vineri, 20 ianuarie 2012

Despre un stil de viata sanatos.

Va spuneam zilele trecute ca incerc treptat sa imi schimb stilul de alimentatie si din fericire pana acum, cu mici exceptii am reusit. Rezultatele sunt foarte bune, nu neaparat din punct de vedere al kilogramelor, asta inca nu stiu dar din punct de vedere al tonusului, a starii tenului meu, al digestiei, per total ma simt foarte bine. Am eliminat carnea din alimentatie si am inlocuit-o cu fructe, legume si cereale integrale, nu planuiesc sa devin vegetariana dar nici sa mai mananc pui din comert plin de hormoni si antibiotice nu mai vreau, cred ca ma voi axa pe carnea de curcan in zilele in care am pofta de carne sau pe peste desi nu-mi place deloc gustul de peste.
Cel mai greu este eliminatul ciugulelilor dintre mese sau atunci cand stai tarziu la job si cand esti lesinat de foame si nu ai timp sa mananci ceva sanatos si mai bagi un covrig, o saratea, etc.Cu astea inca ma mai lupt dar incet, incet le voi elimina de tot. Cu dulciurile din fericire nu am probleme, niciodata nu am fost fana dulciuri.(macar atata).
Stiu ca pare greu si intradevar usor nu este sa te dezobisnuiesti de mancat prostii dar incet, incet functioneaza. Prima regula este sa nu aveti tentatii nici in casa nici la birou deoarece involuntar veti manca. Aruncati toate tentatiile de la biscuiti, covrigei, dulciuri, saratele etc si daca vi se face pofta cumparati si mancati doar atunci, nu va faceti rezerve. Chiar daca nu reusiti din prima, o sa va obisnuiti.
Mia jos va dau o alternativa gustoasa pentru micul dejun sau cina(pana la ora 19.00): mix de fructe cu cereale integrale. Puneti in blender o portocala, zmeura inghetata, putin lapte degresat si un pumn de cereale integrale, este o masa deosebit de gustoasa si hranitoare care o sa va incarce de energie, de aceea este mult mai bine de consumat dimineata. Pofta buna! ;)

6 comentarii:

  1. hehe si eu am inceput sa mananc legume foarte mult si peste.am citit o carte "traiesc deci ma abtin" dupa care ar fi slabit mihaela radulescu.caut-o pe net.e interesanta.pe mine m-a ajutat.zice ce alimente sunt bbune , cum trebuie sa mananci,dar nu impune o dieta stricta,gen mananc 2linguri de X,o cana de y...duminica fac o saptamana si ma cantaresc sa vad daca a avut efect sau nu . bafta:D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo, bravo! si eu am dat jos surplusul acumulat in vacanta si acum ma chinui sa ma mentin. cum am mancat doua seri un pic mai mult, cum s-au pus pe mine 500 de grame. Ma apuca durerile de cap... dar nu ma las...

    RăspundețiȘtergere
  3. Thanks for your personal marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you could be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and may come back later in life. I want to encourage you to definitely continue your great work, have a nice holiday weekend!
    my page - Imprimare carduri

    RăspundețiȘtergere