marți, 27 septembrie 2011

Manichiura...la masculin.

Sezonul acesta totul este la masculin. De la tinute pana la machiaj si accesorii totul trebuie sa aiba o tenta barbateasca si bine definita. Dar ce ne mai poate da "feminitatea" de gol si care este unul dintre aspectele de care nu trebuie sa uitam? Unghiile. Sezonul acesta, macar acesta unghiile lungi sunt out. Din punctul meu de vedere sunt out demuuulllttt dar vad ca multe fete inca mai insista sa le poarte lungi si colorate. Lungimea unghiei nu trebuie sa treaca de buricul degetului, unghia trebuie sa fie usor rotunjita spre forma ei naturala si nu mai este cazul sa taiem cuticulele pana in carne. Per total trebuie sa dam unghiei un aspect ingrijit, curat si natural.In ceea ce priveste culorile te poti plimba prin toata paleta de nuante evitand totusi toamna pastelurile si iti recomand sa arunci la gunoi nuantele neon.Opteaza pentru culori neutre sau inchise, bejuri, gri, nude, rozuri prafuite, rosu inchis, bordo, albastru inchis, cu finishuri sidefate, metalice sau mate  etc. si renunta la manichiura french pentru culori uni. Daca tii neaparat sa ai model fa-l doar pe inelar si pe unghia de la degetul mare, in niciun caz pe toate unghiile deoarece va arata foarte incarcat. In mod special renunta la oja crackle sau daca e musai si iti place enorm nu fa modelul acela pe toate cele 10 unghii, ci alege doua unghii de la o mana si doua de la cealalta, este mai mult decat suficient. Oja crackle neon mi se pare cea mai urata inventie in materie de oje, niciodata nu o sa port asa ceva, poate la vreun bal mascat.

21 de comentarii:

  1. offff...oja crackle, unghii lungi- YAK,sunt oribile, nu le inteleg existenta.
    Insa nah, gusturile sunt diverse...
    imi plac culorile potolite si unghiile taiate scurt. fara artificii, fara picturi si attach-uri inutile...si asa ne e greu cu calculatorul, pentru ce sa crestem unghii de 2 cm si sa le mai si coloram intens?? CAH!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) si cati microbi aduna unghiile lungi, ma gandesc la cele mai dezgustatoare variante.:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic sa ne facem unghiile cum ne place noua. "Moda" asta nu se poate impune la toata lumea. Mie de exemplu imi place si cand am unghiile mai lungi de buricul degetului si nimeni nu considera ca sunt hidoase. Nu folosesc oja crackle dar nici nu mi se pare oribila. :D
    PS: Esti cam categorica in articolul asta. Da sfaturi, nu impune! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Just_Me: tot ce scriu aici sunt sfaturi si perceptii personale, nu am cum impune cuiva ceva, iti dai seama ca fiecare face cum considera si cum se simte bine pana la urma. Una dintre prietenele mele apropiate e adepta unghiilor lungi si nu o pot convinge de ani de zile sa le scurteze, asadar am inteles ca asa se simte ea bine chiar daca nu e pe gustul meu. Si eu citesc multe articole pe alte bloguri cu care nu sunt de de acord dar selectez intotdeauna ceea ce mi se potriveste mie. Singurul lucru pe care mi l-ar placea sa-l impun in tara asta este...naturaletea.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Trendul" asta in care "trebuie" sa am unghii scurte si naturale ma cam calca pe creieri. Chiar nu imi place sa mi se spuna ce sa port sau cum sa imi ingrijesc unghiile. Eu am o personalitate colorata, las asta sa se vada, iubesc culorile neon si ojele crackle sunt FUN, nu hidoase. Ca nu iti place, e partea a doua, dar este o insulta la adresa tuturor cititoarelor care poarta ojele crackle.
    Daca tot se arunca ojele neon, vreau sa stiu si eu unde, ca sa pot sa le adun pe toate :)) Ha, si-asa trebuia sa-mi schimb oja, ma duc sa fac o combinatie anti-trendy, galben neon + crackle negru :D
    E toamna in sufletul meu, dar pe unghii e VARA! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Joice draga mea, intentia mea nu a fost sa insult pe nimeni, atunci cand apar noi trenduri nu multe persoane le agreaza din prima dar asta nu inseamna ca persoanele care le lanseaza sau le promoveaza jignesc persoanele care nu le accepta. Mie ojele crackle mi se par hidoase in continuare, inca de cand au aparut nu mi-am schimbat parerea odata cu aparitia noilor trenduri. Daca eu nu le agreez ti s-ar parea normal sa intru pe blogul celor care posteaza zilnic o astfel de manichiura si sa ma declar jignita sau ofensata doar pentru ca nu sunt de acord?Nu imi plac, move on, treaba cui le poarta eu nu o sa le port niciodata dar asta nu inseamna ca ma simt jignita de o persoana care gandeste diferit. Sper sincer sa imi intelegi punctul de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred ca Joice vorbea de faptul ca parerea ta diferita le jigneste pe cele care folosesc oje crackle sau neon. Problema consta in exprimarea ta, faptul ca le faci oribile si hidoase implica faptul ca persoanele care le folosesc si le plac au gusturi "oribile". In asta consta jignirea, nu e este nicio problema ca ai o parere diferita, doamne fereste sa gandim toate la fel :D , dar exprimarea sincer mie imi da o stare negativa, desi nici mie nu imi plac unghiile lungi sau mai stiu eu ce modele.

