luni, 5 martie 2012

Vopsitul parului la gravide.

Multe femei insarcinate isi pun problema vopsitului pe par in timpul sarcinii mai ales ca suntem campioni in tara asta la mituri nefondate sustinute cu tarie. Deoarece am fost rugata, am facut putin research pe aceasta tema si sper ca voi linisti astfel multe viitoare mamici care nu stiu cum sa procedeze in acest caz.

OTIS, adica Organizatia Serviciilor Informative ale Tetarologiei sustine ca niciun studiu nu raporteaza schimbari in evolutia sarcinii datorate vopsitului pe par, ei deasemenea specifica faptul ca o cantitate extrem de mica de chimicale este absorbita in sistemul nostru in timpul vopsirii. Aceste studii au fost facute atat pe animale cat si pe subiecti umani, urmarindu-se evolutia sarcinilor dar concluzionandu-se clar ca vopsitul parului nu afecteaza in niciun fel nici fatul, nici mama. Nivelul extrem de mic de vopsea absorbita de piele in timpul vopsirii este eliminata ulterior prin urina.De asemenea, folosirea ondulatorului de par, a placii de intins parul, a solutiei permanent sunt infofensive si nu afecteaza in niciun fel sarcina, niciun caz studiat nu a prezentat transformari, asadar nu sunt motive reale de ingrijorare in acest sens.
Totusi, daca esti o mamica extrem de ingrijorata si protectiva, poti incepe vopsrea parului dupa cel de-al doilea semestru de sarcina cand fatul este dezvoltat. Este bine deasemenea ca atunci cand iti vopsesti parul sa o faci intr-un loc aerisit, cu geamul deschis ca sa elimini orice risc de a inhala substante toxice.
Aceste informatii raman valabile si pentru perioada in care alaptezi.
Este mult mai important sa te hranesti sanatos, sa te odihnsti suficient, sa elimini alcoolul, tigarile, locurile extrem de poluate, stresul deoarece acesti factori cu adevarat pot duce la pierderi de sarcina sau la copii cu probleme.
De asemenea este foarte importanta starea psihica a unei femei gravide, asadar si modul in care arata, respectul de sine care se datoreaza si ingrijirii. O sarcina nu este o boala, nu esti o femeie bolnava asadar trebuie sa te comporti si sa duci viata unei femei normale, sanatoase insa cu mai multa grija pentru sanatatea ta si a copilului.
Evident, fiecare mamica stie ce e mai bine pentru ea si pentru copilul sau, astfel, daca nu te simti in siguranta sau ai indoieli asupra vopsitului pe par este mai bine sa nu o faci sau sa consulti un medic care sa te linisteasca in acest sens.
Surse:
http://www.babycenter.com/404_is-it-safe-to-color-my-hair-during-pregnancy_3273.bc
http://www.otispregnancy.org/files/hairtreatments.pdf

3 comentarii:

  1. buna ,eu sunt insarcinata in aproape 6 luni,ptr a doua oara.si m-am vopsit mereu.si eu sunt de parere ca aplicarea vopselei pe scalp nu are cum sa dauneze fatului in schimb as crede ca mirosul da.am citit ca mirosul vopselei inhalat ii poate afecta privirea fatului.de aceea mereu am purtat masca la salon.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am evitat vopsitul in primele 3 luni...apoi m-am vopsit cu nuantator...si totul a fost ok...

    RăspundețiȘtergere
  3. bine de stiut; multe mituri prin lumea viitoarelor mamici ;))

    RăspundețiȘtergere