luni, 12 septembrie 2011

Descindere in forta

De foarte mult timp nu am mai avut cosuri si sunt foarte mandra de acest aspect pentru ca principalul motiv al acestui lucru este grija cu care mi-am tratat tenul pe perioada verii folosind doar produse care sa nu-l irite si cel mai important lucru cum am spus de atatea ori...spf 50. Sambata asta insa, am petrecut o zi doar cu capul in praf, am fost harnica, da si seara m-am trezit cu o explozie pe fata. Primul reactie a fost usor de panica deoarece de mult timp nu m-am mai confruntat cu acesta problema. Explozia a fost acompaniata si de un exces de sebum, evident. Dupa ce mi-am pus ordine in ganduri am descins pentru a repara stricaciunile si pentru a-mi recupera tenul sanatos cat de repede. Nu m-am apucat sa strang cosurile, in seara respectiva le-am lasat in pace, am curatat tenul ca de obicei si l-am hidratat normal. Spre dimineata au inceput usor sa se retraga dar excesul de sebum a ramas si trebuia sa fac ceva si in privinta asta. Nu m-am apucat sa deshidratez tenul cu produse astringente care sa-l usuce ca sa il simt eu curat deoarece stiu ca productia de sebum este dicatata de glandele sebacee, aveam nevoie de un produs care sa ma ajute doar sa potolesc acest exces din exterior. Asadar, am fugit rapid la primul DM si am cumparat pudra de argila, o masca excelenta pentru a reduce excesul de sebum si de asemenea foarte benefica pentru ten in conditiile in care nu este preparata cu componente iritante, gen zeama de citrice. Am preparat masca de argila cu apa plata simpla, am aplicat-o pe fata, am lasat 15 minute sa se usuce, am spalat si am aplicat ulterior crema hidratanta normala ca sa nu permit tenului sa se deshidrateze. Bineainteles, dimineata tenul meu arata cu 80 la suta mai bine si mai stralucitor iar cosurile sunt pe duca. Desi m-am simtit tentata sa imi exfoliez tenul cu ceva abraziv sau sa pun ceva astringent ca se se usuce cosurile cat mai repde consider ca am actionat corect deoarece folosind produse cat mai balnde nu am stimulat si mai tare productia de sebum. Daca simtiti ca excesul de sebum nu va da pace va recomand sa folositi masca de argila constant, chiar si dimineata inainte de a merge la servici sau la scoala dar preparata simplu, cu apa. Este extrem de eficienta si nu face decat bine. Evitati sa o compuneti cu altceva, desi multa lume recomanda zeama de lamaie sau de portocala pentru omogenizare, acestea nu vor face decat sa va irite tenul si mai tare iar senzatia de bine va fi doar pe moment.
Voi cum procedati cand va confruntati cu o explozie?

6 comentarii:

  1. buna, tu ce creme folosesti in momentul de fata? cea hidratanta si cea cu SPF?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Agnes: Olay total effects gragrance free pt seara si nivea sonneschutz milch spf 50 pentru zi. Au incrediente prietenoase si mi se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lavi, ce masti recomanzi pentru un ten uscat, in cazul aparitiei cosurilor in acele zile mai sensibile din luna? ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot argila dar numai pe zona cu probleme, nu pe toata fata. In rest cred ca stii teoria, multa hidratare si interioara si exterioara si spf, soarele usuca rau de tot. Pt cosurile din perioada X inca nu am gasit solutia definitiva . Dar keep looking, keep looking :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt. sebumul in exces folosesc argila verde (eu am de la Mayam, luata online) si imi place f. mult. Nu m-am mai confruntat cu explozii de mult timp, in ultimele 6 luni nu mi-au aparut mai mult de 5 cosuri, si alea in perioada stim noi care.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Coconut: argila verde este cea mai buna dintre toate tipurile de argila existente pe piata, problema este ca se gaseste mai mult online, eu in magazine nu am dat de ea.

    RăspundețiȘtergere