marți, 4 septembrie 2012

Back! Despre Corfu...

Good to be back :) Mai e cineva pe aici sau m-ati abandonat cu totii?
Dupa aproape 2 saptamani de concediu & leneveala am zis ca de azi, gata nu se mai poate, tre' musai sa-mi intru in ritm si sa va povestesc cum a fost.
V-am mai spus deja ca am fost in Grecia, Insula Corfu. Per total mi-a placut maxim, totul. Nu cred ca de cand sunt am mai vazut peisaje atat de spectaculoase si sunt si eu prin zona de o vreme.
Am cumparat biletul in martie cu early booking si am platit cu 30 la suta mai putin decat pretul normal ceea ce noua ni s-a parut foarte convenabil. Am ales sa mergem cu masina deoarece preturile biletelor de avion erau foarte scumpe si nu se merita plus ca am vrut sa mai vizitam una alta, sa ne mai oprim, sa ne pozam si sa ne obosim.
Am plecat din Cluj joi dimineata la ora 7 (trebuia la 5 dar socoteala de acasa...stiti voi) si am iesit din tara pe la Orsova. Exceptand lipsa autostrazilor, Romania e o tara de vis. Nu am mai fost niciodata pe la Portile de Fier da pot zice cu mana pe inima ca oamenii aia traiesc in rai. Niste peisaje de vis, Dunarea, mirosul ala de libertate, m-as muta acolo definitiv.
Am iesit in Serbia si am continuat spre Macedonia. Serbia mi s-a parut foarte urata si foarte inapoiata. Pe marginea drumului erau munti de gunoaie, raciuri de masini, cladiri in paragina, drumuri de 10 ori mai rele ca ale noastre si tot asa. Din pacate se vede ca este o tara afectata de razboi, chiar se simte.
In Macedonia insa lucrurile stau cu totul altfel. Peisaje de vis la fel ca-n Romania, super autostrazi construite in munti, curatenie, forme de relief diverse, frumos.
Am ajuns pe la ora 10 in Grecia si ne-am cazat in apropiere de Thessaloniki, la vreo 30 de km. Am dormit la un hotel simpatic, Gala se numeste, am platit 40 de euro pe camera cu mic dejun inclus. A doua zi dimineata am pornit spre insula si am mai facut cam 4 ore cu masina pana in port de unde am luat bacul spre insula.









Am ajuns pe insula pe la ora 4 dupa 2 ore de calatorit cu bacul. La inceput, mergand prin oraselele si statiunile lor am fost putin dezamagita, nu mi s-a parut cine stie ce dar pe masura ce inaintam pe coasta spre cazare mi se taia rasuflarea.
Ne-am cazat de indata ce am ajuns, aproape tot personalul de la hotel era format din romani si am coborat la cina. Mancarea de la hotel a fost foarte buna tot sejurul, la mic dejun nu m-a prea incantat dar la cina ai avut de unde alege si daca erai vegetarian si daca erai carnivor, erau de toate pentru toti. Atata tot ca aveau o cafea groaznica.

In aceeasi seara am coborat la cea mai apropiata plaja de langa hotel si am facut baie noaptea in mare. A fost de vis, o apa impecabila, curata, limpede de iti vedea varfurile picioarelor chiar si pe bezna.
De a doua zi am inceput sa exploram insula si sa cautam plaje care mai de care. Prima data nu am fost atat de norocosi, am nimerit la o plaja cu nisip cam saracacioasa unde nu am fost tare incantata mai ales ca nu aveam umbrela si m-a batut toata ziua soarele in cap insa dupa aceea am gasit niste plaje de vis, cu pietre dar foarte frumoase. Mi s-a pus pata pe doua plaje, una intre stanci, un fel de golf micut cu apa cristalina si cu foarte putini oameni si una tot cu pietre, mai mare dar cu un ponton foarte frumos si cu o terasa draguta chiar pe plaja unde am lenevt toata ziua si m-am bucurat putin de wifi.















Urmatoarele zile ne-am inchirat scuter si am vizitat o mare parte din insula cu ele. Am fost foarte sceptica la inceput pentru ca sunt o fricoasa de felul meu si am strans din dinti cam tot drumul insa pot spune ca daca nu le inchiriam nu vedeam atatea locuri superbe cu masina si nu descopeream atatea plaje absolut fenomenale pentru ca trebuia sa cobori de pe coasta la fiecare plaja ca sa vezi cum e si cu masina era mai dificil. Evident am si cazut una buna cu scuterele chiar in ultima zi, m-am zgariat pe mana si la picior destul de bine dar nu ne-am ranit insa am tras o sperietura buna si nu am mai vrut cateva ore nici sa vad masinaria, imi venea sa-l arunc in mare atat de urat imi era. Pana la urma n-am avut de ales si m-am urcat ca sa ne intoarcem acasa insa nu va pot descrie cum am venit pe drumul de intoarcere, imi tremurau genunchii de frica mai ales la serpentine. A trecut insa si nu regret experienta deloc. In aceeasi zi am si inchis usa de la camera (care s bloca pe dinafara) cu cheia in ea (pe dinauntru) si a trebuit sa fortam geamul de la baie si sa-l deschidem cu tot felul de tertipuri ca sa intram. Noroc ca barbatu-mio e inginer ca de eram eu singura ori dormeam pe pres ori spargeam usa si rezolvam cazul. Va dati seama ca ziua respectiva a fost plina de emotii de la cazatura si problema cu usa dar a trecut si ne-am relaxat. Acuma imi vine sa rad cand imi aduc aminte da atunci n-a fost chiar deloc funny.























