duminică, 23 ianuarie 2011

Fond de ten. Cum si ce sa alegem?

Am promis acum trei zile ca voi reveni "maine" cu o postare despre fond de ten. Din pacate nu am reusit sa ma tin de cuvant pentru ca nu m-am simtit prea bine in ultimele zile dar o sa ma revasez astazi.
Fondul de ten este o alegere greu de facut pentru toate femeile deoarece oferta este nelimitata si suntem tentate sa cumparam de multe ori ce i s-a potrivit colegei sau prietenei noastre. Daca textura sau culoarea fondului de ten este gresita, machiajul nostru este din start un dezastru. Atunci, cum stim sa alegem corect fondul de ten si de ce trebuie sa tinem cont cand pornim in cautarea elementului principal din machiajul nostru?
Culoarea - sunt aproximativ 15 niveluri de intensitate a culorii pielii. Nivelul 1 inseamna foarte palid- fildes iar nivelul 15 inseamna foarte inchis - negru. In genereal ,majoritatea fondurilor de ten sunt colorate dupa intensitatea nuantelor pielii. Eu ma incadrez undeva la nivelul 3 ( cu indulgenta ). Asadar, nuanta produsului trebuie aleasa in functie de intensitatea nuantei pielii tale. Culoarea ideala pentru fondul tau de ten o poti afla prin testul linilor. Aplici pe fata, de la pomete in jos spre mandibula pana la jumatatea gatului trei nuante de fond de ten, pe extreme o nuanta mult mai inchisa decat tenul tau si una mult mai deschis( sau amandoua foarte inchise) iar in mijloc nuanta care crezi ca ti se potriveste. Daca nuanta din mijloc devine insesizabila ( sau foarte greu sesizabila) in contrast cu celelalte nuante, atunci ai gasit nuanta fondului tau de ten.

Testul trebuie facut aproximativ ca si in imaginile de mai sus, doar ca linile trebuiesc trasate de la obraz spre mandibula pana la gat.
Alegerea culorii fondului de ten tine si de nuanta pielii tale, majoritatea femeilor au nuanta pielii calda. Foarte putine femei au nuanta pielii rece, cele cu par inchis la culoare, fata palida si ochi de culoare deschisa. Intotdeauna cand alegi fondul de ten asteapta cateva minute pentru a vedea daca grasimile din pielea ta modifica in vre-un fel pigmentii produsului.
Textura - se alege in functie de tipul tau de ten, deoarece trebuie sa raspunda nevoilor pe care le are acesta.
Fond de ten lichid:
este cel mai comun si se potriveste cu majoritatea tipurilor de ten.Este disponibil de la formule non grase pana la formule hidratante. Are in general o putere de acoperire mica/ medie, medie/mare. Acopera mai mult decat o crema colorata dar mai putin decat un fond de ten crema.
Fond de ten crema:

este fin si cremos si este creat special pentru tenurile uscate/normale. Confera tenului un aspect natural si are o putere mare de acoperire, poate fi folosit si cu rol de corector. Daca tenul nu este foarte bine hidratat in prealabil, poate da aspect de masca.
Fond de ten spuma:

este ideal pentru tenul matur deoarece nu se aduna in cutele pielii, asa cum se intampla cu fondul de ten crema. Uniformizeaza fara a incarca tenul.
Cremos-pudrat :
este indicat pentru tenul gras si mixt deoarece atenueaza luciul nedorit, are o rezistenta mai indelungata. Este usor de folosit, fiind cremos la atingere si capatand un aspect pudrat dupa aplicare.
Pudra compacta:

are efect dublu, de fond de ten si de pudra.Este perfecta pentru persoanele cu pori deschisi  deoarece are un continut redus de grasimi si lasa tenul sa respire. Are o capacitate de acoperire de la minim la mediu.
Fond de ten mineral :

este pur si simplu o pudra cu o mai mare aderenta la piele cu un grad de acoperire de la mediu la ridicat. Contine vitamine si minerale cu proprietati benefice pentru ten. Nu este recomandata tenului uscat.

Sper ca v-am ajutat sa va indreptati de acum spre produsul care se potriveste cel mai bine cu proprietatile tenului vostru, pentru mine, un ten frumos machiat reprezinta cel mai important pas in machiaj.

4 comentarii:

  1. e buna treaba cu testul:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim: e foarte buna, incerca sa vezi ce repede iti dai seama daca ti se potriveste sau nu un fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
  3. It's a crazy world the one of cosmetics,asa ca iti citesc cu interes review-urile!Cred ca ar fi ok sa si zici ceva de preturi,daca sunt bune in raport cu eficienta produsului si la aproximativ cat s-ar ridica...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Catalina: ma bucur ca iti plac, imi dau tot interesul sa fie bine documentate.:) o sa dau exemple de produse si preturi, f buna idee. te pup

    RăspundețiȘtergere