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Blossoms:nu consider ca cine le foloseste are gusturi oribile sau hidoase, eu personal asa le vad. Da, exprimarea din acest post este putin dura dar departe de mine gandul sau intentia de a jigni pe cineva. Uite, chiar o sa modific putin exprimarea ca sa nu se simta nimeni lezat.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Problema nu este ca iti displac anumite oje/idei, problema e cum ai afisat aceasta parere "personala". Nu spui intr-un articol "aruncati-0va ojele crackle si neon si taiati-va unghiile". Poti sa fii imperosnala spunand ca "a trecut vremea acelor oje si ca unghiile nu se mai poarta lungi" SAU sa spui clar "mie personal imi displace asta si asta". O fi blogul tau/parerea ta personala, insa esti citita si trebuie sa iti amintesti asta zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce jenant mi se pare " anul acesta se poarta" "sezonul acesta se poarta" ...stii,era un citat care spunea UN OM ESTE IN PAS CU MODA ATUNCI CAND NU ARE UN STIL PROPRIU . Sa fim seriosi,o durere am de "ce se poarte" daca-mi plac unghiile lungi si facute la patrat,azi oja neagra,poimaine roz deschis mi se pare absolut fabulos,nu trebuie sa cer parerea "moodei ".In plus,chestia asta cu unghiile mi se pare mult prea personala,pentru ca e clar ca fetelor carora nu le cresc unghiile sau ma rog,nu au avut unghii lungi si feminine , nu le place,sau si mai rau "improasca cu noroi " . Asa ca sincer. Exprimarea ta chiar e foarte personala ,mie sincer nu-mi plac deloc unghiile din imagine si legat de naturalete,MAAAAAAAIII CE ESTE CU VOI ?Toate fetele de prin Romania sunt naturale,natural nu este egal cu 'ne trezim si deja plecam " ci sa fii putin ingrijita. Nu cred ca vezi tu fete pe strada 24/24 cu machiaj elaborat cu umbre si sidefuri,rochii de gala si asa mai departe. Really,parca ai fi o printesa si nimeni nu iti ajunge la picioare

    RăspundețiȘtergere
  11. @Mada:take a breath. Really. Naturala nu inseamna sa te trezesti dimineata si sa iesi val vartej pe usa, natural inseamna sa fi machiata, aranjata, imbracata cu bun simt, decent. Tocmai pt ca vad atatea persoane machiate si imbracate cum descri tu mai sus imi doresc ca lumea sa se indrepte mai mult spre natural. Daca pe tine nu te intereseaza de ce si cum se poarta e problema ta dar afirmatia in care sustii ca doar fetelor carora nu le cresc unghile lungi sunt invidoase ma face sa rad in hohote. Draga mea, nu am 15 ani sa ma mai ocup cu refulari si atitudinea de printesa pe care ti se pare ca o am se datoreaza bunului simt de care dau dovada si in momentul in care iti raspund tie, nu faptului ca imi curge prin vene sange albastru.

    RăspundețiȘtergere
  12. oja crackle nu este hidoasa, este mega hidoasa, cine vrea sa accepte bine, cine nu, sa poarte in continuare, nu trebuie sa se simta nimeni lezat

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa e cand iti exprimi opinia si esti categorica. Toate iti sar in cap. Stai linistita ca si eu am facut o postare de genul si..sa zicem ca n-a mers perfect. Intr-adevar poate ai folosit cam multi de "trebuie" pe acolo, dar e parerea ta si spatiul tau virtual. Am inteles ca nu iti plac culorile neon si unghiile lungi, inteleg ca stilul tau e mai classy, mai potolit. Mie una imi plac. Am unghiile lungi si le ingrijesc, arata decent chiar si cu oje neon. Chiar acum am un turcoaz foarte shiny pe unghii si am primit complimente in farmacie(beauty store) pentru aspectul lor. Dar gusturile nu se discuta...

    RăspundețiȘtergere
  14. @Blonde:in sfarsit cineva care nu e de aceeasi parere stie sa si-o expuna decent.:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Draga Lavi, trend-urile sunt facute pentru a le incorpora in stilul propriu si nu pentru a fi urmate ca la carte. Stilul masculin este DOAR UNA din tendintele pentru sezonul actual. Fiecare are preferintele lui, atata timp cat ai niste unghii ingrijite nu vad de ce le-ai purta intr-un fel sau altul doar pentru ca asa zic unii, ffs. Si asta e valabil pt orice.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Sihaya: perfect de acord cu tine.Nici eu nu sunt de acord sa port ceea ce nu mi se potriveste, indiferent ca este sau nu "la moda" sau in tendintele actuale. Faptul ca prezint tendintele asta nu inseamna ca le si urmez indeaproape. In ceea ce priveste unghile lungi mie nu imi plac deloc si se intampla ca tendintele sa fie pentru unghile scurte, asadar happy me.:)

    RăspundețiȘtergere
  17. "si renunta la manichiura franch ptr culorii uni"ti-ai vazut unghiile la nunta??FRENCH.si oribil,facut cu oja alba, mata si lac transparent,pe o unghie scurta si putin ascutita. french-ul se face pe o unghie scurta si usor rotungita sau patrata,iar lacul de deasupre sa fie uni,bej laptos.sa mai taie din stralucirea albului mat de pe dunga.si din poza se vede ca unghiile sunt fragile,fine si se rup usor.poate de aia nu iti plac cele lungi.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Anonim:m-am gandit mult daca sa iti aprob comentariul sau nu pentru simplu fapt ca nu suport parerile spuse cu intentia de a jigni. Unu la mana unghile de la nunta au fost puse pentru ca in calitate de mireasa, da, simt nevoia sa apelez la variantele traditionale, nu m-as fi vazut mireasa cu unghii rosii si scurte oricat de mult imi plac. Doi la mana, forma nu era ascutita si am insistat sa fie puse cat de scurt posibil, asa ca mai arunca o privire. Trei la mana, mi-am pus unghii pt ca le port mereu scurte si nu am avut rabdare sa le las sa creasca nici macar pentru acest eveniment. Nu il ultimul rand, cred ca inainte sa citesti bloguri de beauty ar trebui sa citesti altfel de reguli, poate ceva in materie de educatie?Sau poate ar trebui sa mai rasfoiesti putin abecedarul, poate inveti cum sa-ti scri numele.
    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna!
    Imi place blogul tau, ai articole interesante si iti impartasesc majoritatea parerilor si gusturilor. Insa chiar ma deranjeaza un lucru, observ ca nu prea stii niste reguli esentiale de gramatica. am crezut ca au fost niste greseli facute din graba,dar ele se tot repeta. tu nu stii ca "sa stii", "sa fii", "sa tii" se scriu cu doi de "i". sau ca "vreun" se scrie intr-un cuvant. si chiar mi se pare inacceptabil sa faci asemenea greseli. ar fi dragut daca te-ai pune la punct si cu aceste "mici" detalii, atunci blogul tau ar fi chiar perfect:)

    RăspundețiȘtergere
  20. am trecut anonim,deoarece la celelalte profiluri nu ma incadram.ma numesc andreea.si nu am inteles de cand french-ul e traditional?!?puteai sa le faci uni.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Andra: mersi, o sa fiu mai atenta. De cele mai multe ori scriu articolele la servici si rar am timp sa le revizuiesc, cand mai citesc in trecut mai observ greseli pe care le corectez dar de multe ori imi scapa. Oricum, mersi, o sa fiu mai atenta la capitolul asta.

    RăspundețiȘtergere