luni, 27 iunie 2011

Sfaturi pentru plinute.

Citeam chiar astazi pe blogul Siginei o postare referitoare la formele ideale ale unui femei. Bineanteles, parerile sunt impartite, fiecare alege o tabara si fiecare se simte bine intr-un fel. Desi sunt plinuta si toata viata mea am fost ( cu mici exceptii de vre-un an , doi) votez cu tabara slabutelor. Nu imi plac fetele foarte slabe si stilul androgin nu mi se pare atragator dar intre o plinuta cu forme si o slabuta cu forme mai putin conturate (ca sa nu zic fara) o sa o aleg intotdeauna pe cea din urma. De ce? Nu stiu, poate pentru ca intotdeauna iti doresti ce nu ai ( e ca si cu parul cret si cel lins) dar mi se pare ca arata mult mai bine o fata slaba in orice decat o fata plinuta. Oricat am incerca sa schimbam mentalitatile, zic eu ca o fata slabuta e mai atragatoare decat una grasuta.
Dar, cum ziceam, pentru ca intotdeauna am fost de partea care nu-mi prea place, am invatat sa ma adaptez ,vestimentar in primul rand , ca sa pacalesc ochiul privitorului.:)
Si ce am observat eu in timp este ca:
1. Lucrurile de dimeniuni mai mari te fac sa pari de dimenisuni mai mici- de exemplu, nu alege o geanta minuscula daca esti plinuta, alege una de dimensiuni medii sau mari ca sa nu creezi contraste intre corpul tau si accesorii, nu alege pantaloni, tricouri, sutiene foarte stramte, nu o sa fii sexy ci o sa fii penibila, mergi cat de mult poti pe stilul lejer, relaxat, alege tricouri, rochite, fuste largute care sa nu ti se muleze pe forme.
2. Rabda frig-serios! Nu lua niciodata pe tine geci foarte groase si voluminoase care sa te arate mare. De asemenea nu purta tricoturi decat in cazuri exceptionale, maresc foarte mult volumul corpului si e exact ce nu ai nevoie. Eu nu am absolut nicio piesa vestimentara din tricot cu exceptia unei caciuli si a unui fular.
3.Nu esti mireasa- adica nu purta alb! Sau nu foarte mult alb, deoarece stim foarte bine ca mareste si nu e cazul nu? Nu trebuie sa eviti in totalitate albul dar partea pe care vrei sa o ascunzi scuteste-o de culoarea angelica, pune alb eventual in accesorii sau pe partea din fizicul tau de care esti mandra.
4.Evita hainele mulate- respectiv materialele care tind sa se muleze, o sa-ti evidentieze fiecare particica nelucrata a corpului si in general arata dizgratios.Poarta materiale de buna calitate care cad frumos si nu iau forma exacta a corpului, in care sa te simti bine, lejer.
5. Poarta accesorii: daca nu poti purta haine foarte trendy poti sa-ti scoti din anonimat tinutele folosind accesorii frumoase si de caliate. Cumpara-ti haine simple care sa te avantajeze si alege pantofi, sandale, cizmulitze de caliate si alte accesorii care simti ca te infrumuseteaza, mie imi place foarte mult sa port esarfe pe cap.
Nu e foarte greu sa fii stylish si daca esti plinuta, nu? Voi ce trucuri aveti?

2 comentarii:

  1. Cred ca cel mai important pentru oricine este sa se simta bine in pielea sa. Caci un om care nu se simte bine in pielea sa va fi mereu crispat, fie ca este el gras sau slab.

    Sincera sa fiu eu am vazut o multime de persoane plinute care emanau buna dispozitie prin toti porii si radiau - persoane care nu-si reaminteau din 3 in 3 secunde ca sunt la dieta, care nu-ti taiau tot cheful la masa scotand tot felul de onomatopee si blesteme la adresa inghetatei tale pline de calorii dar incredibil de gustoase...

    RăspundețiȘtergere
  2. cine poate blestema o inghetata?:)))Inghetata nu poate fi decat adorata!

    RăspundețiȘtergere