miercuri, 19 ianuarie 2011

Cum sa arati bine dezbracata...

de machiaj. Sper ca nu v-ati gandit la prostii! :)  Astazi nu am timp de un post foarte elaborat asa ca m-am gandit sa scriu ceva foarte rapid si folositor, cateva reguli esentiale pentru ingrijirea unei femei care doreste sa arate bine si cu machiaj si fara.
1. Curatare - am tot vorbit despre curatarea tenului si despre cat o consider de importanta in ritualul de ingrijire zilnica, daca doriti detalii cititi posturile anterioare.
2.Hidratare - mentine elasticitatea si tineretea pielii. Fara hidratarea interna si externa ( in egala masura importante ) tenul nostru va imbatrani inainte de vreme.

3.Exfoliere : un procedeu absolut necesar pentru curatarea in profunzime, pentru eliminarea celulelor moarte si deblocarea porilor.
4.SPF : protectia impotriva razelor solare UVA si UVB pe care trebuie sa o folosim zilnic, atat vara cat si iarna pentru a evita imbatranirea prematura. Este absolut necesar sa cumparam creme si fonduri de ten care contin SPF minim 20.

5.Somn: in timpul somnului se produce regenerarea celulara, asadar avem nevoie de multa odihna pentru a avea un ten odihnit si stralucitor, fara cearcane.

6.Dieta echilibrata: de evitat sucurile carbogazoase, prajelile, dulciurile in exces, cafea, alcool, tigari deoarece efectele negative ale acestor produse se vad in primul rand pe tenul nostru. Sincer, mie punctul acesta mi-a fost intotdeauna cel mai greu sa-l tin, sunt o pofticioasa si tare greu ma abtin. Dar ma straduiesc.

7.Produse adecvate tipului tau de ten : trebuie sa folosim produse adecvate tipului nostru de ten pentru a combate si trata problemele cu care ne confruntam. Produsele nepotrivite ne pot agrava problemele.

8. Infuzii : toata lumea stie efectele benefice ale plantelor iar asupra tenului aceste efecte pot fi chiar miraculoase. Trateaza-te cu infuzii din plante atat extern cat si intern, invata sa bei cat mai multe ceaiuri din plante, neandulcite.


9.Masti preparate in casa: daca stim despre efectul benefic al plantelor, trebuie sa stim ca si fructele si legumele, combinate cu miere, ulei de masline, albus de ou, zat de cafea etc., pot avea un efect miraculos in tratarea anumitor afectiuni ale tenului. Obisnuieste-te sa iti prepari singura mastile acasa, fara conservanti.
Adaugati voi punctul 10!

7 comentarii:

  1. Ft interesanta postarea.Nu am incercat niciodata infuziile...dar niciodata nu e prea tarziu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. @ SWEET CRAZY LOLLIPOP: eu imi cumpar ceaiuri de la plafar si le combin intre ele, fac si baie de aburi cu ele si le si beau, cand cum. Sunt foarte benefice pt ten si in general pt intregul organism.Ma bucur ca iti place postarea mea.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. infuziile sunt foarte bune!
    Stiam si eu de ele:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai uitat sa spui de fericire. Cand suntem fericite ne radiaza fata ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Clarra: tocmai ai pus numarul 10.:) De fapt, numarul 1!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adriana spunea...sunt de acord cu toate...mai putin punctul 6:))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim: sa ridice mana cine respecta in totalitate punctu 6.:))) sau sa dea cu piatra.:))))

    RăspundețiȘtergere