vineri, 14 ianuarie 2011

Lupta cu inamicul denumit "puncte negre".

Stiu ca este un subiect despre care s-a tot vorbit dar avand in vedere ca mi s-a cerut sa vorbesc despre el, chiar asta o sa fac. De fapt, despre ce subiect nu s-a vorbit inca in make up si ingrijire?
Puncte negre au majoritatea femeilor, chiar daca multe dintre ele scapa de tirania cosurilor, acesti mici monstruleti negri isi fac mai tot timpul simtita prezenta pe tenul nostru.Nu am gasit solutia de a scapa definitiv de ei dar cateva sfaturi pentru ameliorare si pentru exorcizarea lor acasa va pot da.
Ce sunt punctele negre? Apar de obicei in zona T, adica zona barbiei, a nasului si a fruntii si sunt niste pori foarte deschisi, plini de sebum care in contact cu aerul se inegresc. Dau un aspect foarte neangrijit fetei si necesita o atentie deosebita atunci cand vrem sa ii scoatem. Daca nu ai timp ( a se citi bani ) regulat sa mergi la o cosmeticiana pentru a-i scoate, poti face acest lucru si acasa.

Fierbe apa intr-un vas mai mare decat latimea si lungimea fetei tale, adauga cateva pliculete de ceai de musetel iar dupa ce a fiert aseaza-te cu fata deasupra aburilor si acopera-ti capul cu un prosop mare. Incerca sa rezisti macar 10-15 minute in baia de aburi pentru ca porii sa ti se dilate la maxim. Dupa aceea, cu buricele degetelor infasurate in tifon( mainile trebuie spalate foarte bine in prealabil ) incerca sa scoti punctele unul cate unul. Nu strange zona cu unghiile deoarece pielea este foarte sensibila dupa baia cu aburi si te poti rani. Dupa ce ai incheiat procedeul spala-te cu o lotiune astringenta pentru a inchde porii.

Daca punctele nu sunt prea mari si vizibile, dupa fiecare dus poti sa iti stergi fata cu un prosop mai aspru dar cu grija sa nu agasezi prea tare tenul.
De asemenea este recomandata exfolierea tenului cu masti specifice saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana daca simti nevoia. Aceste masti le poti cumpara din comert, se numesc masti abrazive ( sunt si creme, geluri, produse demachiate si chiar buretei de vata cu particule abrazive) sau le poti face acasa.
Masti abrazive homemade:
-amesteca intr-o canita un pic de faina de malai cu putina apa si aplic-o pe fata, maseaza usor cu miscari circulare si clateste.
-bate un albus de ou si pune cateva lingurite de zat de cafea pana se creeaza o pasta omogena. Aplica pe fata, maseaza, lasa cateva minute si clateste.

In loc de lotiune astringenta poti folosi suc de citrice ( lamaie sau portocala) amestecat cu putina apa. Clatesti fata cu aceasta compozitie,  care pe langa ca are efect astringent are si un aport mare de vitaminaC care este foarte benefica pt ten.
Succes!

8 comentarii:

  1. Maine seara o sa incerc baia de aburi cu musetel...multumesc pentru recomandare:)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am o problema cu punctele negre:)
    eu folosesc masca cu gelatina si lapte:)
    o am postata si la mine pe blog:)
    si infuzia cu musetel e buna;)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Irynuk: am citit la tine despre masca cu gelatina, suna foarte interesant, o sa o incerc si eu cat de repede dar trebuie sa imi cumpar gelatina ca la cat prajituresc eu nu am urma de asa ceva prin casa.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare. Vreau sa va impartasesc si eu experienta mea cu punctele negre. Am incercat tot felu de creme, mi-am facut masti, am facut infuzie si am incercat sa imi curat fata singura. Ce am reusit?...am reusit sa imi distrug fata din cauza cosurilor care imi aparea de fiecare data cand facea cate o "procedura de curatare". Am fost sfatuita sa merg la o cosmeticiana. Ce am rezolvat? ...cosmeticiana mi-a facut urme oribile pe toata fata....urme care durau pana la o saptamana sa se vindece. Asa ca am renuntat sa mai merg la ea dupa 2 sedinte chinuitoare. Rabdarea nu e punctul meu forte in treaba asta cu acneea si punctele negre. In cele din urma am mers la doctor. Si ....dupa 2-3 luni de tratamente, medicamente si solutii, creme si multe frustrari pot sa spun ca e mai bine, mult mai bine. Se mai vad urmele de dupa razboi, dar per total e bine. Ceea ce vreau sa spun e ca: nu exclud sfaturile tale despre cum sa ne ingrijim pielea....dar cand e vorba de acnee, cea care nu trece odata cu pubertatea...poate e mai bine sa facem o vizita si doctorului dermatolor.
    Ioana M. :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai un tag despre parfumuri la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ioana M: perfect de acord cu tine, daca vedem ca nu rezolvam problema acasa este necesara o vizita la dermatolog. Recomandarile mele sunt pentru cazurile cat de cat simple care pot fi rezolvate cu o ingrijire constanta. Si eu, cand am vazut ca nu biruiesc problema cosurilor am aplelat la un dermatolog care m-a ajutat enorm.

    RăspundețiȘtergere