 (am mai scris astazi pe un blog) si parca mi-au invins cearcanele incapatanate... Macar n-am riduri (la 30 de ani)

    RăspundețiȘtergere