Seara ieseam in Corfu town unde era agitatia specifica unei statiuni dar fara tigania specifica statiunilor romanesti, ne plimbam pe stradute inguste unde erau tarabe cu tot felu de suveniruri si de chestii specifice grecesti, inghetata de vis, cantareti pe strada, tatuaje cu henna dar toate la preturi destul de piperate. Nu prea aveai ce shopping sa faci, eu mi-am cumparat insa cateva lucrusoare printre care o esarfa simpatica cu floricele mici, un portmoneu si magneti de frigider. Ah, sa nu uit...peste tot erau pisici. Era plin de ele, simpatice, jucause dar pe unde iti intorceai capul era plin de miautzi, chiar si la hotel aveam 2 tare prietenoase. Doua seri le-am petrecut la hotel, in una a fost organizata seara greceasa cu muzica populara greceasa si dansatori de muzica populara de-ai lor (e mult mai frumos portul nostru popular) . Ultima seara am petrecut-o la o terasa chiar de la intrarea in hotel, unde aveam niste preturi demente, 6 euro o inghetata!















Chiar inainte de ultima cina am urcat pe Pantokrator care e cel mai inalt varf de pe insula, are o inatime de 900 si ceva de m. Am vazut niste peisaje de iti taiau rasuflarea acolo, chiar in varf era o manastire unde lucra o romanca care ne-a explicat ca in trecut cand dadeau iama piratii pe insula locuitorii insulei se retrageau pe varful Pantokrator ca sa se fereasca de ei. Frumusetea locului asta nu o pot explica in cuvinte, sincer nu o puteti vedea nici in poze, trebuie sa fii acolo ca sa vezi, sa simti. Cand coboram, apunea soarele...






















Am plecat de pe insula la ora 8.30 tot cu bacul, am ajuns pe continent in jur de ora 10 si am plecat spre Bulgaria sa vizitam Sofia. Nu am zabovit prea mult acolo deoarece ni s-a parut neinteresanta, urata, murdara si mult prea plina. Poate asa e si Bucurestiul la prima vedere daca nu-l cunosti insa ne-am luat talpasita rapid deoarece chiar nu ne-a atras nimic acolo. Am ajuns la Bucuresti spre seara unde am si dormit si a doua zi am semnat condica la Ikea de unde ne-am umplut plasele. Ah da si putin la H&M-ul din Baneasa. Numa un pic, cat sa bag in punga o pereche de pantofi :D. Am urcat pe Transfagarasan in drum spre casa, foarte frumos. Nu stiu de ce dar mi-l aminteam mai scarry insa de data asta chiar nu mi-a fost teama de serpentine, m-am bucurat de priveliste.












Seara ne-am oprit la Sibiu pentru cina unde am prins un targ de vechituri la are am pierdut ceva vreme cu aruncatul cu privirea. Cand am zis ca totul e gata si nu mai oprim pana la Cluj, in Sebes am vazut o familie cu 2 copii pe marginea drumului care se chinuiau sa schimbe o roata. Ne-am oprit sa dam o mana de ajutor si acolo am stat 3 ore deoarece nu au putut sa dea baietii jos roata nici cu slujbe, avea ceva suruburi blocate, habar nu am ca nu e domeniul meu de interes. Am trezit tot Sebesul, am oprit tiruri sa ne ajute si dupa 3 ore treaba nu era inca facuta. I-am lasat pe maini bune pe saracii oameni si am plecat spre casa. Cand intram noi in Turda ne-au sunat ca au rezolvat si am rasuflat usurati.
Am ajuns acasa pe la ora 2 si am cazut lati de oboseala.
Per total, a fost de vis. Un singur lucru mi-a umbrit bucuria totala si anume ca tenul meu a luat-o razna la soare si mi-am umlut de acnee pe fata de zici ca scapasem dintr-un incediu. Am fost tare suparata pe treaba asta mai ales ca trebuia sa merg cu fond de ten la plaja si chiar daca puneam zilnc spf 45 si antibacterian parca mi-a facut fix in ciuda. Nu am avut ce-i face, pur si simplu s-a activat ca niciodata, abia cand am ajuns acasa a inceput sa se linisteasca. Va imaginati ce stresant e ca de fiecare data cand iesi din apa sa te verifici in oglinda, plus ca oricat de bine il aplici, fondul de ten pe fata la plaja se vede groaznic si eu stiu asta mai bine ca nimeni. Da a trecut.
Cam atat despre vacanta mea, va recomand cu drag insula Corfu. Noi avem ca si destinatie viitoare Santorini, abia astept! Voi unde v-ati petrecut concediul?




