luni, 24 septembrie 2012

Arome de poveste.

Parfumul pentru mine dimineata e ca si cum as incheia ultimul nasture de la camasa sau as finaliza machiajul cu mascara. Adica, nu se poate fara. Daca uit cumva sa folosesc parfum intr-o zi, desi nu mi se intampla aproape niciodata, ma simt incompleta in ziua respectiva. Pur si simplu nu pot trai fara mirosuri frumoase, sunt dependenta. Daca am purtat candva un parfum, chiar daca acum multi ani si il miros din intamplare dupa o vreme, instantaneu ii recunosc aroma si imi apar in minte o serie de evenimente, locuri, oameni pe care le asociez cu mirosul repsectiv. Sunt oameni din jurul meu pe care ii asociez cu anumite parfumuri si pe care ii recunosc dupa parfum si chiar cand altii nu simt, eu simt. Am un nas foarte fin la arome si daca e vreo aroma care nu-mi place instant mi se face rau chiar daca altii ma privesc stupefiati cand eu zic ca pute.:)
Chair daca sunt aromo dependenta nu am avut foarte multe parfumuri la viata mea. Intotdeauna le recumpar pe aceleasi, deoarece am patit sa imi iau parfum care imi placea foarte mult la inceput iar dupa aceea sa nu-l suport. Cand am fost in cel mai mare Sephora din Paris imi venea sa plang pentru ca nu le pot lua si mirosi pe toate si atat de mult m-am invartit, am calculat, am mirosit, am dezbatut pana am plecat acasa tot cu un parfum pe care l-am mai avut desi eram determinata sa imi cumpar ceva nou.
Imi plac parfumurile elegante, usor dulci dar si florale, cu baza de mosc neaparat. Categoric, tin cont si de ambalaj, imi place ca sticla sa fie simpla si feminina, nu ma atrag sticlele cu design incarcat, majoritatea ascund arome grele.
De-a lungul timpului am facut obsesie pentru cateva parfumuri pe care va recomand sa le incercati macar o data.
Feminine by Dolce Gabbana- este my all time favorite. Chiar daca l-am mai tradat cu Marc Jacobs Daisy, acest parfum este cu totul special dar de o vreme incoace ma dau ce ceasul mortii sa-l gasesc si efectiv nu mai dau de el, cred ca l-au scos. Este un parfum care imbina feminitatea cu masculinitatea sau cel putin eu asa il percep. La inceput este putin dulce, usor romantic insa in cateva ore se masculinizeaza si moscul isi face simtitita prezenta. Este parfumul acela pe care il poti purta oricand, oricum si la orice ocazie. Are o persistenta foarte buna insa ce ma face sa-l iubesc este faptul ca nu seamana deloc cu alte parfumuri, este atat de special incat atunci cand il simt la cineva stiu cu certitudine ce parfum poarta. Daca stiti unde l-as putea gasi va rog sa dati un semn. Nu l-am mai mirosit de cativa ani insa imi amintesc perfect aroma sa.
Coco Madmoiselle: cred ca e cel mai elegant si plin de stil parfum detinut de mine vreodata. Este foarte fin si delicat insa ce ma face sa nu-l cumpar este pe langa pretul sa exorbitant faptul ca este no1 la vanzari in Douglas si chiar nu vreau sa miros la fel ca si toate femeile care ma inconjoara. Totusi daca va plac aromele elegante, echilibrate va recomand din suflet acest parfum. Nu este nici prea dulce, nici prea floral, formeaza pur si simplu un echilibru perfect de arome. As putea purta acest parfum toata viata fara sa ma plictisesc de el.
My Insolence by Guerlain. Este un parfum pacatos, genul acela de miros pasional, ori iubibil la maxim, ori groaznic de enervant.E dulceag, puternic, viu. Eu l-am avut un sezon si de fiecare data cand il miros imi starneste amintiri puternice. Iubesc parfumul acesta dar nu il pot purta la nesfarsit insa daca sunteti femei pasionale, curajoase si pline de viata va recomand sa-l incercati macar o data. Are cea mai mare rezistenta dintre toate parfumurile incercate de mine, rezista doua zile pe piele cu dus cu tot si in haine il simti foarte mult timp. Obisnuiam sa imi dau catea fas fas-uri in dulapul cu haine cu el pentru ca atunci cand imi iau hainele la purtare sa ii simt aroma impregnata.

Romance by Ralph Lauren. Tocmai l-am primit si mi-am adus aminte instant ca l-am mai avut. Nu-mi aduc aminte cand insa sunt sigura ca am mai purtat parfumul asta. Nu stiu cum am putut uita de el pentru ca miroase demential. Este un parfum elegant pentru femeia matura, merge pe acelasi stil cu Coco Madmoiselle, este usor mai floral decat Coco insa la fel de fin. Are o persistenta foarte buna pe piele, sunt data de cateva ore cu el si inca il simt destul de puternic. Imi place ca nu este un parfum greoi si poate usor deveni o semnatura. Nu am auzit sa fie prea purtat de romance, chiar nu stiu pe nimeni care sa il poarte.

Acum, intrebare. Voi de unde va cumparati parfumuri? Vi se pare Aoro o sursa de incredere?

Inca o mentiune, stay tuned pentru un giveaway care va urma in curand cu produse Victoria's Secret.

4 comentarii:

  1. salut. i.am dat un search pe ebay.com si am gasit feminin in vreo 10 locuri:)))ma gandeam eu cum de nu poti sa.l gasesti cand exista ebay:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hey, nu am făcut niciodată cumpărături de pe eBay si habar nu am cum funcționează dar mă indoiesc ca mai am nevoie si de microbul asta :) dacă nu-l găsesc nicăieri o sa rog pe cineva sa mă indrume :) mersi

      Ștergere
  2. Pe cel de la guerlain il doresc de un secol....am avut miniatura si e intr-adevar superb.

    RăspundețiȘtergere