vineri, 6 aprilie 2012

"Aproape stim cum sa ne transportam pe luna si nu stim inca cum sa vindecam acneea"

"Aproape stim cum sa ne transportam pe luna si nu stim inca cum sa vindecam acneea". Nu imi apartine citatul, l-am citit acum cateva timp pe blogul unei fete suferinde de aceasta boala (din pacate nu imi amintesc cum se numea blogul)  si mi-a ramas foarte bine impregnat in mine deoarece eram si inca sunt perfect in asentimentul ei. Stim de toate, tratam orice dar cine sufera de acnee rar si foarte rar se vindeca in totalitate.
Mi-au trebuit ani de zile ca sa inteleg DE CE. Pot sa spun cu adevarat ca am inteles cum se vindeca acneea cu ajutorul Corinei (www.pasagera.ro) si cu mult studiu.
Concluzia mea dupa atata timp este urmatoarea: acneea se vindeca daca ai acnee. Daca ai altceva si se manifesta ca si acnee nu se va vindeca niciodata cu tratament pentru acnee. Cel mai important pas pe care il poti face spre vindecare este o analiza a bacteriei din pustula ca sa stii ce sa tratezi. Sunt enorm de multe posibilitati ca ceea ce se manifesta pe fata ta ca si acnee sa nu fie nici pe departe asta. O simpla analiza te poate scuti de ani de tratamente inutile, de stres, de depresie, de bani aruncati pe geam.
Ca si exemplu va pot spune ca o persoana foarte draga mie s-a tratat de acnee de la varsta de 12 ani, momentan are 25. Ani si ani de chin, de tratamente posibile si imposibile, de bani aruncati, de sentimente de disperare si frustrare, etc. Cu cateva ore in urma, dupa o simpla analiza microbiologica in valoare de 160 de lei, persoana respectiva a aflat ca ce are ea pe fata nu este nicidecum acnee ci...stafilococ auriu.Bineainteles, acest stafilococ are tratament si este sensibil la anumite tipuri de antibiotic. Cred ca e groaznic si in acelasi timp eliberator sentimentul ca dupa atatia ani de zile sa afli ca ai tratat ceea ce nu aveai. La fel am facut si eu dar perioada de timp a fost mult mai scurta.
Persoanele care nu au avut niciodata problema asta nu stiu si nici macar nu isi imagineaza cat de mult te poate afecta aceasta boala. Nu este usor ca fata ta, imaginea ta, primul segment cu care intra in contact interlocutorul tau sa fie mereu afectata, rosie, umflata sau plina de puroi. Este groaznic, mai ales pentru persoanele carora le pasa de imaginea lor. Este frustrant si obositor sa fii mereu cu machiajul perfect, cu fondul de ten dupa tine, cu oglinda in cel mai la indemana buzunar etc. Daca aveti persoane in jurul vostru care sufera de acnee, luati in serios asta si incercati sa intelegeti trauma prin care trec.
Am scris acest post ca un semnal de alarma pentru toate persoanele care sufera de acnee sau de altceva care se manifesta ca si aceasta, cel mai important pas si primul pas spre vindecare il reprezinta analiza bacteriei pentru a afla exact de ce suferiti. Mai apoi, exista tratament pentru ORICE.
Mult succes si sanatate tuturor.
P.s: Nu uitati de giveaway!

7 comentarii:

  1. Multumesc mult, inca o data, pentru ca m-ai facut atenta asupra unor lucruri. Stii, uneori omitem esentialul... Te pup si iti doresc numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, as vrea asa de mult sa te vad scapata, chiar daca nu te cunosc, cum as vrea sa ma vad scapata pe mine deoarece stiu cat e de frustrant mai ales pentru o femeie.
      Te pup si vreau sa aud vesti bune!

      Ștergere
    2. foarte adevarat, ce se vede la suprafata nu se compara cu ce simti de fapt cand te privesti in fiecare gemulet posibil, te remachiezi de cateva ori pe zi sau cand simti ca te analizeaza critic cineva atunci cand vorbesti cu el;

      Ștergere
  2. printesa urbana are un articol cu (aproximativ) acelasi titlu. De cate ori ma intreaba cineva de acnee il/o trimit la articolul respectiv si la pasagera.

    testul asta se cheama cumva ASLO?

    si eu am avut ceva hormonal... bine ca a trecut (90% ca inca mai apar nebunii acolo unde ma fac cel mai tare sa sufar - pe pometi)... este, intr-adevar, un sentiment groaznic... iti vine sa te bagi in cutie si sa nu mai iesi niciodata de acolo... eram plina de chestii mari si urate si rosii si in relief...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca pe blogul ei am citit postul cu acest titlu, a avut si ea o experienta puternica in sensul acesta.
      Nu stiu exact cum se cheama testul dar la orice clinica spui ca vrei un examen microbiologic din pustula si vor sti ei despre ce e vorba.

      Ștergere