joi, 2 februarie 2012

Despre nuante,culori si tonuri care ne imbraca.

Conteaza enorm de mult culorile. Tot ce folosim de la culoarea parului, la tonurile din machiaj pana la alegerea nuantelor in imbracaminte sunt extrem de importante pentru conturarea unui aspect luminos, cald, natural. Este foarte important sa iti flatezi pielea, ochii si intreg ansamblul corporal cu nuante care sa te evidentieze. Cele mai importante, evident sunt culorile cu care ne coloram parul deoarece acesta ne incadreaza chipul precum si culorile cu care ne conturam sprancenele. Nuanta parului nu trebuie niciodata vopsita cu mai mult de doua tonuri inchis sau deschis decat nuanta ta naturala, rare sunt cazurile in care o culoare extrema te va avantaja mai ales dupa o anumita varsta cand pielea nu mai are prospetimea si naturaletea de altadata. De asemenea, in machiaj alege tonurile neutre, naturale sau culori complementare care sa te evidentieze. Tonurile de bej, piersica, marourile avantajeaza in general orice persoana. Nu iti mai contura ochii cu negru puternic, alege o nuanta mai soft de maro si vei observa o diferenta majora.
In imbracaminte poti alege tot culori nude si cu accente dar cel mai bine este sa testezi, sa iti dai seama ce te avantajeaza si sa mergi pe acelasi ton coloristic. Mie de exemplu imi sta bine cu gri petrol, albastru inchis,roz plamaniu, in general nuante mai prafuite si mai sterse si incerc sa le folosesc cat mai mult. Evident, mai fac si exceptii in functie de starea de spirit.
Am gasit o fotografie cu Olivia Palermo care m-a inspirat sa scriu acest post. Combinatia de tonuri nude, parul vopsit intr-o culoare naturala, ochii caprui si machiajul discret ii ofera o stralucire atat de speciala, de aparte incat oricat ai fi de taios nu poti sa nu te uiti la ea si sa nu spui "cu adevarat, o femeie frumoasa".
Aspectul natural va bate oricand si oricum orice machiaj, oricat ar fi el de sofisticat si elaborat.

Un comentariu: