miercuri, 27 iulie 2011

Sunt dependenta de moda sau de stil?

Citeam ieri un articol aici care mi-a pus multe semne de intrebare asupra dependentei mele de frumos. Sunt depenenta de stil sau de moda? Moda este ceea ce se poarta, stilul este ceea ce porti.Mai concret, o fashion addicted este intotdeauna la curent cu ce se poarta, face combinatii traznite si mult mai indraznete decat majoritatea celorlalte persoane, nu scapa niciun trend si mai mult decat atat este intotdeauna la curent cu ce se va purta in sezonul urmator, fiind printre primii care adopta noile tendinte.Aceasta persoana nu va tine prea mult cont de ce si cum o avantajeaza, ea mizeaza de cele mai multe ori pe mixaje originale care sa o scoata din anonimat

O persoana dependenta de stil va citi tot ce se poate despre istoria modei, isi va alege modele intre personajele high class si va fi foarte atenta la ceea ce cumpara in primul rand. O astfel de persoana nu va da niciodata buzna la reduceri. nu va cumpara haine cu o marime mai mare/mica doar ca sa bifeze acel obiect vestimentar si va citi intotdeauna eticheta produsului ca sa stie din ce material este obiectul pe care il cumpara. Va avea haine de calitate in cantitati limitate si va pune pret pe fiecare element din garderoba sa. Niciodata nu o sa vezi o persoana cu stil cu pantofii murdari sau cu tivul desfacut la rochie.


Asa vad eu diferentele dintre cele doua categorii. Bineanteles, de cele mai multe ori o persoana fashion addict adauga stil tinutelor sale si un style addict adauga tendinte tinutelor sale.
Ieri am incercat toata ziua sa ma diagnostichez cu argumente pro si contra. Imi place sa-mi cumpar haine multe, asta ma incadreaza in categoria fashion addicted dar niciodata nu port ceva care e la moda daca nu ma simt bine in obiectul respectiv sau daca nu consider ca imi avantajeaza silueta si statura, asta cred ca ma incadreaza in categoria style addicted. Din pacate nu pun prea mult pret pe obiectele vestimentare, ma plictisesc repede de ele, dau iama in reduceri, nu citesc niciodata eticheta ca sa vad din ce material este facut obiectul vestimentar pe care dau banii. (cam multe argumente pro fashion) In schimb sunt foarte atenta la culori, dimensiuni si texturi, niciodata nu sochez prin alegeri traznite ci imi place sa fac alegeri de bun gust, casa mea de moda preferata este Chanel si ador stilul minimal. (am gasit cateva si pentru style). Ceea ce este cert este faptul ca nu ma incadrez in niciuna dintre categorii suta la suta dar din fericire (cred eu) iau cate putin din fiecare.
Voi in care categorie va incadrati? Va place sa aveti stil sau sa fiti fashion?

4 comentarii:

  1. Mie-mi place sa am stil pt ca moda trece, stilul ramane.
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia, moda trece? Trece dar vine alta, intotdeauna.:P

    RăspundețiȘtergere
  3. haha...chiar cand incepusem sa citesc articolul ma gandeam ca oare nu e posibil sa fii putin din amandoua??? ;))

    RăspundețiȘtergere