joi, 8 martie 2012

Inspiratie de primavara fashion

Simplitatea este cheia frumusetii in acceptiunea mea. Simplu, inteligent si bine gandit este cheia spre (aproape) perfectiune.Citeam mai devreme postul Doinei, o tanara moldoveanca de peste Prut, extrem de talentata si extrem de tanara care nu conteneste sa ma uimeasca cu alegerile extrem de simple pe care le face dar atat de bine gandite.De exmeplu, la ultima zi din Paris Fashion Week, a purtat o pereche de blugi simpli albastri, o bluza polo (how cool is that?) si un blazer cu modele geometrice deasupra. Deci foarte tare,nu? Este foarte usor sa cazi in capcana mixurilor nebune si sa te faci de ras intr-un outfit penibil facand parte din marele circ care se numeste cateodata moda. Fetelor, cine a inventat zicala "less is more" a fost un geniu, deoarece intotdeauna un outfit din care se intelege ceva, o linie, o idee, o conceptie este mai de dorit decat unul din care creeaza o mare confuzie. Sunt cateva persoane (extrem de putine) care reusesc sa faca combinatii superbe din piese total diferite dar sunt foarte putine celora care le iese perfomanta de a arata cu adevarat cool in combinatii nastrusnice. Daca stam se ne uitam la fashion iconuri, majoritatea debordeaza de simplitate, de bun gust si eleganta chiar si daca poarte o bluza Polo. Moda trebuie sa fie si bun gust.
De exemplu, Alexa Chung.Niciodata nu am vazut-o incarcata, intotdeauna tinutele ei au avut o linie clara, chiar daca a purtat piese mai zuzu, a lasat tinuta sa respire in alte parti. Este un model de inspiratie pentru mine. Simplitatea si lejeritatea pe care le debordeaza sunt foarte tari, rar, extrem de rara vezi asa ceva in Romania.

Olivia Palermo, un model de eleganta si finete. Absolut superba, o aparitie de fiecare data. De cate ori a fost vazuta atat de incarcata incat sa nu stii de unde sa incepi in a o examina? Niciodata, nu? Emana feminitate, rafinament si stil, eu pur si simplu o iubesc.




Asadar, vine primavara si trebuie din nou sa scoatem de la naftalina garderoba noului sezon. Megeti pe simplitate, puneti accente, distrati-va dar cel mai important, simtiti-va bine in pielea voastra, este esential ca sa aratati bine!
La multi ani fetelor!

2 comentarii:

  1. eu prefer tinutele excentrice, eclectice, simplitatea fara un 'twist' ma plictiseste de cele mai multe ori; o inteleg, este perfecta pentru oamenii care nu au un talent innascut pentru moda, care trebuie sa se concentreze pe corectitudinea tinutei, nu pe cat de inovativa este alegerea lor. Daca nu ar fi muzele excentrice ale modei, cum ar mai evolua, oare, moda?
    Doina, fata din Moldova nu adopta deloc un stil simplu- o urmaresc si eu- mereu are ceva 'altfel'in tinuta, fie un print imbinat cu ceva neasteptat, fie o bijuterie statement, fie un pantof mai excentric etc. Ea e o inspiratie, intr-adevar, dar nu are un stil simplu, dupa mine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @stilistele: si eu sunt de acord cu acel twist dar varza pe care o fac unii sau unele in incercarea de a fi excentrici este penibila in acceptiunea mea. Excentric e una si imi place dar circ este altceva si nu imi place. Cat despre Doina, se declara chiar ea o adepta a simplitatii aproape in ficare postare, nu mi se pare excentrica deloc, ea creeaza din simplitate. Cat despre muzele excentrice ale modei, aia e cu totul alta mancare de peste, lor le este permis orice deoarece trec de la stadiul de tinuta la arta ceea ce nu se aplica intr-o tinuta de zi cu zi, de exemplu cand mergi la birou sau ai un job. E ok sa te prezinti la festivalul modei cu pene in cap dar nu e ok sa le porti in timpul zilei la birou si eu ma adresez fetelor normale care duc o viata normala.De asemenea, e foarte ok sa te prezinti si la festivalul modei intr-o tinuta simpla cu "acel ceva" fara sa fie nevoie sa epatezi doar ca sa iesi in evidenta cand o poti face intr-un mod mult mai rafinat.Nu cred ca persoanele care tin cont de stil, de niste reguli si prefera simplitatea o adopta doarce nu au un talent inascut pentru moda, chiar din contra, o persoana care stie moda va deborda de bun gust Iti pot da zeci de exemple in acest sens pe langa cele de mai sus.Este limitativ sa spui asa ceva si sa consideri excentricitatea o carcteristica a persoanelor cu simt pentru moda, persoanele fara simtul artistic transpus in moda se vad de la o posta si nu sunt carcterizate de simplitate.

    RăspundețiȘtergere