luni, 19 decembrie 2011

Simple trucuri pentru un par frumos.

Nu e asa ca atunci cand nu ne sta parul bine putem arata impecabil si tot ne simtim de parca am iesit din ghena? Putem pune orice pe noi, machiajul sa fie de nota 10 deoarece un par lipit de cap, unsuros,degradat,cu radacinile crescute, etc va face din noi reprezentanta ratustii cea urate. Pentru mine cel putin parul nu trebuie sa stea la 4 ace ca sa consider ca arata bine, trebuie sa fie curat, sa aibe putin volum si sa se aseze natural. Nu sunt adepta frezelor complicate, daca e un eveniment mai special prefer bucle sau impletituri dezordonate, in cele mai formale momente recurg la cocuri joase si simple.
Nu am timp sa ma ocup foarte mult de parul meu, din pacate e cam pe ultimul loc in topul prioritatilor mele dar cateva tipsuri pe care sa le impartasesc cu voi, tot gasesc :).
1.Parul trebuie purtat mereu curat. Despre asta am mai discutat, nu consider ca trebuie purtat parul nespalat zile intregi sau sapatamani "ca sa se obisnuiasca". Intradevar, glandele sebacee sunt stimulate atunci cand speli parul dar daca il vei spala cu un sampon bland pentru utilizare frecventa iar masajul capilar va fi delicat poti evita usr ingrasarea parului. Nu mi se pare normal sa umbli cu parul murdar zile in sir doar pe acest considerent deoarece parul este un bun absorbant care atrage impuritati iar acele impuritati le pui pe perna, pe fata, etc.
2.Cand usuci parul cu feonul, tine capul in jos, vei obtine mai mult volum.
3.Alerneaza aerul cald de la feon cu areul rece mai ales daca ai un pic de natural in par, aerul cald onduleaza usor firul iar aerul rece il fixeaza.
4.Dupa spalare aplica cateva pufuri de fixativ, de la o distanta mai mare si scutura bine parul, nu numai ca acesta se va aseza mai bine dar il va mentine curat mai mult timp, mai precis nu se va vedea atat de tare sebumul a doua zi.
5.Orice sampon, masca sau balsam folosesti acestea trebuie tinute pe scalp minim 5 minute pentru ca ingredientele sa aibe timp sa-si faca efectul. Daca folosesti balsam la fiecare spalare nu mai cumpara si sampon cu balsam deoarece iti vei incarca firul de par si acesta nu va mai avea volum. Daca folosesti sampon pentru volum, impotriva caderii parului, anti matreata, etc trebuie sa lasi timp sa-si faca efectul, nu doar sampona si clati deoarece in cateva secunde niciun ingredient nu are timp sa actioneze si atunci te vei intreba de ce nu vezi rezultate.
5.Nu folosi nimic ce contine menthol, camofor,lavanda,suc de citrice sau alte ingrediente ce iti vor usca scalpul deoarece vei simti o senzatie de racorire pe moment dar iti vei usca scalpul care va produce si mai mult sebum si parul o sa ti se ingrase mult mai repede. Pe acelasi principiu nu folosi sampon pentru par gras nici macar daca ai par gras deoarece sunt prea dure si usuca scalupul in exces, evident efectele benefice sunt doar de moment.
6.Spala-ti frecvent peria de par cu sampon deoarece daca obisnuiesti sa iti perii zilnic parul grasimea si impuritatile se transfera pe aceasta iar tu le transferi inapoi cand iti perii parul chiar dupa dus.
7.Intotdeauna usuca radacinile prima data, vei obtine mai mult volum si parul se va aseza mai natural. Eventual, daca nu ai un par naravas poti lasa varfurile sa se usuce singure.
8.Lasa parul sa se absoarba bine in prosop inainte sa il usuci cu feonul, altfel il vei arde.
9. Nu folosi niciodata placa, ondulator sau bigudiuri pe parul ud, il vei distruge. Usuca foarte bine parul inainte sa il coafezi.
10. Clateste parul cu apa rece la finalul dusului, vei obtine stralucire si un aspect sanatos .

3 comentarii:

  1. Nu stiam trucul cu fixativul, o sa-l incerc sa vad daca are efect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu las cat de mult pot parul sa se usuce in prosop.E mult mai moale si mai usor de aranjat ulterior(eu avand par ondulat,aspru)

    RăspundețiȘtergere
  3. totally agree cu tot ce ai spus aici ;)

    RăspundețiȘtergere