joi, 29 martie 2012

Din nou despre Iulia Albu

Am urmarit cu interes tinutele de anul acesta de la premiile Gopo. Stam ceva mai bine la capitolul vestimentatie decat in anii trecuti la evenimente asemanatoare. In sfarsit, divele noastre au inteles ca un covor rosu "cere o tinuta speciala si s-au conformat.
Nu o sa discut care ce si cum, mi-au placut multe aparitii, mi-au displacut altele dar pot spune cu sinceritate ca cel mai mult la acest eveniment am apreciat aparitia Iuliei Albu. Ca de obicei, a socat cu stilul flapper girl pe care il adopta de ceva timp incoace dar aprecierea mea merge mai mult catre faptul ca desi la prima vizualizare machiajul si intreaga tinuta o uratesc, are spre deosebire de alte persoane publice un stil bine conturat pe care si-l asuma. Nu ii este frica de critici, de murmure, de barfe, de articole defaimatoare ci isi asuma cu zambetul pe buze uratenia pe care si-o produce si care o face...frumoasa. M-am uitat atent la ea, am studiat-o, am minimalizat fotografia si iar am studiat-o si intradevar curajul si atitudinea cu care poarta asumat acest stil, o fac frumoasa si mai ales, speciala. Este foarte greu in Romania sa ai curajul sa fii altfel, sa sochezi, sa te "hazesti" atunci cand mergi la un eveniment la care esti in prim plan dar natura sa artistica o ajuta sa iasa din zona penibilului si sa fie un personaj aparte. Intr-o lume plina de copii Lady Gaga si JLo o aplaud pe Iulia Albu pentru curajul de care da dovada si de care, marturisesc cu sinceritate, nu as putea da dovada niciodata.
Avem nevoie de personaje, de persoane care sa fie altfel si care sa aiba acel altfel bine studiat si asumat. Sunt putine asemenea ei in Romania si daca ma gandesc bine, singura pe care as mai putea sa o adaug pe lisa momentan este Corina Bud care indrazneste mult si cu efect. Pentru mine Iulia si Corina nu sunt neaparat un fashion icon deoarece nu m-as putea niciodata imbraca ca si ele dar sunt personaje inspirationale din care invat atitudine, curaj si creativitate.
Daca ar fi sa o compar pe Iulia cu o poezie as compara-o cu "Flori de Mucigai" de Tudor Arghezi pe care am studiat estetica uratului.Mai concret, uratul chiar poate fi vazut frumos. Trebuie doar sa ai ochi pentru asta.

Din categoria "umanilor" mi-a placut mult si Dana Rogoz care este de fiecare data o aparitie deosebita.

4 comentarii:

  1. foarte inspirata alegerea ei. Mie nu mi se pare ca o urateste, cred ca-i vine ca o manusa, petnru ca are o personalitate mai acida, oarecum. Arata senzational, oricum. LA fel si Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o urateste daca o privesti altefel.Daca te uiti la ea ca la orice alta persoana prezenta la gala insa, poti sa spui ca e ciudata.

      Ștergere
  2. si mie cel mai mult mi-a placut Dana Rogoz...a ales o rochie splendida si chiar stie sa o poarte:X..are eleganta si stil
    Referitor la Iulia Albu....interesant stil! si atata pot sa zic:D...nici nu o critic nici nu o apreciez...daca ei ii place ce mai conteaza:D...bine ca are "tupeul" de a atrage atentia asa si nu in alt mod:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru mentionarea esteticii uratului, sunt in asentimentul tau. E frumoasa pentru ca ii iese foarte bine stilul asta (un simt estetic foarte dezvoltat + studiu + inspiratie), pentru ca este consecventa, deosebita si pentru ca are cojones :))

    RăspundețiȘtergere