miercuri, 26 ianuarie 2011

Cu ochii pe ingrijire!

Am inceput recent sa devin tot mai constienta de problema ridurilor, desi la 24 de ani nu cred ca e cazul sa ma ingrijorez foarte tare, totusi cred ca e bine sa previn. Am citit o multime de articole in care femeile erau sfatuite sa aiba grija cum se incrunta, cum zambesc, cat sunt de expresive...mie asta mi se pare o prostie, nu m-as simti bine in pielea mea daca reactile mele nu ar fi naturale si daca ar trebui sa-mi controlez fiecare expresie. Si eu, ca si orice femeie, tind sa neglijez de multe ori zona gatului, a bustului, a ochilor, a mainilor si sa ma preocup mai mult de ceea ce este in prim plan, adica de ten. Am decis sa fiu mai constiincioasa in privinta asta cand am vazut recent o fotografie cu Sarah Jessica Parker ( care este my fashion icon) cu un ten perfect ingrijit si machiat si cu niste maini care ii tradau varsta, ba chair ii mai adaugau cativa ani.
Pielea din jurul ochilor imbatraneste mai repede deoarece in acea zona tenul nu produce sebum care este responsabil de mentinerea elasticitatii fetei ( de aceea persoanele cu ten uscat se rideaza mai repede decat cele cu ten gras sau mixt ) iar cantitatea de colagen produs este mult mai scazuta in acea zona. Pe langa aceste lucruri, poluarea, vatul, frigul, razele solare si alti factori ''ajuta'' la aparitia mai rapida a  ridurilor.

Ce e de facut? In primul rand hidratare, atat interna cat si externa. Cat mai multa hidratare, cu creme specifice, foarte nutritive. Eu momentan folosesc de la Avene- Cold Cream ( este o crema despre care am vorbit intr-un post anterior) si o crema special destinata acestei zone, de la Eucerin. (pret undeva in jur de 35-40 de lei)
Ce spun ei:
Gama Eucerin Aquaporin Active a fost creata special pentru a optimiza hidratarea de lunga durata a pielii . Crema de ochi are o textura lejera si intra usor in piele , fiind recomandata zonei sensibile din jurul ochilor . Reduce cearcanele .
-pentru toate tipurile de piele
-recomandat si pentru tenul sensibil
-testat oftalmologic
-recomandat si persoanelor cu lentile de contact
-fara miros si fara alcool



Este intradevar o crema hidratanta, lejera, nu irita ochiul si nu are miros. Eu nu am observat sa reduca cearcanele sau sa le amelioreze in vreun fel dar din punctul meu de vedere nimic in afara de somn si fond de ten nu reduce ( acopera) cearcanele. Este perfecta pentru varsta mea, cand hidratarea este suficienta. Cred ca produsele antirid ar trebui folosite incepand cu varsta de 28, 29 de ani sau chiar mai tarziu daca nu este cazul asa devreme.
Stiti ca pielea din jurul ochilor este cea mai subtire de pe tot corpul si ca spre deosebire de ceilalti muschi din corp care sunt legati de oase, acest muschi sunt legati direct de de piele? Practic, orice contractie a acestor muschi trage pielea si ii slabeste. Hidratarea este esentiala penteu a le da elasticitate.Cremele pentru ochi contin substante precum cofeina, vitamina K si derivati de silicon substante care nu se gasesc in cremele obisnuite.
Va vorbeam zilele trecute despre uleiul din samburi de struguri care are o actiune foarte benefica asupra tenului si il recomand si pentru folosirea in jurul ochilor. Acesta hidrateaza pielea, ii reda elasticitatea, previne pierderea apei din epiderma si are cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu.  Totodata, uleiul contine procianidine  – un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat Vitamina C. Aplicati pur si simplu pe un buretel de vata si tamponati zona de sub ochi. ( costa in jur de 6 lei la Plafar )
Niciodata nu frecati zona ochilor cu putere, aveam mai ales aceasta tendinta cand ne trezim sau cand ne demachiem, fiti gentile si curatati-o cu delicatete.
Incercati sa nu uitati de hidratarea zonei ochilor, a gatului, a bustului, a mainilor deoarece asa cum am mai spus, sunt niste zone care ne vor da de gol asupra varstei daca nu le-am acordat suficienta importanta.
In rest, radeti, plangeti, incruntati-va, mirati-va si fiti cat mai naturale, mai sincere, mai relaxate deoarece este important sa incercam sa aratam bine dar trebuie sa evitam sa fim niste masti perfecte si fara substanta. Viata pana la urma inseamna sentimente iar daca aceste sentimente in timp isi vor lasa amprenta pe chipul nostru, va trebui sa le acceptam.

9 comentarii:

  1. Tot 24 de ani am si eu si tot de acum a inceput sa ma macine un gand, apartitia ridurilor, chiar nu vreau, ma sperie...Folosesc crema de ochii de anul acesta pentru prima data, pana acum nu m-a tentat, o sa scriu despre ea cu toate ca nu e cine stie ce. Iar acum am vazut Eucerin la tine si cred ca o s-o incerc si eu dupa ce mi se termina, sper sa fie buna :P...te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Fedevrova: e buna pentru hidratare, nu e cine stie ce, nu face minuni dar e suficient pt ce am nevoie acuma.Si eu te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Lavi! Citesc cu interes blogul tau si sunt ft bine primite sfaturile. Keep on going. :) ti pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Di: mersi frumos,ma bucur mult ca iti place,sper sa iti fie si de folos!te pup si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte ineteresant articolul!
    imi place blogul tau!
    tine-o tot asa!:*

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Irynuk: multumesc! ma straduiesc sa fie cat mai bun si mai util. Si mie imi place blogul tau, sa stii! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie imi place postul acesa, am mai aflat despre o crema hidratanta de ochi. :) Nu scrie nimic pe acesta crema de riduri? Peste tot unde vad creme de ochi sunt destinate ridurilor sau prevenirii aparitiei lor etc...eu vreau o crema care doar sa hidrateze si atat, nu sa grabeasca/incetineasca vreun proces. Oricum, o sa iau in considerare si uleiul de samburi de struguri, desi auzisem ca si cel de migdale ar fi bun pentru ochi...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Dia: nu este pentru riduri, este doar hidratanta :), asta cautam si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna!in legatura cu crema de la eucerin, tu de unde o cumperi?eu am gasit siteul asta http://www.sanafarm.ro/aquaporin-active-crema-de-ochi-eucerin-p-1697.html pe net, pentru ca sunt cam tot timpul ocupata cu serviciul si nu prea am timp..este in vreun loc mai ieftin?multumesc:D:*

    RăspundețiȘtergere