17 comentarii:

  1. Foarte frumoasa vacanta ai avut, draga. Ma bucur pt tine!:*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am fost in Corfu vara asta, pentru a doua oara:) e una dintre locurile mele preferate. voi unde ati fost? cumva in ipsos? oricum insulita e de vis, si chiar si dupa 2 vacante acolo, m-as intoarce cu mare drag oricand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am fost lângă Ipsos, in Barbati la hotel Pantokrator . Mi-a plăcut enorm si mie :) In Santorini ai fost?

      Ștergere
  3. Eu am ''patit'' o eruptie de genul dupa ce m-am intors de la mare. Ditamai 4 cosuri. La fel si eu ma protejez de soare dar, cred ca ar trebui sa stau cu fata acoperita vara ca numai asa as scapa de urmari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine nu a fost eruptie, a fost incendiu :) sincer nu știu cum pot proceda in cazuri de astea, numai dacă as umbla cu capul in punga :))

      Ștergere
  4. Povestirea asta a picat ca o manusa pentru mine, si eu vreau sa merg in Grecia si chiar ma gandeam in ce statiune sa merg ca sa ma pot bucura de peisaje si de tot ce e nou. Per total, cum sunt preturile, ridicate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt locuri in care sunt mari dar așa e peste tot, nu sunt exagerate. Oricum nu cred ca bat Mamaia ! :))

      Ștergere
  5. Vaai Soarele asta, mult "rau" face :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Super..eu mai am 3 zile si fug spre Thassos. Anul trecut am fost tot in Grecia, in LefkadA, o insula superba. si Skiatos este o insulita minunata, de Skiatos suntem indragostiti iremediabil, am fost deja de 2 ori si sunt sigura ca voi reveni acolo. In general suntem indragostiti de Grecia, anul viitor sper sa ajungem in Zakynthos si Kefalonia.
    Pare superba si insula Corfu, trebuie trecuta pe lista.:d
    Cat despre problema cu eruptia ..eu anul trecut cum am ajuns pe insula mi-a iesit un herpes pe toata buza de jos, apoi am mancat niste peste ce cred ca a fost vechi si am avut o eruptie pe tot corpul, am fost plina de bubite atat pe fata cat si pe corp, asa ca te-am luat:D. dar tot m-am distrat extraordinar si nu am bagat in seama nimic.
    te pup, tina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah da si la Skiatos îmi sta gândul, voi de unde va luați ofertele?
      Cu eruptia de pe fata am fost necajita primele 2 zile dar apoi mi-a trecut ai m-am bucurat sincer de vacanța , nu avea rost sa stau sa-mi plâng de mila mai ales ca am făcut tot ce m-am priceput. :) așa e tenul meu ultra sensibil si nu-l pot schimba cu altul da nu-i bai, bine ca am talent la machiaj :) te pup si eu

      Ștergere
    2. Cautam cazare pe booking.com apoi scriem direct catre hotel. Anul acesta ne-am luat un apartament cu 2 dormitoare , living, 2 bai si bucatarie si am reusit sa il scoatem la 420 de euro pt 8 nopti:d.
      nu obisnuim sa mergem prin agentie deoarece sunt mai scumpe, gasisem de exemplu o oferta pt zakynthos la"super oferta" si cand am scris hotelului scoteai sejurul cu aproximativ 40 de euro mai ieftin de persoana.
      pupici tina

      Ștergere
  7. Deci jur ca am prietene cu ten perfect care nici nu se demachiaza cand vin de la club. Eu ma demachiez, curat, exfoliez, tratez, hidratez numai cu P. Ch. si tot degeaba. Cand mi-e lumea mai draga, sau am un eveniment important ma trzesc cu monstri pe fata. E deprimant uneori :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, inteleg perfect. Toate prietenele mele au ten perfect si interes minim in ingrijirea tenului. Eu de cand ma stiu acord o importanta deosebita tenului meu si tot am probleme. Stiu ca poate fi deprimant uneori insa e o problema care trebuie luata ca atare. Acneea ca si orice problema cutanata e un semnal al organismului ca ceva nu functioneaza cum trebuie in corp, ca undeva (poate chiar si la nivel psihic) trebuie sa facem o schimbare, sa gasim "buba" si sa rezolvam cauza generatoare. Eu inca nu am gasit disfunctia, folosesc doar produse de top si am momente cand fata mea arata foarte bine insa problema mea nu e rezolvata. Sunt sigura insa ca la un moment dat ceva se va alinia undeva si o sa rezolv si problema asta, pana una alta nu-mi permit sa ma las afectata de ea pentru ca viata e prea frumoasa, am un sot si niste prieteni care ma iubesc si cu acnee si carora nici macar nu le pasa si nu vad asta la mine. Pe langa asta am dezvoltat o abilitate deosebita in machiaj, abilitate din care fac bani astazi si pe care nu as fi dobandit-o daca nu aveam acnee! Priveste intotdeauna partea buna a problemei, eu sunt sigura ca te afecteaza dar incearca sa fii mai puternica decat ea! Te pup

      Ștergere