marți, 31 mai 2011

Exista limite in moda?

Sunt abonata la Fashion & Beauty newsletter. Il citesc aproape tot timpul si imi plac editorialele lui Ovidiu Buta. In articolul de aici discuta despre cum si ce ar trebui sa mai poarte barbatii, cum s-a schimbat idealul de frumusete masculina si chiar de masculinitate propriu zisa in timp si inspre ce se indreapta stilul barbatilor.Mentioneaza faptul ca vestimentatia barbatilor a inceput in ultimul deceniu sa imprumute din ce in ce mai multe accente feminine si pentru cei mai curajosi nu numai accente ci chiar piese vestimentare care pana nu demult apartineau cu desavarsire femeilor. Vorbeste in ultimul paragraf despre un trend de care barbatii inca se tem : fusta si tocurile.
Am ramas putin stupefiata pentru ca nu imi pot imagina mergand pe strada si vazand un barbat in rochie si cu atat mai putin unul pe tocuri...poate la fel si acum cativa ani nu imi puteam imagina ca o sa fie barbati care sa foloseasca machiaj ( azi desi nu vad des, nu ma socheaza), barbati care sa poarte esarfe colorate, barbati care sa foloseasca parfumuri florale, barbati cu bijuterii fine, etc. Erau lucruri in exclusivitate destinate femeilor. Nu ii putem totusi arata cu degetul pentru ca si noi am imprumutat de la ei boxerii, sacoul, pantalonii la dunga,jeansii, adidasii, etc.
Si totusi, unde este bariera? Spre ce ne indreptam? Este in regula ca femeile sa imprumute masculinitate si barbatii feminitate? Este bine sa nu mai fie nicio granita de stil intre sexe? S-ar putea ca in viitor sa facem cumparaturi de la acelasi raion? Sau sa ne imprumutam fustele?
Mi se pare ridicol un barbat prea feminin dar ador un barbat sensibil. Cred ca exista o mare diferenta intre cele doua carcateristici, totusi. La fel mi se pare dizgratioasa o femeie mult prea masculina. Din punctul meu de vedere, daca o femeie a pierdut feminitatea, a pierdut totul...
Ma intreb totusi, unde e limita in moda? Am inteles faptul ca moda=creatie iar creatia nu cunoaste limite, ce se intampla pe podiumuri este spectacol dar ma sperie ideea ca la un moment dat o sa ne trezim cu podiumul pe strada. Cred totusi, ca anumite limite ar trebui pastrate...voi ce parere aveti?

2 comentarii:

  1. In curand vom vedea o fata cu prietenul batandu-se pentru singura rochie paietata ramasa in magazin.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha, o sa fie probleme mari in cuplu daca nu poarte aceeasi marime.:D

    RăspundețiȘtergere