joi, 15 septembrie 2011

Mituri despre parabeni.

Parabenii sunt niste conservanti folositi astazi in 90 la suta dintre produsele cosmetice existente pe piata. Fara conservanti orice produs cosmetic s-ar contamina si s-ar altera in cateva zile si ar deveni o problema pentru piele.Inclusiv produsele care constin extracte de plante contin parabeni deoarece acele extracte sun perisabile. Nu exista produs cosmetic de cumparat 100% bio. Parebnii sunt cei mai eficienti conservanti, exista un risc extrem de scazut de a produce iritatii si sunt stabili in prezenta aerului si a luminii. Nebunia conform careia parabenii cauzeaza cancer este o actiune de marketing instaurata de marile companii de produse cosmetice pentru a mai scoate pe piata produse fara acesti conservanti "daunatori" si pentru a da cumparatorului senzatia ca achizitioneaza un produs sigur. Se spune ca parabenii provoaca cancer. Nu exista nici macar un studiu care sa demonstreze acest lucru, intradevar acestia au o slaba activitate estrogena care NU are cum sa afecteze organismul uman deoarece se folosesc in cantitati extrem de mici care nici macar in timp nu are cum sa favorizeze aparitia cancerului de san. Motivul principal de care s-au folosit companiile cosmetice pentru a pune parabenii la zid este faptul ca acest tip de conservant a fost gasit in tumorile cancerului de san dar nu exista nici o dovada pana in acest moment ca parabenii ar fi influentat cumva producerea tumorii sau cresterea acesteia, orice produs pe care il folosim se absoarbe in organism incetul cu incetul si mai devreme sau mai tarziu il elimina, parabenul fiind un conservant stabil are puterea sa reziste mai mult in organism dar nu il afecteaza, acestia fiind metabolizati de catre organism inainte de a intra in sange.In toate studiile facute in ultimii ani de cercetatori teoria conform careia parabenii provoaca cancer a fost anulata.
Atunci cand cumparati un produs care se lauda ca nu are parabeni fiti convinsi ca are in compozitie alti conservanti chimici , nu exista produs cosmetic care sa ii elimine.
Grupul de parabeni nu trebuie evitat, sunt alte incrediente care ne pot face mult mai mult rau si pe care companiile de cosmetice la folosesc astazi in produsele lor cum ar fi alcoolul sau parfumul.
Companiile cosmetice lanseaza periodic cate un mit de care se folosesc ulterior in produse "revolutionare" pe care inconstient ne obliga sa le cumparam pentru pastrarea sanatatii noastre.
Parabenii se gasesc si natural in fructe si legume, au proprietati antifungice si antibacteriene .
Mai multe detalii despre parabeni va invit sa cititi aici .

3 comentarii:

  1. of of, cum se joaca acesti oameni cu mintea noastra ;))
    sincera sa fiu, eu imi cumpar produse care stiu ca imi fac bine, fara sa ma opresc la eticheta si sa iau fiecare ingredient in parte sa il disec...
    Pana si cosmeticele bio pot avea ingrediente pe care organismul meu nu le agreeaza, spre exemplu....si-atunci ce am rezolvat?

    RăspundețiȘtergere
  2. @stilistele: cel mai bine este sa stii incredientele pe care trebuie sa le eviti.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu personal nu am nimic impotriva parabenilor , asta este , tehnologia. pup

    RăspundețiȘtergere