marți, 7 februarie 2012

Replica pentru Adele

Fiti atenti ce declara Karl Lagerfeld
"Cantaretele mele preferate sunt Adele si Florence Welch. Ca si cantareata moderna, nu e rea deloc. Si ma refer la Adele. E un pic cam grasa, dar are o fata frumoasa si o voce divina".
Daca as avea cum, l-as intreba pe Karl :grasa pentru cine?grasa pentru ce? Grasa ca sa fie artist (unul de exceptie) ?
Ne mai miram de faptul ca adolescentele noastre sufera de  o multitudine de dezechilibre, de la anorexie pana la obezitate, datorita faptului ca media, in mod special industria frumusetii ne deformeaza sau mai bine zis, ne creioneaza, imaginea femeii perfecte dupa bunul lor plac. Se poarta slabele, toata lumea marimea 0, se poarta formele, toata lumea marimea 46. Am inteles ca standardul modelelor este marimea 0, daca se poate chiar si cu minus dar de cand a devenit si standardul unui artist? Sa nu se inteleaga faptul ca sunt pro mancat pana pici jos dar este foarte posibil sa mananci extrem de sanatos si sa fii toata viata mai plinuta.
Acum cateva zile companiei L'oreal i se interzicea difuzarea unei reclame in care actrita Rachel Weisz era atat de photoshopata incat nu mai semana deloc cu originalul, era cu totul alta femeie si totusi sustineau ca este aceeasi. Datorita acestor modificari, standarde si concepte ne trezim (mai ales femeile) cu complexe care ne afecteaza viata deoarece oricat ne-am ingriji, oricat ne-am aranja niciodata nu vom putea arata la 40 de ani ca si la 20, este legea firii si cele fara milioane de euro in buzunar nu o putem schimba. Media ne schimba perceptia despre frumusete dupa bunul lor plac si dupa produsele pe care le mai lanseaza pentru a-si umple conturile in banci si din pacate majoritatea femeilor executa.
Astept momentul revoltei in domeniu frumusetii. Momentul in care femeile vor accepta ca sunt frumoase naturale, fara ajustari cu bisturiul de otel sau cel al photoshopului. Iar daca as fi Adele, i-as raspunde lui Karl : 
" esti un geniu dar mind your own buissnes, cadavrule! " :)))

11 comentarii:

  1. sunt de acord cu tine, in fiecare zi suntem bobardati cu reclame care ne impun un standard de frumusete care de cele mai multe ori este total nerealist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa recunoastem, exista si femei de 40 de ani care arata infinit mai bine decat unele de 20 de ani, si asta fara bisturiu si photoshop, si ne putem da singuri seama de asta, fara ca o anumita reclama sa ne impuna niste standarde de frumusete; cand ai o anumita varsta nu te mai lasi chiar atat de usor dus de nas de niste reclame/reviste, poti sa constientizezi singur ce e frumos si ce nu e; cat despre Karl Lagerfeld, sta prea mult inconjurat de modele subtirele ca sa nu remarce cand o alta persoana nu se incadreaza in tiparele lui, tocmai de aceea parerea lui nu este catusi de putin relevanta

      Ștergere
    2. Corect, cand ai o anumita varsta. Dar nu cand ai 16 ani.

      Ștergere
    3. eu la 16 ani nu tin minte sa ma fi complexat vreodata vreo reclama, asta este, pe unii i-a inzestrat mai mult mama natura, pe altii nu, mi se pare si normal, nu e ca si cum tipele din reclame sunt hadele pamantului si photoshopul le face brusc, zane

      Ștergere
    4. Poate la 16 ani nu te-a complexat nicio reclama dar cu siguranta te-au complexat alte lucruri. Oricum, nu stiu cati ani ai dar media astazi este mult mai prezenta in vietile noastre decat era acuma 10 ani, cand aveam eu 16 ani. Involuntar te afecteaza, poate nu plangi in pumni ca esti grasa dar incepi curi de slabire care iti deregleaza organismul, medicamente periculoase, ceaiuri, sau alte lucruri care iti fac rau deoarece vrei sa arati ca fata din revista sau din reclama. Sunt de acord ca o femeie matura nu gandeste asa dar un copil de cele mai multe ori da. Nu cred ca este vorba de prostie, cred ca este vorba de imaturitate. Cat despre "hadele pamantului " si "zane" uita-te la reclama cu Rachel scoasa de L'oreal si spune-mi daca tie ti se pare normal.

