marți, 25 octombrie 2011

Rutina parului

Eu ma spal in fiecare zi sau o data la doua zile pe par, cu exceptii extrem de rare. Am incercat marea si sarea, sa prelungesc perioada, sa il port prins mai mult, sa folosesc sampon uscat, sa...sa...sa...Evident, fara rezultat. Nu ma pot obisnui cu parul murdar sau fara volum si vlaga, asadar prefer sa il spal des si ma ma bucur de un par frumos si matasos zilnic. Am intradevar un par de lungime medie care arata foarte urat fara volum dar chiar si cand il aveam foarte lung si perioada de uscare si aranjare era mai lunga tot nu il puteam suporta nespalat. Nu am observat nici un dezavantaj al spalarii acestuia atat de des. Motivele pentru care mi-a cazut parul in exces acum jumatate de an au fost interne si le-am rezolvat cu produse adecvate si vitamine si minerale. Acum parul meu nu mai cade, nu pot zice ca este des dar si-a revenit la normal si asta ma bucura enorm. Asadar, parul nu cade din cauza spalarii frecvente, nu se usuca deoarece am grija sa il hidratez, nu se ingrasa mai repede, nu am facut matreata...per total nu am observat absolut niciun declin al acestuia care sa ma determine sa il tratez diferit.

Sunt totusi multe motive care ma determina sa nu-mi schimb parerea conform careia parul trebuie spalat frecvent deoarece acesta este un bun absorbant care aboarbe mirosuri, particule de praf, alte mizerii din jur care ajung pe fata, pe perna sau pe haine. Practic, tot praful care se pune in timpul zilei pe pantofi sau pe fata este absorbit de catre parul nostru si nu ma simt deloc confortabil cu acest gand.
Singurul inconvenient in rutina mea este faptul ca daca sar o spalare se vede deoarece parul se obisnuieste asa sau poate fi doar senzatia mea de disconfort care este foarte accentuata in acest caz, nu stiu exact.
Momentan, folosesc niste produse minunate pentru par, blande si perfecte pentru persoanele care isi spala parul des despre care o sa va vorbesc zilele urmatoare dupa ce o sa imi fac o parere mai clara despre acestea.
Daca stiti voi vre-un motiv concret si real pentru care ar trebui sa prelungesc perioada intre spalari astept sa mi le spuneti.:) Voi cum va ingrijiti parul?

11 comentarii:

  1. Incearca sa storci 2-3 lamai si sa pui sucul lor in sampon. Stiu ca lamaia e chiar buna pentru parul gras.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ciubotaru Alina: o sa incerc dar cu mai putin deoarece lamaia este un degresant puternic. Mersi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma spal la 2 zile, si daca sar un spalat, ma simt cam ca un boschetar. Ma spal asa de ani buni si podoaba capilara nu a protestat deloc :).
    Astept sa vad ce produse recomanzi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Coconut: si eu abia astept sa va povestesc, sunt minunate.:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ma spal, de 2-3 ori pe saptamana...pana acum ma spalam de 2 ori dar de cateva saptamani am observat ca necesita spalari mai dese.
    Nu cunosc nici un remediu, si mie mi se ingrasa mai repede in perioada asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Federova:asta e cel mai important, sa-l speli de cate ori "cere" nu sa faci cum face colega sau prietena sau x sau y.

    RăspundețiȘtergere
  7. fiecare avem nevoi diferite, datorita tipului de par diferit si a alimentatiei, la care se adauga alti N factori. Eu il spal la a 3-a zi, la mine asta a fost rutina mereu, nu mi se ingrasa mai repede, nu simt nevoia sa il spal mai des. Sa ne spui de produse ;) eu caut un sampon bunutz, m-am cam plicti de elseve...

    RăspundețiȘtergere
  8. @stilistele: da fiecare avem nevoi diferite, de aceea zic ca nu e ok sa ne reglam igiena dupa cum o fac prietenele sau mai stiu eu cine.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu il spal la 2 zile, uneori chiar in fiecare zi....prefer sa-l spal asa des, dar sa am un par curat...degeaba am hainele curate, machiajul impecabil, daca am parul uleios si murdar...parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  10. De nevoile noastre trebuie sa tinem cont in orice, nu doar in ingrijirea parului, ca-i alimentatie, somn, cantitatea apei consumata sau taiatul unghiilor :)

    Eu ma spal de 2-3ori pe saptamana depinde si de activitatea din acea saptamana. De ex. daca am iesit intr-un loc unde se fumeaza, categoric ma spal cu ceva f bland.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aceleasi probleme le am si eu cu parul...Chiar as fi curioasa sa ne spui ce produse folosesti. :)

    RăspundețiȘtergere