luni, 10 ianuarie 2011

Firmele high-end versus firmele low-end.

Am tot fost intrebata in ultimul timp cum imi aleg produsele cosmetice si cum decid ce merita sa investesc mai multi bani. Ar fi ideal daca toti ne-am permite sa cumparam exact ceea ce ne dorim dar avand in vedere ca lucrurile nu stau tocmai asa, trebuie sa facem o selectie riguroasa in investitile noastre cosmetice. Nu neg ca imi plac foarte mult produsele firmelor high-end dar de multe ori am constatat ca am platit firma, ambalajul si campania publicitara acerba.Pe toti ne tenteaza sa cumparam lucruri "de firma" si acest lucru se aplica nu numai in domeniul cosmetc ci si in domeniul vestimentar. Din experienta mea, am ajuns la concluzia ca merita sa investec mai multi bani in :
- produsele de ingrijire si o mica parte din produsele de make up. Consider ca toate femeile ar trebui sa detina un demachiant bun, o crema hidratanta de calitate, un fond de ten care face ce promite si nu e inecat in chimicale si un rimel care sa arate extraordinar si sa nu afecteze ochiul. In ceea ce priveste produsele de ingrijire incerc sa folosesc numai produse dermocosmetice deoarece stiu ca in spatele respectivului produs stau ani intregi de cercetare si incrediente de calitate. Asadar, aleg sa dau mai multi bani pe o crema si un demachiant care fac ce promit si imi ameloriaza sau poate chiar si rezolva anumite probleme ale tenului. Folosesc creme La Roche Posay si Ivatherm si vestita lotiune micelara Bioderma .


Alegerea fondului de ten adecvat a reprezentat iarasi o problema destul de mare pentru mine deoarece am incercat toate categoriile, de la Maybelline, L'oreal, Avon, Revlon pana la Lancome, Clarins, Guerlain, Toleriane si altele de care nu imi amintesc. Nu zic ca fondurile de ten a firmelor de masa nu sunt bune si nu fac ceea ce promit dar de obicei sunt pline de chimicale si agraveaza problemele tenului, incarca porii si nu au rezistenta indelungata. Pentru mine un fond de ten bun este unul care acopera bine, arata natural, rezista mult si cel mai important nu imi agraveaza problemele. Momentan folosesc Toleriane ( este fondul meu de ten favorit ) dar am fost foarte incantata si de fondurile de ten de la Clarins.

La fel ca si in cazul fondurilor de ten prefer sa aleg un rimel de calitate ,desi nu de putine ori am intalnit rimeluri ieftine cu un rezultat mai spectaculos decat a celor cu preturi exorbitante dar nu numai rezultatul ma intereseaza, prefer ca ochii mei sa fie protejati de chimicalele care inevitabil ii afecteaza. Momentan folosesc Dior Show. Stiu ca de multe ori si firmele high-end folosesc incrediente chimice dar totusi, tind sa cred ca o firma care vinde un rimel cu 150 de lei isi permite sa pune in produsul respectiv incrediente mai bune decat o firma care vinde un rimel cu 15 lei. Pe langa asta, m-am ales de multe ori cu mancarimi de ochi si roseata de rimelurile firmelor low-end, lucru care nu mi s-a intamplat nici o data cu un rimel de la o firma high-end.

Nu merita sa investesc multi bani in:
- farduri de ochi, blushuri, rujuri de buze, oje. Am ajuns la concluzia ca aproape orice fard de ochi rezista multumitor cu o baza, asadar nu vad de ce as da o gramada de bani pe un fard scump care rezista cat unul mai ieftin, mai ales ca paleta de nuanate este de multe ori mai diversificata in cazul fardurilor de ochi mai ieftine. Am incercat recent o paleta de farduri de la Dior si nu m-a convins mai mult decat paleta de la Costal Scents sau cele de la Avon.

Asadar, fardurile de ochi scumpe nu le consider o investitie rezonabila. La fel gandesc si in cazul blushurilor si a rujurilor. Orice ruj am incercat pe buzele mele nu rezista mai mult de 2-3 ore, chit ca am dat pe el 100 de lei sau 10 lei si in plus un ruj rezistent la transfer care promite o rezistenta indelungata de obicei usuca foarte mult buzele.

In ceea ce priveste ojele, oricum nu le tin pe unghii mai mult de trei zile si orice oja ieftina rezista trei zile pe unghii cu un top coat.In plus, ojele de la Farmasi au o multime de nuante dragute.
Cam in asta consider eu ca merita, sau nu, sa investesc banii. Bineanteles, mai fac si exceptii in ambele cazuri, deoarece nimic nu e litera de lege.

4 comentarii:

  1. Servus, ai putea te rog sa mi recomanzi ce masca de par sa folosesc? Am par gras si orice masca aplic parul se ingrasa si mai tare, dar totusi as vrea sa il ingrijesc si cu alt produs in afara de sampon.Merci:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ cutie: parul gras este un rezultat al excesului de sebum care apare de obicei din cauza unor dereglari hormonale sau a unei alimentatii nesanatose ( mancare grasa, consum de sucuri carbogazoase in exces, dulciuri etc). Problema nu o sa o rezolvi niciodata cu un sampon ci doar cu rezolvarea cauze generatoare, ci in cel mai bun caz o sa o ameliorezi. Oricum, iti recomand sa incerci produse dermocosmetice special create pt tipul tau de par : vichy, phyto,bioderma sau daca vrei o varianta mai ieftina poti sa alegi un sampon din farmaciile naturiste. Ideal ar fi sa gasesti problema cauzatoare si sa incerci sa o rezolvi

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt de acord cu tine, in mare parte.in ceea ce ma priveste, nu folosesc fond de ten iar rimelul cred ca e cea mai mare investitie a mea.frdurile si ojele consider ca ofera aproximativ acelasi lucru cu cele de high-end,am incercat farduri scumpe si nu au rezistat le fel ca unul ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  4. am incercat recent un fard Dior si am fost foarte dezamagita, a cazut tot sclipiciul pe fata si in cateva ore era aproape sters, pe langa asta a costat peste 100 de lei. Chiar trebuie sa fim atente pe ce dam banii, sa nu ne lasam trase in vartejul brandului.

    RăspundețiȘtergere