joi, 1 septembrie 2011

Soare, acnee si alte dezastre.

Odata cu sosirea toamnei sunt convina ca majoritatea femeilor o sa abandoneze crema de protectie solara. Din pacate logica multora conform careia odata cu venirea anotimpului rece soarele nu ne mai face rau este gresita. Dezastrele pe care le face soarele asupra tenului nostru nu se opresc odata cu venirea lunii septembrie, continua chiar si in lunile de iarna, chiar si in zilele cele mai geroase. Nimic, absolut nimic din ritualul vostru de ingrijire nu este mai important si mai de efect decat factorul de protectie solara. Orice crema cu orice incrediente minune ati folosi, aicd hialuronic si alte bombe cosmetice sunt zero daca nu folositi zilnic un produs de protectie. Intradevar, iarna soarele nu mai are aceeasi putere de ardere dar are aceeasi putere de distrugere, razele lui sunt constant prezente si efectele deasemenea. Imi place sa imi petrec timpul in aer liber, sa ma bucur de caldura si lumina, sa ma incalzesc la soare dar nu am avut nici o zi din anul acesta in care sa nu aplic spf50. Rezultatul? O fata curata, fara urma de acnee desi am renuntat la anticonceptionale de 4 luni si eram terorizata de faptul ca voi avea o explozie. Am avut un ritual simplu care m-a tinut departe: produse fara iritanti si spf, nimic mai mult.
Avand in vedere ca rezultatele la mine au fost atat de bune voi continua sa folosesc si iarna un spf mare, tot 50.
Nu uitati, soarele provoaca imbatranirea prematura, ridurile, acnee, cancer de piele, pistrui, depigmentare si multe altele.Am avut discutia asta cu o multime de persoane vara aceasta, multi au ras de mine si au spsu ca exagerez deoarece mama si bunica( vesinicul si enervantul exemplu) nu au avut de-a face cu aceste dezastre. Intradevar, acum 50 de ani soarele nu reprezenta un pericol atat de mare dar stratul de ozon este din ce in ce mai subtire iar explozile solare din ce in ce mai dese.Dar nici nu cred ca mama si bunica au astazi pielea intinsa si limpede si au stat la soare cat au avut ele chef .
Pentru toate persoanele cu care am mai avut si voi mai avea aceasta discutie vreau sa precizez ca eu nu incerc sa conving pe nimeni de efectele daunatoare ale pielii, eu doar informez din studiul pe care eu personal l-am facut asupra acestui subiect si sa mentionez ca nu scriu absolut nimic din auzite inainte sa cercetez cu mare atentie si in profunzime subiectul despre care urmeaza sa discut. In rest, fiecare este responsabil suta la suta de modul in care alege sa traiasca si sa se ingrijeasca.
Daca intereseaza pe cineva modul in care am scapat eu de acnee, precum si produsele care m-au ajutat sa raman la o piele frumoasa fara rabufniri ulterioare ale acesteia, let me know.:)

8 comentarii:

  1. cunosc astfel de reactii, le-am intalnit si eu de cate ori am sfatuit pe cineva sa foloseasca spf......culmea, o data am sfatuit o mamica sa-i aplice crema cu factor de protectie copilului la plaja si mi-a spus ca pielea copilului se regenereaza mereu si n-are nevoie de protectie solara :))) de atunci, nu mai vorbesc neintrebata, iar fiecare sa faca asa cum crede de cuviinta.......si da, si eu folosesc spf 50 pt fata, chiar si iarna....

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alexandra: si eu am sugerat unei viitoare mamici sa procedeze astfel si s-a uitat la mine foarte neincrezator. Rapsunsul ei a fost ca nu o intereseaza si ca o sa-si lase copilul sa se joace in soare ca si ei ii place statul la soare.:D Fiecare procedeaza cum considera de cuvinta pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  3. O crema de fata buna cu spf 30 poti sa imi recomanzi?sau chiar cu spf 50 desi a spus un dermatolog ca spf-ul trecut de 30 deja nu mai are nici o importanta si ca spf 50 ofera aceeasi protectie ca si spf 30,chestia e doar de marketing,vor sa scoata mai multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. @PreciosuBoutique: spune-i dermatologului care ti-a spus asta sa mai faca putin research pt ca vorbeste prosti, in cazul in care nu stie exista creme si cu spf 100 dar nu in tara la noi. Intradevar, de la 30 in sus este high protection iar de la 50 in sus este very high protection, pentru tenurile foarte sensibile, acneice, etc.Totul depinde de compozitie, exista incrediente in aceste creme care stabilesc factorul. O crema foarte buna cu spf 50 este Olay Regenerist spf50. O gasesti in Careffour.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru recomandare,dar aici nu avem careffour,sper sa gaesc in farmacii sau sensiblu.te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  6. Lavi, eu chiar vreau sa stiu mai multe despre ruitina ta, inclusiv despre crema cu SPF.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vara sau iarna, eu folosesc spf 50 in fiecare zi. Dar ma feresc sa spun si altora, de fiecare data cand spuneam cuiva cam ce ai scris tu in articol, se uitau la mine de parca as fi picata din luna.
    Nota 10 pentru articol!

    RăspundețiȘtergere