marți, 27 martie 2012

Peplum lover.

Marele trend al sezonului este peplum-ul. Mai precis, o bucata de volan, atasat in talie sau pe coapse. Nu ma leg sufleteste de orice trend, am trecut cu mare indiferenta peste multe care nu m-au convins insa peplum-ul chiar imi place. La o tinuta minimalista, un peplum este de senzatie. Confera acel aer sofisticat al femeii puternice si senzuale, merge perfect cu niste bucle retro si un machiaj pin up.
Daca ai o silueta perfecta adauga peplumul pe coapse la o fusta creion de lungime medie si pastreaza accentele pe aceasta piesa iar daca nu esti printre fericitele cu talie de viespe si vrei sa ascunzi volanasele (personale, nu ale peplumului) adauga-l in talie, acesta va ascunde inteligent extremitatile. Evident, acestea sunt valabile daca peplum-ul nu vine incorporat la piesa vestimentara pe care o cumperi, daca e asa asigura-te ca te avantajeaza. Am vazut deasemenea si peplum adaugat doar in spate ca sa ascundem un fund generos (desi nu inteleg cine ar vrea sa ascunda asa ceva :)) ) si arata foarte bine. Mai precis, fiecare sa-si ascunda defectele cu minunata piesa.
Va puteti confectiona singure acasa un peplum si e destul de simplu: luati o bucata de material din care vreti sa construiti peplum-ul, o tiviti la ambele parti, si o coaseti incretita pe o curea elastica.Cusaturile le puteti ascunde cu ceva aplicatii, nasturei, pietricele, etc, E foarte simplu, daca vreti, va fac o demonstratie ;).Puteti sa va faceti un peplum elegant, chiar in doua straturi din material pretios sau unul mai zuzu din materiale amestecate, sau asimetric pe care il puteti purta si la o tinuta mai casual.Nu prea l-am vazut purtat la pantaloni desi eu zic ca merge minunat si in varianta asta, mai ales la jeans skinny.
Cateva modele de inspiratie.





3 comentarii:

  1. wooow, vreau demonstratie :D abia astept sa-i dau la sora-mea de lucru (hihi)
    tare-mi plac fetele care se pricep la toate, bravo!

    RăspundețiȘtergere