miercuri, 14 decembrie 2011

Pe ce dam banii degeaba

Sunt multe produse nefolositoare, produse cosmetice pe care dam banii constant si care indeplinesc aceleasi proprietati.Astazi m-am gandit cum puteti economisi atunci cand vine vorba de cumpararea produselor cosmetice:
1.Nu mai cumparam cremele de ochi: cremele de ochi au aceleasi ingrediente ca si cremele de fata, uneori poate chiar mai proaste, vin in cantitate mai mica si costa mai mult. Per total, o investitie proasta. Cine considera ca o crema de ochi este mai potrivita pentru pielea sensibila din jurul ochilor as vrea sa-si puna urmatoarea intrebare: de ce ti-ai pune pe fata un produs care nu poate fi aplicat si in jurul ochilor, cum crezi ca acest produs iti poate face bine daca exista riscul sa irite zona ochilor atunci nu crezi ca exista riscul sa irite si tenul?O crema de fata buna, cu ingredientele potrivite este foarte bine de folosit si in jurul ochilor, fara nicio problema. Plus ca nicio crema de ochi, oricat ar fi de performanta nu te scapa de cearcanele puternice pe care probabil le-ai mostenit genetic, astea sunt basme.Singura solutie pentru cearcane puternice este o hidratare intensa, somn suficient, alimentatie sanatoasa si comprese mai reci .
2. Nu mai cumpara creme antirid.Suntem in lumea basmelor si aici. De ce?Ridurile nu pot fi combatute, daca deja "beneficiezi" de semnele imbatranirii singura solutie viabila este botoxul. In rest, poti sa uiti de serumuri, creme super mega ultra noi, retete fantastice si alte avioane. Daca vrei sa eviti formarea ridurilor poarta spf tot anul si ochelari de soare, hidrateaza-te corect si des( mai ales pentru persoanele cu tenul uscat care sunt mai predispusi la formarea ridurilor), demachiaza cu blandete si nu trage de piele nici macar atunci cand te machiezi.
3.Nu mai da bani pe mastile din magazine. Promit multe dar sunt in general pline de conservanti si derivati din alcool. Daca ai tenul gras cumpara argila pura, gasesti in magazinele bio dar si online, combin-o cu apa plata si ai masca perfecta. Daca ai tenul uscat cumpara uleiuri pe care le poti aplica in stare pura dar si in diferite combinatii.Eu amestec argila chiar si cu uleiuri si imi prepar mastile in functie de starile tenului meu.Nu folosi niciodata suc de citrice in masti, uleiuri esentiale, rosii sau capsuni. Sunt iritante pentru ten si chiar daca senzatia de moment este recomfortanta in timp iti vor face rau.
4.Nu mai cumpara tonere. In general se vor a fi astringente si evident, contin alcool. Daca simti ca fata nu iti este complet  curata dupa demacheiere clateste-o cu apa dezmortita sau fa-ti ceai verde cu musetel, pune-l intr-un recipient si foloseste-l pe post de toner. Ai grija sa nu il aplici direct de la frigider pe fata, fiind foarte rece va provoca iritatie.Schimba-l o data la trei zile,maxim deoarece nu pui conservanti in el asadar nu va rezista mult.
5.Nu mai arunca banii pe exfoliante. Ma refer la exfoliantele care se gasesc in comert sub aceasta forma si care nu au nicio treaba cu ceea ce inseamna exfolierea de fapt, adica la acele geluri, lotiuni, creme cu particule abrazive (scruburi). Un ten gras nu are nevoie de aceasta exfoliere, nu vei face decat sa imprastii bacteria pe toata fata, nu iti desfunda porii, nu te scapa de puncte negre, nu prea ai niciun beneficiu de pe urma lor. Daca totusi vrei si simti nevoia sa faci acest procedeu pune in putina crema sau lotiune niste faina de porumb si o sa obtii exact acelasi produs pe care ai dat probabil de la 30 de lei in sus.
Cel mai important: nu crede in reclame. Gandeste-te de doua ori inainte sa cumperi un produs, gandeste logic cu ce te poate ajuta, nu crede pana nu cercetezi ingredientele, ignora promisiunile socante (acestea in general sunt cele mai mincinoase), cumpara cumpatat si informat.

9 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tot ce-ai scris.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. un unt natural de cocos , de shea poate tine loc de crema maini , corp , masca par , baie...eu am inceput sa folosesc mai putine produse...mai mult unturi si uleiuri si s-a dovedit o idee buna ! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu toate, mai putin pct. 4. Eu spre exemplu folosesc tonerul pe post de hidratant, dimineata. E adevarat ca am unul bine formulat, de la Paula's Choice.
    Un alt produs pe care eu personal simt ca am dat banii degeaba e apa micelara, dar aici cred ca e vorba de gusturi, deci nu discutam :)

    RăspundețiȘtergere
  4. perfect de acord cu tine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca lista se poate lungi destul de mult. Gasim inlocuitori naturali/ hand made pentru majoritatea cosmeticelor pe care le folosim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte fain articolul! Aplic deja "regulile" acestea de vreun an si imi pare bine sa vad ca si altele o fac.

    Eu mai folosesc si ca scrub de corp miere+cafea si imi lasa pielea foarte catifelata si chiar putin hidratata.

    Pentru par mai folosesc: ulei de masline, bere neagra, otet ... dar astea sunt chestii hardcore deja :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa da! Imi place articolul.

    RăspundețiȘtergere