miercuri, 4 iulie 2012

Despre Scoala de Beauty Blogging by L'oreal- pareri finale

Concursul Scoala de Beauty Blogging s-a incheiat si ieri au fost anuntate castigatoarele. Tin sa le felicit pe cele 5 fete care au castigat, intradevar, merita. Ele sunt urmatoarele:
Ioana Dumitrache
Andreea Adam
Catalina Ionita
Iuliana Manea
Mona Croitoru

Va recomand sa le urmariti blogurile de acum inainte, sunt fete faine, scriu bine, deja mi-am gasit si eu cateva preferate printre ele.
Despre experienta Scoala de Beauty pot sa spun ca per total a fost una interesanta. M-am inscris la indemnul unei cititoare desi de obicei nu-mi prea place sa fac parte din concursurile unui brand, asta pentru ca blogul meu e foarte putin comercial si pentru ca fac review-uri sincere, nu prea stiu/pot/vreau sa le voalez in cuvinte frumoase ca sa multumesc producatorul.
Dupa prima saptamana si prima nota am stiut sigur ca nu voi castiga.:) Am luat una dintre cele mai mici note pe articolul asta , un articol despre cum ne pregatim pentru vacanta de vara. Am primit confirmarea din acel moment ca stilul meu nu se incadreaza in cerinte si chiar m-a batut gandul sa ma retrag dar m-am gandit ca nu este corect fata de organizatori, juriu si colegele mele si am mers mai departe.
Dupa primul articol au sosit si recomandarile din partea juriului, o recomandare generala pentru urmatorul articol. Recomandarea venea de la Cristina Bazavan care ne sugera sa facem o pagina "Despre mine" cu informatii despre blog si despre noi, sa avem grija ca titlul postarilor sa fie interesant iar unghiul din care facem un review sa fie diferit pentru ca lumea se va plictisi sa citeasca la nesfarsit aceleasi pareri scrise dintr-o abordare asemanatoare.Mi s-au parut f ok sfaturile desi eu tin cont de ele dintotdeauna, am facut Litere si Filo si cam stiu ce trebuie sa contina un text insa le-am luat in considerare si am zis ca voi fi mai atenta la aceste aspecte cand scriu urmatorul articol, adica acesta. Articolul era un review la un sampon care chiar mi-a placut si imi place foarte mult in continuare (vi-l recomand). Pentru acest articol nota mi-a urcat cu cateva sutimi, insesizabil aproape. Clar, am fost din nou foarte deamagita. Nu prea mi-am explicat notele, am inteles ca se astepta originalitate dar pentru niciun concurs din lume nu o sa-mi fac video cum ma spal pe cap live sau mai stiu eu ce alte avioane doar ca fiu altfel. Pur si simplu stilul meu nu e asta, blogul meu nu e glossy si informatiile pe care le aduc nu sunt hilare, ma documentez pentru fiecare in parte si consider ca mi-as fi stricat imaginea daca as fi facut ceva care nu ma reprezinta. Pentru mine un review e un review, o parere ambalata frumos sau nu insa cam atat, nu voi face niciodata ceva iesit din comun ca sa prezint un produs, insa asta e doar parerea mea si daca nu m-am incadrat in standarde mi s-a parut normal sa fiu depunctata (sau putin punctata), pana la urma e un concurs organizat de o firma producatoare de cosmetice cu anumite asteptari.
La finalul acelei saptamani i-am scris un mail lui Alex, in care l-am intrebat daca vom primi feedback pentru note deoarece e foarte greu sa scrii urmatorul articol fara sa stii ce asteptari sunt de la tine, unde ai gresit, pentru ce ai fost depunctata si unde mai ai de lucrat. Alex, un coordonator deosebit, mi-a explicat ca nu asa s-a stabilit de la inceput cu juriul, ca intelege dorinta mea dar din pacate regulile au fost deja stabilite si nu are ce face in privinta asta. Am inteles ca asa e jocul si am mers mai departe, pe orbecaite ca sa zic asa, deoarece sfaturile erau generale si feedbackul zero, asadar nu aveam de unde sa stiu de ce sunt depunctata si la ce aspecte ar trebui sa mai lucrez.
Urmatoarele sfaturi au venit pe mail de la Liliana Olescu, care mie mi-e foarte draga, in care ne sugera sa abordam un stil lejer, sa scriem la fel cum conversam, sa fim originale, sa nu folosim cuvinte pompoase, sa avem un mesaj clar si sa evitam diminutivele in articole. Am scris atunci articolul acesta unde din nou mi-am dat silinta, stiam deja ca nu mai am sanse sa castig insa eram extrem de nedumerita si intrigata de notele pe care le primeam, de aceea m-am straduit sa scriu un articol cat mai ok. Well, nici de data asta n-a fost sa fie. Nu stiu ce nu le-a placut deoarece v-am spus, primeam doar informatii generale pe mail la finalul saptamanii si in rest tacere.
Au urmat sfaturile Danei Sota care ne sugera sa ne largim orizonturile in domeniul de beauty, sa scriem despre nutritie, tratamente, solutii noi de infrumusetare, sa tinem permanent legatura cu cititorii si sa nu recomandam produse ale unui brand cu care avem noi colaborari deoarece cititorii simt cand sunt dusi de nas si ne pierdem credibilitatea. Mi-a venit putin sa zambesc cand am citit sfaturile deoarece eu urmaresc de mult timp blogul Danei si stiu cu ce producatori are contracte si cat de puternic recomanda acele produse. Asta nu e neaparat un lucru rau daca crezi cu adevarat in acele produse dar cumva sfatul ei mi s-a parut prea scurt, prea impersonal si ca ea de fapt nu prea tine cont de el. Ma rog, asta e doar o parere personala, nu vreau sa subminez in vre-un fel credibilitatea Danei Sota. Am scris ulterior articolul asta , un review pt un rimel L'oreal care nu mi-a placut deloc. Evident, review-ul a fost negativ, desi am incercat sa-l ambalez cat mai frumos posibil pentru un produs slab din punctul meu de vedere.
Review-ul pentru rimel a fost ultimul, nu mi-a mai crescut/scazut punctajul dupa acesta deoarece urma jurizarea finala care a venit azi dimineata. Castigatoarele vi le-am enumerat mai sus.
Per total cam asa a decurs experinta cu Scoala de Beauty Blogging by L'oreal. Nu mi-a placut faptul ca nu am primit nici macar o parere personala de la juriu despre articole, niciun feedback, absolut nimic, doar recomandarile generale, primite la inceputul saptamanii pe mail, recomandari de care nu stiai daca trebuie sau nu sa tii cont si daca ti se adreseaza. Nu pot spune ca am invatat ceva cu adevarat de la juriu, voi tine cont pe viitor cu mare drag de sfaturile lor, poate ca secretele mai mari despre blogging vor fi dezvaluite celor 5 castigatoare la seminarii.Nu stiu daca activitatea ne-a fost urmarita zilnic, daca s-au citit si celelalte posturi decat cele pt concurs, chiar nu stiu ce sa va spun despre asta deoarece in afara de recomandari nu mai primeam nimic din partea juriului.
Mi-a placut in schimb foarte mult de Alex, organizatorul si coordonatorul concursului, pentru sinceritatea sa, pentru claritatea sa in raspunsuri si pentru ca si-a dat silinta ca totul sa decurga foarte bine pentru toata lumea. Felicitari Alex pentru organizare, data viitoare sunt convinsa ca va iesi mult mai bine.
Cam asta a fost experianta mea la acest concurs. Nu cred ca voi mai participa la astfel de concursuri pe viitor deoarece e clar ca nu ma potrivesc stilului pe care il cauta producatorii insa nici nu regret ca m-am inscris, am avut ocazia sa cunosc oameni frumosi si sa descopari bloguri noi de beauty care imi plac foarte mult.

