miercuri, 19 septembrie 2012

A doua luna de tae bo- pareri si concluzii

Am incheiat cu succes cea de-a doua luna de tae bo si sunt mandra posesoare a celui de-al treilea abonament care astepta sa fie completat.

V-am mai povestit aici despre cum a decurs prima luna si vreau sa va updatez cu schimbarile care mi se intampla pe masura ce progresez si in acelasi timp sa va incurajez sa va apucati de sport.
Dupa cum va spuneam nu am facut in viata mea sport. Tin sa mentionez din nou aspectul acesta deoarece sunt foarte multe fete care se simt prost sa mearga la sala sau sunt descurajate de faptul ca nu au un trecut sportiv si nu se vor incadra in peisaj. Exact temerile acestea le-am avut si eu si s-au dovedit a fi pe deplin nefondate. Da, intradevar sunt fete la sala care arata super bine insa acolo nu mergi ca sa fii in competite cu cineva, mergi pentru tine si pentru rezultatele pe care vrei sa le obti. Va sfatuiesc atunci cand va alegeti sala, mai ales daca sunteti timizi si va este oarecum jena sa mergeti sa nu alegeti o sala arhicunoscuta sau super plina unde sa va simtiti incomod ci sa alegeti o sala mai intima, cu antrenori care au timp sa-ti dedice pentru a te introduce in atmosfera. Pentru mine au fost extrem de importante aspectele acestea si am ajuns sa ma simt in largul meu atunci cand fac miscare, sa fiu prietena cu fetele care vin si sa-mi permit sa intreb antrenoarea absolut orice imi trece prin minte. Pe langa aceasta un alt aspect foarte important pentru mine este faptul ca sala este foarte aproape de casa si imi ia 5 minute dus, 5 minute intors drumul. E foarte important deoarece nu as mai suporta inca o serie de nervi in trafic pentru a ajunge la sport mai ales ca persoanele ca si mine (non-sportive) abia astepata un impediment de acest gen sa renunte.:)
Ca si rezultate dupa doua luni nu am vazut minuni. Am slabit aproximativ 2 kilograme dar e de mentionat ca in perioada asta am fost in vacanta unde am mancat ce mi-a poftit inima si de cand am venit acasa chiar daca am incercat sa imi reintru in normal cu dieta am avut o serie de evenimente la care a trebuit sa particip si unde am avut parte de bunatati: nunti, zile de nastere, intalniri cu prietenii, etc. Asadar, cu toate acestea nu am pus deloc pe mine si sunt foarte mandra de asta in conditiile in care la un pahar de apa in plus la mine se vede.
Pe langa problema cu kilogramele vad imbunatatiri in zona musculaturii (fac 20 de flotari eu care nu eram in stare sa fac 5), am o rezistenta mult mai mare la efort, sunt plina de energie si cand vin de la sala am atata energie ca as putea sapa in stanca iar digestia nu mai este deficitara.Tae bo este un sport care combina cardio cu antrenamentul muschilor, o ora de tae bo este foarte solicitanta si desi la primele antrenamente simteam ca lesin de epuizare acum pot spune ca fac fata admirabil. Mi se intampla destul de rar sa ma mai opresc sa-mi trag suflul insa chiar daca mi se intampla imi revin mult mai repede decat inainte.
Per total m-am indragostit de miscare, deja imi cumpar echipamente si incep sa ma documentez tot mai mult pe aceasta tema, cert este ca s-a schimbat ceva in mine momentul in care am decis ca este cazul sa fac miscare.
Stiu ca absolut toata lumea stie cat este de bun si sanatos sportul, stiam si eu in toti acesti 26 de ani insa motivatia adevarata trebuie sa o gasesti tu in tine. Motivatia este de a fi sanatos, energic...fericit.

2 comentarii:

  1. Buna motivatie, ar trebui sa existe in fiecare din noi.
    Te invit cu drag sa participi la giveaway`ul organizat la mine pe blog: http://girlpearl12.blogspot.ro/2012/09/giveaway-only-ro.html?showComment=1347128048544

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela Moldoveanu30 septembrie 2012 la 03:40

    Bravo! Miscarea e foarte importanta in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere