luni, 5 decembrie 2011

Balsam de buze Carmex-review

Prea maritul balsam de buze Carmex l-am achizitionat acum o luna de zile aproximativ, dupa ce am citit peste tot ca este maestrul balsamelor de buze. In general cand vine frigul ma inarmez cu cosmetice protectoare, de la creme de maini foarte hidratante pana la balsam de buze, creme de corp, uleiuri, etc. Acest balsam de buze este atat de laudat incat l-am cautat saptamani in sir in diferite locuri numai pentru a incerca minunea. Bineinteles ca am fost dezamagita, cum mi se intampla de obicei cand cumpar un produs extrem de laudat si de ridicat in slavi, fara sa mai am rabdare sa citesc ingredientele.
In prima faza si in general in momentul folosirii efectul este wow deoarece e foarte moale si cremos, iti da o senzatie de hidratare foarte intensa, mai ales daca ai in momentul acela buzele crapate o sa ai impresia ca acest produs iti face foarte bine. Ce m-a frapat pe mine este faptul ca are un miros puternic de menthol si confera buzelor o senzatie intensa de racorire. Evident in secunda doi am inceput sa citesc ingredientele. Primele doua, foarte ok, petrolatum=vaselina si lanolina (o substanta derivata din glandele sebacee ale oilor, da stiu, suna scarbos dar asa este), ambele sunt hidratante si emoliente, incrediente ok pentru pielea foarte uscata a buzelor in timpul iernii.Pe la jumatatea ingredientelor am regasit insa ingredientele responsabile de mirosul deranjant de menta si anume: camphor si menthol, doua ingrediente extrem de iritante care in timp provoaca iritatii ale pielii, uscaciune in exces, asadar nimic benefic pentru pielea lezata de frig din timpul iernii.
Asadar, cum cred eu ca sta treaba cu acest balsam de buze: este un produs cam mincinos deoarece ne pacaleste cu prima senzatie care este foarte placuta dar in timp efectele benefice se vor transforma in efecte nebenefice datorita ingredientilor iritanti care ne vor usca pielea tratata in exces. Este un fel de Dove, o patrime crema hidratanta, aceleasi minciuni, aceleasi efecte. Pot spune cu certitudine ca usuca pielea buzelor deoarece in aceasta luna l-am testat constant ca sa ii vad efectele si ieri am avut niste buze incredibil de uscate si dureroase, efecte care m-au determinat sa scriu acest review.
Pret: 12 lei
Nota: 6/10

13 comentarii:

  1. dragut review,apreciez ca esti sincera.si eu care il credeam extraordinar...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cupcake: si eu il credeam extraordinar, l-am cautat mult timp si am "mirosit" ca este ceva in neregula cu el de la prima utilizare. Stiu ca este preferatul multora deoarece la utilizarea propriu zis, adica senzatia de moment e super.Am vazut ca au si ceva varianta cu menta, ma intreb daca aceasta al meu simplu este iritant, cum o fi acela?

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu eram curiosa cu el...merci atunci...raman la untul meu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa patesc si eu cu produsele laudate. Am stat mult timp pe ganduri daca sa-l cumpar sau nu, dar acuma cand am vazut ce contine, raman la crema mea de galbenele: pe langa faptul ca are un pret ffff mic, mai este si buna la toate.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. "efectele benefice se vor transforma in efecte nebenefice datorita ingredientilor iritanti care ne vor usca pielea tratata in exces" si noi folosim din ce in ce mai mult balsam sa ne hidratam buzele si uite asa curg dolarii in punga companiei producatoare :(. Pacat de el, ca avea si SPF.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Coconut:cam asa, tratezi si iarasi tratezi.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alexandra: si mie imi place crema de galbenele.:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut aceeasi dezamagire cu Carmex!din pacate nu stiu spre care sa ma reorientez..

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca mi-ai potolit pofta de el! Prea il lauda lumea si ma ofticam toata ca nu il am...acum ca am citit la tine despre ingrediente sa nu-l mai vad :D.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer pt mine a fost un balsam foarte bun si nu mi-a uscat buzele deloc nici atunci cand am intrerupt folosirea lui...:):):)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eram disperata cu buzele uscate si crapate si vroiam sa incerc Carmex. Dar am citit pe un blog de crema de galbenele si am incercat-o pe aceasta. Sunt foarte multumita de ea. Ingredientele principale sunt desigur vaselina si lanolina, dar pana acum am doar cuvinte de lauda despre acest produs.

    RăspundețiȘtergere
  12. se foloseste seara,inainte de culcare.dimineata se sterge cu servetel,se va curata cu tot cu cojitele uscate.ziua folositi alceva,nu carmex.este un tratament mai mult.cred ca nu stiti cum se foloseste corect.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim: este recomandat ca si un balsam de buze si nu vad ce tratament ar putea fi cu ingredientele pe care le contine.Imi pare rau dar oricum ar fi folosit eu nu il gasesc benefic.

    RăspundețiȘtergere