      Ștergere
    5. bineinteles ca este plin internetul de reclame tupeiste si nesimtite, dar la fel de adevarat este si ca de cele mai multe ori femeile prefera sa spuna ca cele din reclame sunt false si exagerate, decat sa admita faptul ca se simt intimidate in prezenta altora mai dragute decat ele

      Ștergere
  2. Nu trebuie promovata marimea 0, dar nici nu putem afirma ca asa cum arata Adele e ok. Cred ca e cu mult mai nesanatos sa arati asa ca ea, decat sa porti marimea 0. Adica la greutatea pe care-o are, risca niste probleme grave de sanatate...

    Si omul chiar a fost finut, ca hai sa fim sinceri nu e "un pic cam grasa" (un pic cam grasa sunt eu la 60 de kile) e grasa de-a dreptul ca sigur depaseste 80 daca nu cumva chiar 90. Sa nu confundam plinuta cu grasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer eu nu cred ca a fi marimea 0 este mai sanatos decat sa ai 80 de kilograme. Poate este mai aspectuos desi nici macar. Ok, este grasa dar asta nu o defineste pe ea ca si artist, ea defileaza cu calitatile vocale nu cu aspectul fizic si nu inteleg de ce Karl a trebuie sa mentioneze faptul ca este "un pic cam grasa" cand a facut referire la ea deoarece discutia era in contextul muzicii unde aspectul fizic nu este relevant. Daca problema s-ar fi pus "ce parere aveti ca Adele sa defileze pt nush cine" atunci as fi inteles ca raspunsul lui sa fie " este un pic cam grasa" dar nu in contextul in care l-a intrebat ce cantarete apreciaza. Prea se trece totul prin filtrul fizic, nu crezi?
      Si tu la 60 de kile nu esti un pic cam grasa deloc, esti un pic cam normala si atata.:)

      Ștergere
    2. Si eu cred ca sa fii mai slabut e de o mie de ori mai bine decat sa fii mai plinut. Dar nici una din extreme nu e buna, iar Adele chiar e "un pic cam grasa", desi ca artist o ador, e minunata.
      Nu inteleg de ce toata lumea spune ca o fata e anorexica sau mai stiu eu cum, daca o vad slaba. Nu, pur si simplu sunt fete slabe [exact cum sunt eu, undeva la 52kg si am 1.71m], poate chiar nu se pot ingrasa sau asa le e felul.
      La 60 de kg nu esti grasa deloc, eu mi-as dori sa mai pun ceva pe mine, insa daca asa-s eu, asta e, mi-e foarte bine asa.
      Nu mi se pare tocmai urata replica lui, acum nici nu-l aplaud, dar omul si-a spus pur si simplu parerea. Cred ca aproape oricine ar vedea-o pe Adele ar sustine ca e un pic cam grasa, poate exprimat intr-un mod mai frumos.
      Nu aruncati cu rosii, e doar parerea mea. :)

      Ștergere
    3. Noi nu aruncam cu rosii, noi le mancam :D (ca sa slabim, evident)

      Ștergere
  3. Aiurea replica lui. Daca e sa fim cruzi, sau mai degraba pragmatici, cred ca si el are niste lipsuri. daca as fi in locul lui Adele replica mea la intrebarea 'ce paraere ai despre Karl?' ar fi 'e briliant, dar nitel cam urat' . E cam pueril omul, ca sa nu mai zic ca e total non-empatic si lipsit de toleranta. Referirea la defecte fizice e de cea mai joasa speta, dupa parerea mea, mai ales daca subiectul nu are legatura cu vreo 'modeala'.

    RăspundețiȘtergere