luni, 13 februarie 2012

Despre exfoliere.

Pe toate siteurile/ blogurile de infrumusetare (sau pe majoritatea) scrubul este confundat cu exfoliantul. La fel consideram si eu pana nu demult. Diferenta este enorma si majora, sunt doua actiuni si doua produse total diferite care actioneaza total diferit.
Cu ajutorul scrubului indepartam doar celulele moarte de la suprafata pielii, piele deja descuamata dar niciun scrub nu ne va indeparta punctele negre, porii inchistati si nici nu va debloca porii asa cum majoritatea promit. De asemenea, scruburile prea dure pot provoca adevarate rani sau iritatii daca sunt folosite insistent si evident in acest caz pielea nu va avea niciun beneficiu.
Exfolierea propriu zisa se face cu ajutorul Exfoliantilor chimici AHA sau BHA, BHA fiind un singur acid si nume acidul salicilic iar AHA cuprinzand mai multi acizi, mai exact acidul glicolic, acidul malic , acidul lactic, acidul citric , acidul tartaric.Exfoliantii chimici practic "topesc" celulele moarte de la suprafata pielii permitand celulelor pielii sa se regenereze mai repede. Mai precis, obtinem acel aspect de piele luminoasa, sanatoasa si stralucitoare. Exfoliantii chimici au un efect benefic si asupra punctelor negre.
Asadar, exfolierea este absolut necesara pentru orice tip de ten, nu doar pentru cel cu probleme iar scrubul este o actiune care poate fi optionala, eu de exemplu imi fac scrub extrem de rar deoarece de cand folosesc exfolianti nu mai am nevoie si nu are rost sa imi lezez pielea degeaba. Exfolierea cu BHA este potrivita persoanelor cu un ten acneic, mixt sau gras iar exfolierea cu AHA este potrivita persoanelor cu un ten normal, uscat.
Primele si singurele exfoliante pe care le-am incercat au fost cele ale Paulei Begoun. Am ales un exfoliant BHA 2% gel deoarece am un ten problematic. L-am folosit timp de cateva luni si mai am acasa mai mult de trei sferturi din tub deoarece recent l-am schimbat cu unul sub forma de lotiune, aceeasi gama, aceeasi concentratie (nu m-am impacat prea bine cu formula de gel). Beneficiile pe care le-a adus tenului meu sunt uriase, schimbarile se observa extrem de rapid, dupa cateva utilizari deja se poate vedea o imbunatatire clara a aspectului pielii si mai ales o imbunatatire a afectiunilor cutanate. In conditiile in care imi ieseau minin 5 pustule pe zi, am ajuns la performanta sa imi iasa o pustula/doua pe saptamana si ma indrept spre mai bine. Inainte de a trece pe antibiotice sau alte tratamente invazive faceti tot ce este posibil sa rezolvati problemele cat mai usor pentru tenul vostru, metode exista, este nevoie doar de rabdare. Singurul amendament este faptul ca trebuie folosita protectie solara concomitent cu exfolierea chimica ( de fapt, concomitent cu orice) altfel exista riscul ca iritatiile sa fie majore.
Mai precis, orice tip de ten ati avea, investiti intr-un exfoliant.Daca va pasa de tenul vostru, de aspect, de imbatranire, de sanatatea acestuia un produs cheie din arsenalul de ingrijire este exfoliantul. Nu trebuie neaparat sa alegeti Paula's Choice, inteleg ca pentru unii depaseste bugetul desi un exfoliant al Paulei ajunge cam pentru un an de utilizare, cantitatea care trebuie folosita la fiecare utilizare este foarte mica. Puteti alege un exfoliant mai prietenos cu bugetul disponibil, liste cu recomandari gasiti pe siteul Corinei .



Stiu ca sunteti multe dintre voi care ati abordat-o pe Lavinia pentru comenzi Pauls'S Choice si vreau sa va multumesc pentru incredere, va raspunde tuturor in curand deoarece a fost o avalansa de comenzi si intrebari dupa ce am anuntat ca a devenit partenera Paula's Choice.
Pentru acelea dintre voi care mai doriti sa ii scrieti pentru comenzi va reamintesc ca adresa la care o puteti contacta este lavinia_roshu@yahoo.com.

4 comentarii:

  1. Lavinia, nu faci un review la exfoliantul gel? Ce nu ti-a priit la el?
    Eu folosesc lotiunea BHA 2% din aprilie anul trecut (si inca mai am cam 15-20% in tub, deci da, o sa-mi ajunga 1 an), si dupa ce se termina ma gandeam sa incerc varianta lichid. Parca are ph putin mai mic daca nu ma insel, plus ca o sa o folosesc vara cand tenul meu e destul de gras.
    Probabil ca o sa o contactez cat de curand pe verisoara ta pt. un exfoliant de corp :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, mie nu mi-a placut foarte tare exfoliantul gel dar nu datorita efectelor sale ci datorita formei. Nu imi placea sa am ceva lipicios pe fata, intra greu in piele si dimineata nu il puteam folosi deoarece nu puteam aplica machiajul peste, trebuia sa astept mult timp sa nu mai fie vizibil oricat de mult il masam sau oricat de putina cantitate puneam. Daca aplicam crema hidratanta dupa imi simteam fata foarte incarcata, mi se lipea parul de fata...deci clar nu a fost pentru mine. Lichid nu am folosit dar am discutat cu persoane care au facut-o si sunt extrem de multumite, intra extrem de repede in piele si isi face treaba mai "rapid" ca sa zic asa decat celelalte variante, in sensul ca aproape imediat poti sa continui rutina de ingrijire nu trebuie sa astepti atat ca fata ta sa fie pregatita pentru celelalte ingrediente. Din cate stiu are intradevar si un ph mai mic. Eu momentan folosesc varianta lotiune deoarece tenul meu tinde sa se usuce si imi face chiar foarte bine.
      Exfoliant de corp imi trebuie si mie, la urmatoarea comanda. Mai vreau si crema cu retinol, inca un toner, corectorul pentru imperfectiuni al ei pe care l-am testat si e super bun, ce sa-ti spun...o gramada :)))
      Daca mai vrei sa stii alte detalii cu drag iti raspund.

      Ștergere
  2. mama, ce-mi faci tu mie. o sa o contactez si eu, vreau exfoliatn de fata si de corp. Cam cat costa cel de fata?- probabil ai zis pe altundeva, dar cred ca am ratat postarea ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel de fata costa in jur de 100 de lei, cel de corp nu stiu dar poti cere lista de preturi pe adresa pe care am mentionat-o.:)

      Ștergere