miercuri, 6 iulie 2011

Revolutie cosmetica

De cateva zile nu am mai scris pe blog pentru ca pur si simplu nu am mai putut...am descoperit un blog care a revolutionat in mintea mea o multime de lucruri pe care le stiam(sau credeam ca le stiu) despre cosmetice. Este vorba despre Corina , al carei blog cred ca multe il cunoasteti. Ei bine, de cateva zile citesc fiecare post si fiecare comentariu in parte si nu ma mai satur. Daca pana acum credeam ca este vorba de produs, ei bine am descoperit ca secretul nu sta nicidecum in firma producatoare sau denumire ci exclusiv in incrediente. Daca stau sa ma gandesc acuma la cate greseli am facut in tratarea acneii in adolescenta, ma ingrozesc. Oricum, de un timp incoace citesc cu ceva mai mult interes eticheta dar niciodata nu am stat sa disec fiecare incredient. Nici nu vreau sa imi amintesc cum imi inecam fata in Zynerit, solutie care are la baza alcoolul sau cum o spalam cu cele mai agresive sapunuri "sa o simt curata". Greselile acestea nu le mai fac de cativa ani dar totusi, niciodata nu am stat sa analizez cu adevarat produsul pe care il cumpar. De acum insa, imi promit ca o sa invat lista tuturor incredientelor bune sau rele si o sa stiu exact pe ce dau banii.
Ca de exemplu nu demult am dat 100 de lei pe o lotiune Clinique care are la baza 20 la suta alcool, nici prin minte nu mi-a trecut sa verific ce contine, am platit practic firma, produsul e bun de aruncat la gunoi. Nici macar nu o sa-l fac cuiva cadou pt ca nu vreau sa-mi bat joc de fata nimanui. Am mai cumparat, tot zilele trecute o crema de fata antisolara, La Roche Posay, care are iarasi in compozitie alcool. Nu o sa o folosesc nici pe aceasta deoarece alcoolul este un puternic iritant care face rau oricarui tip de ten.
Din pacate marketingul ne fura privirea si gresim enorm deoarece majoritatea femeilor investec enorm in ingrijire.
Propun ca de acum incolo sa fim mai atente la ce cumparam, sa verificam de 2 ori o informatie si sa nu ne mai vindem sanatatea...pe reclame. Eu una asa o sa fac.

7 comentarii:

  1. deci zinerytul nu e bun?!eu il fol de mult timp...:|

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e un sfat bun! o sa citesc si eu blogul Corinei

    RăspundețiȘtergere
  3. @Madlen: alcoolul este foarte daunator pentru fata deoarece este un iritant, tu cu acea solutie iti usuci in exces cosurile iar glandele tale sebacee simt nevoia sa produca si mai mult sebum, e un fel de sistem de autoaparare. Daca suferi de acnee,citeste blogul pe care l-am recomandat, o sa afli sfaturi extraordinare.

    RăspundețiȘtergere
  4. @stilistele:crede-ma, eu cateva zile numai asta am facut. Si dupa ce il termin, il iau de la capat ca sa inteleg si mai bine. O sa iti placa.

    RăspundețiȘtergere
  5. asa este cu alcoolul...in orice caz... trebuie sa incerci multe pana gasesti ce-ti face bine...ce este foarte bun pentru cineva , poate fi un adevarat dusman pentru altcineva...tot ce pot spune...la varsta-mi ...inaintataaaa...este sa incercati sa folositi produse cat mai naturale , unturi pure ,uleiuri , etc..

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am pierdut cateva nopti bune citind blogul Corinei cand l-am descoperit :) exact ca si tine - nu ma mai saturam.

    RăspundețiȘtergere
  7. Adriana spunea
    Ai mare dreptate Lavi! Mai ai cele 2 produse cu alcool? Vreau sa le distrug eu in siguranta:))

    RăspundețiȘtergere