vineri, 10 februarie 2012

Tehnica de conturat sprancenele.

Lookurile naturale, nude sunt cele mai adecvate in timpul zile, la birou, la scoala, etc. Noi romancele mergem mai mult spre stilul balcanic unde culoarea si stralucitorul este la mare moda dar in vest rar vei vedea o femeie in timpul zilei machiata colorat.Majoritatea adopta un stil nude cu accente si lasa frumusetea naturala sa iasa la iveala cu un machiaj inteligent gandit.Am vazut multe femei impecabil machiate care in prima faza pareau proaspat ridicate din pat, atat de bine si de natural era asezat machiajul pe fata lor. Din pacate machiajul nude poate uneori parea sters daca nu are o pata de ceva. De cateva saptamani incoace eu am adoptat un alt stil al machiajului nude care imi place enorm si anume, evidentiez mult mai tare sprancenele, mai precis le conturez cu un fard intr-o culoare aproape identica cu cea a parului, poate un ton mai deschisa pentru a oferi luminozitate fetei. Va spun, schimba enorm structura fetei. Machiajul pare mult mai curat, mai fixat, mai bine aplicat.
Cel mai recomandat este sa va conturati sprancenele cu un fard crema. Stiu, stiu sunt scumpe. Va vand eu un pont, ok? Luati orice fard maro de pleoape pe care il aveti la indemana, cu conditia sa fie mat si sa se apropie de culoarea naturala a parului (pt blonde maro deschis, pt brunete maro inchis, pt santene maro mediu si tot asa). Spargeti un mic coltisor al fardului cu codita de la pensula, atat cat sa puteti lua putina cantitate de fard praf si puneti-o pe mana. Adaugati un strop de crema de fata peste si amestecati. Cu o pensula cu peri tari conturati-va sprancenele si sunteti gata :). Fardul va ramane toata ziua la locul lui, garantez eu. Nu conturati foarte tare ca sa nu aratati ca un joker dar definiti bine. Un fard roz perlat aplicat ulterior chiar sub arcuirea sprancenelor va va face sprancenele sa arate si mai arcuite si mai frumos conturate. Faceti conturul cat mai aproape de forma naturala a sprancenei ca totul sa arate "de la mama natura". Conturati obrajii usor si adaugati doar putin rimel. O sa incante rezultatul final, garantez. Daca doriti, o sa fac si un mini tutorial cu tehnica aceasta.
Putei folosi farduri de acest gen, nu trebuie sa fie cine stie ce scumpet :D :





Eu conturez cu pensula aceasta de la ELF:

6 comentarii:

  1. Si despre o mana dibace, care penseaza frumos, la Cluj, nu poti sa ne dai un pont? :D. Ca mie nu imi mai place cosmeticiana mea, parca imi tot subtiaza sprancenele de fiecare data cand merg la pensat.
    Foarte util articolul, multumim. Intr-adevar, conturarea sprancenelor face ca machiajul de zi sa fie complet. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, 0740896168- Valentina. Lucreaza la un salon in Marasti si e cea mai buna "pensatoare" pe maina careia am ajuns eu vreodata.Lucreaza si foarte ieftin. Ti-o recomand din tot sufletul.:)

      Ștergere
    2. Multumesc mult, Lavi! Am incredere in recomandarile tale. Cred ca ii fac o vizita saptamana viitoare si apoi iti spun concluziile. Imi dai si niste detalii despre salon (unde e situat mai exact?), ca poate mai sunt si alte fete interesate. Weekend placut, te pup!

      Ștergere
  2. Eu vreau tutorial! Am si eu aceeasi pensula pentru sprancene si o folosesc cu fard normal, as fi curioasa sa vad rezultatele tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte misto pontul; eu folosesc un creion maro- cand ma grabesc parca mi-e mai usor asa; dar cred ca se definesc mult mai bine cu un fard ;) will definitely try ;)_

    RăspundețiȘtergere