miercuri, 26 octombrie 2011

Work it baby, work it!

Nu am fost niciodata o fata slaba. Poate doar in adolescenta cand luam medicamente din cele mai periculoase ca sa slabesc care intradevar mi-au afectat organismul destul de puternic, nu dormeam noptile, aveam o stare permanenta de nervozitate si depresie, am ajuns si la urgente cu plusul 140. Asta se intampla undeva in clasa a 12-a cand parerea celor din jur conta destul de mult pentru mine si cand ma priveam deseori prin ochii...altora. Astazi, dupa vre-o 7 ani de atunci, am ajuns la maturitatea de a descoperi in fiecare zi ca frumusetea nu sta in kilograme.Sincer, chiar nu sta. Ma vad de multe ori mai frumoasa decat multe fete slabe, mai ingrijita, mai cocheta, mai feminina si chiar mai sexy.
Totusi exista un dar. Si darul acesta nu se refera la centimetri ci la sanatate. Chiar daca ma simt bine in pielea mea stiu si sunt constienta ca niciun kilogram in plus nu este benefic. Mi-am schimbat stilul de viata de cativa ani in ceea ce priveste alimentatia, sunt mult mai atenta la ceea ce mananc, nu fac excese decat foarte rar (cand sunt acasa la mama) si nu mananc prostii tot din acelasi considerent, respectiv pentru sanatatea mea nu neaparat pentru a slabi. Singurul lucru pe care nu l-am putut face constant pana acuma este sportul, sunt de o comoditate rara. Nu ma pot mobiliza sa fac sport, pardon, nu puteam. Ideea de a ajunge acasa de la job la ora 18-19, de a merge la o sala in traficul din Cluj, de a ma intoarce acasa undeva in jur de ora 22 este si a fost intotdeauna prea mult pentru mine. Dar totusi, asta este singurul lucru care imi lipsea pentru a ma simti bine complet...sportul. Asa ca am cautat metoda sportului pentru lenesi ca sa fiu sincera si anume sportul acasa. Am cumparat un mini stepper pe care il pozitionez strategic in fata televizorului ca sa nu ma plictisesc si ii dau bataie. Antrenamentul este cardio, transpir foarte mult si simt cu adevarat ca lucrez. Fac zilnic cam jumatate de ora de exercitii si vreau in timp sa cresc la o ora, deocamdata nu am rezistenta necesara. Fac treaba asta cam de o luna si intentionez sa ma tin de ea, nu stiu daca am slabit deoarece nu am cantar acasa dar ma simt excelent, hainele sunt mult mai lejere pe mine si psihicul mi-e mult mai bun. Completez dupa ce termin antrenamentul cu abdomene pentru a tonifia si partea aceea. Nu sunt experta si nu pot sa spun cat este de bun acest antrenament dar fac miscare si ma simt foarte bine, asta cred ca este cel mai important. Plus de asta, sunt acasa si nu trebuie sa alerg cine stie pe unde ca sa fac sport. Intradevar, vara mai alerg, mai merg cu bicicleta dar iarna posibilitatile acestea se exclud.
Minunea mea de aparat a costat 150 de lei, l-am cumparat din Carrefour, cu garantie 2 ani de zile. Pretul este cat al unui abonament la o sala mai de fite. Este micut si simpatic, nu ocupa spatiu si il tin sub pat.
Am vrut sa va impartaesc metoda mea de miscare pentru ca sunt convinsa ca printre voi exista persoane comode sau fara timp ca si mine care simt nevoia de miscare si nu gasesc metoda potrivita.
Voi cum va mentineti in forma?

9 comentarii:

  1. Imi place foarte mult blogul tau, ai postari interesante si informative, se vede ca iti pasa si ca investesti mult in asta. Bravo! Cat despre sport si eu sunt cam lenesa dar mai alerg din cand in cand pe stadion.
    Anda

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anda: multumesc mult pentru aprecieri, intradevar ma straduiesc sa scriu lucruri interesante si informative, indraznesc sa cred chiar utile. Ma bucur ca ma citesti si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  3. well; nici eu nu-s tocmai o slaba. doar ca eu am apucat sa imi iau bicileta inainte sa stiu ca exista steppere de dimensiunile astea (o am din primul an de cand au aparut, cred ca au trecut cel putin 10 ani de aatunci) :)) e ok. si eu tot in fata TV-ului fac miscare pe tzoagla, singurul inconvenient este spatiul pe care il ocupa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi se pare o varianta foarte buna sa faci sport acasa. Eu fac pilates acasa de 3 ori pe saptamana, dureaza 20 de minute un antrenament si imi place foarte mult ca sporeste mobilitatea si elasticitatea corpului si in acelasi timp iti da energie.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Andra Enache: faci de pe ceva cd?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am luat de pe net filmuletul, mi-l pun la calculator si fac dupa el. am inceput cu basic workout si dupa ce m-am obisnuit cu miscarile am continuat cu cel advanced.

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna foarte interesant, o sa incerc si eu sa vad ce iese.:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Poti sa incerci,ca e foarte fain si se vad rezultate daca te tii de el. Ma bucur ca ti-am fost de folos:D

    RăspundețiȘtergere
  9. SUBSCRIU LA PILATES DIN TOATA INIMA.ACASA.SI EU MI-AM DESCARCAT PILATES SI SUNT FOARTE BUNE.I LE AM DAT SI FRATELUI MEU CARE ESTE DESTUL DE GRAS SI I-AU PRINS EXTRAORDINAR DE BINE.TOATA LUMEA IL INTREABA CE-A FACUT DE A SLABIT ASA DE MULT.CULMEA ESE CA NU A SLABIT CINE STIE CE,DAR S-A ASEZAT CARNEA PE EL ALTFEL. EU SUNT SLABA ,DAR INCERC SA FAC SI EU.

    RăspundețiȘtergere