marți, 1 februarie 2011

CORECTEAZA-ma daca gresesc!

Nu prea exista femei cu ten perfect, asta o stie toata lumea ( desi eu am vazut cateva la viata mea) dar problema este ca exista foarte multe femei cu ten...imperfect. Am invatat sa ne folosim de make up pentru a ne ascunde defectele si unul dintre cele mai intalnite machiaje este machiajul corector.
In acest tip de machiaj si nu numai, un rol foate important il are...corectorul!
Acesta poate sa schimbe radical aspectul tenului tau insa numai daca se face invizibil, secretul consta in aplicarea acestuia doar pe suprafata afectata a pielii. Pentru a acoperi zonele decolorate de sub ochi ( care sunt vase de sange care apar albastre sau gri la reflectia luminii ) trebuie sa alegem exact ca si la fond de ten, atat culoarea cat si textura perfecte.

Daca alegi o textura prea cremoasa, corectorul poate curge, daca alegi o textura prea pudrata acesta poate evidentia ridurile si atrage atentia spre defecte. S-ar putea sa trebuiasca sa experimentezi putin pana o sa gasesti textura perfecta pentru tenul tau dar ideea este sa nu alegi niciodata extremele. Pentru a alege nuanta potrivita este recomandat sa alegi aceeasi culoare cu cea a fondului tau de ten sau cu 1/2 nuante mai deschise daca ai cearcane foarte proeminente si foarte inchise la culoare.

Daca ai ales un corector care este aceeasi nuanta cu fondul tau de ten poti sa il aplici sau inainte sau dupa ce ai aplicat fondul de ten ( eu il folosesc intotdeauna dupa ) dar daca ai ales un corector mai deschis acesta trebuie aplicat intotdeauna inainte.
Cearcanele sunt si ele o problema cu care se confrunta majoritatea femeilor. Cum le acoperim? Mai intai pregatim zona de sub ochi aplicand o crema hidratanta si lasand-o sa actioneze 2/3 minute ( nu uitati ca zona aceasta contine cele mai putine glande sebacee si trebuie hidratata corespunzator) .

Indepartati surplusul cu un servetel , asta va face corectorul sa adere mai bine si aplicati corectorul cu o pensula de-a lungul liniei de demarcatie ( este linia care delimiteaza restul fetei de zona de sub ochi ) . Nu intinde corectorul si sub linia de demarcatie deoarece vei lumina o zona care are deja culoarea potrivita si o sa te intorci de unde ai pornit. Apoi cu degetul seteaza corectorul prin miscari de tapotare. Incearca sa nu agasezi aceasta zona, este cea mai sensibila si o sa cauzezi aparitia ridurilor daca nu o tratezi cu delicatete. Corectoarele in nunte de galben sunt ideale pentru acoperirea cearcanelor.

3 comentarii: