luni, 5 septembrie 2011

Grunge

Nu cred ca exista persoane care sa adopte doar un anumit stil de imbracaminte. Bine, poate rockeri adevarati, in rest orice stil adopta oricine in general este mixat.Totusi, exista cativa reprezentanti foarte buni ai fiecarui stil in parte care studiaza si urmeaza indeaproape un anumit gen. M-am gandit sa fac pentru voi o descriere a stilurilor existente pana acum, pe rand evident, cu cei mai fatisi reprezentanti ai acestora. Poate asa multe dintre noi vom intelege cu adevarat de ce se imbraca cineva cum se imbraca sau care este explicatia pentru care o anumita persoana iese din tipare.
Stilul grunge apare undeva in jurul anului 1980 dar se instaleaza cu adevarat si este adoptat doar undeva in jurul anului 1990. Isi are influentele in rockul alternativ, heavy metal si hardcore punk. Este un stil care isi face destul de greu loc in stilurile actuale datorita aspectului "murdar". Desi pare un look neglijent si imprumuta mult din atitudinea stilului rock, stilul grunge pastreaza si cateva aspecte feminine, evident subtile. Deviza grunge este considerata "hell no!" . Atitudinea acestui stil conteaza mult mai mult decat hainele in sine, daca nu se adopta si o atitudine de nepasare si bad girl, ai putea fi foarte usor considerata murdara in loc de grunge. Elementele cheie ale acestui stil sunt parul cu aspect nespalat, ciufulit sau lipit de cap, bocanci , eyeliner negru, haine largi, culori inchise in general, piele foarte alba.
Vedetele din afara care adopta fatis acest stil si celor care le iese extrem de bine sunt surorile Olsen si Taylor Momsen . Din pacate in Romania inca nu avem vedete care sa fie adepte fatise ale acestui stil sau cel putin nu atat de pronuntat incat sa fie considerat grunge.

4 comentarii:

  1. imi place mult cum li se potriveste stilul asta gemenelor...poate pentru ca ele adopta un grunge mai polished. Pe Taylor Momsen insa nu prea imi place, chiar pare neingrijita, murdara...
    foarte misto ideea cu descrierea stilurilor vestimentare!

    RăspundețiȘtergere
  2. @intradevar, fetele Olsen poarta un grunge mai stilizat, ele sunt adepte si ale stilului bohoo chic, Taylor Momsen insa vrea sa para very bad girl, eu zic ca i se potriveste si ei desi uneori o duce la extrem.

    RăspundețiȘtergere
  3. mie nu imi place stilul gemenelor :-s

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Miu Miu: nici eu nu l-as adopta dar nu pot sa zic ca nu imi place, mi se pare foarte interesant si foarte iesit din tipare, trebuie sa ai mult tupeu sa te imbraci asa.

    RăspundețiȘtergere