7 comentarii:

  1. Mda, e cum iti spuneam eu zilele trecute intr-un comentariu. Mie nu mi-a placut felul in care a evoluat campania, de-a lungul timpului chiar am incetat sa urmaresc anumite bloguri tocmai pentru ca au devenit prea comerciale. Dintre castigatoare unele imi sunt foarte dragi, altele din pacate m-au pierdut undeva pe drum, chit ca la inceput le-am apreciat.
    Orice experienta te imbogateste, te felicit pentru atitudinea ta onesta si iti doresc sa nu te schimbi!

    P.S. Multe din sugestiile juriului mi se par cel putin puerile si nedocumentate, dar nu e nici locul si nu am nici eu timp sa le comentez acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coconut, draga mea, iti multumesc foarte mult pt cuvintle frumoase si pt sustinere.

      Ștergere
  2. Am fost extrem de dezamagita de rezultatul acestui concurs si de cum s-a fact notarea. M-a placut de tine si de inca 2 dar s-a notat cine a facut reclama mai bine , cine a periat mai frumos produsele, nicidecum corectitudinea. Am vazut pe alte bloguri greseli gramaticale macabre, informatii gresite si note, culmea, enorme. Tu esti diferita si asta imi place la tine, iesi din multime cu blogul tau, pur si simplu e altfel asa ca sa nu iti para rau ca nu ai castigat deoarece esti apreciata pt modul tau de a scrie.
    Cat despre juriu, Dana Sota traieste numai din contracte de publicitate, recomanda doar Mario Badescu si La Roche Posay, Bazavan abia are cate un comentariu la vre-un articol, deci nu stiu cine ii citeste blogul si de Liliana imi place si mie.
    Numai bine
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de aprecieri, ai fost totusi cam dura in ceea ce priveste juriul, sunt totusi oameni competenti cu mult mai multa experienta decat mine asadar cred ca merita credit si respect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma faci sa rad - experienta e una, coloana vertebrala e cu totul altceva - vorbesc la modul general, nu stiu blogurile persoanelor mentionate de Ana, cu exceptia celui al Danei Sota, care nu imi place (dar le caut sa vad ce-am pierdut :) ).

      Ștergere
  4. Nu fi dezamagita, poate vei avea noroc data viitoare...Si eu am fost dezamagita la campania lovedebates si te inteleg perfect...Nu stiu dupa ce se uita ei si nu pot sa inteleg cum se fac jurizarile...Pupici si fruntea sus , noua ne-au placut articolele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am fost dezamagita ca nu am castigat, am fost dezamagita ca am depus eforturi si nu am stiut daca fac bine ce fac sau nu, totul a fost extrem de subiectiv. Multumesc pt cuvintele frumoase :)

      Ștergere