joi, 25 august 2011

Doctor Oz-despre igiena orala

Nu cred ca exista persoana care sa nu stie cate este de importanta igiena orala. Am fost invatati de mici ca trebuie sa ne spalam de trei ori pe zi pe dinti dar o persoana cu un program activ nu are cum sa faca acest lucru si as ramane foarte surprinsa sa vad pe cineva ca se spala pe dinti la birou. Asadar, ramane sa ne curatam temeinic cavitatea bucala dimineata si seara. In medie, doar 60 % dintre persoanele adulte se spala seara pe dinti, restul numai dimineata sau ocazional si seara. Unul dintre show-urile mele preferate americane este Doctor Oz, deoarece aduce informatii extrem de folositoare si mai ales noi, informatii pe care de obicei nu le gasim in toate revistele sau care nu ne sunt aduse la cunostiinta de medicii nostri. Mai jos, o sa va enumar cateva sfaturi ale acestui doctor care eu sunt dispusa sa le urmez cu sfintenie de acum inainte.
1. Nu conteaza atat de mult pasta pe care o utilizezi cat conteaza periajul. Trebuie un periaj de minim doua minute pentru ca toti microbii sa fie eliminati si cavitatea bucala sa ramana curata si nu o zona unde se pot dezvolta microbii.
2.Apa de gura si ata dentara sunt niste instrumente necesare si sunt indicate in folosirea zilnica a igienei orale, nu doar ocazional. Apa de gura are rol dezinfectant si elimina toti microbii ramasi dupa periaj iar ata dentara are rolul de a curata spatiile dintre dinti unde raman resturi de mancare si de a indeparta placa denatara care poate provoca afectiuni gingivale.
3.Periuta de dinti trebuie sa stea intr-un loc inchis sau acoperita cu un capacel de platic, cat mai departe de vasul de toaleta deoarece atunci cand tragem apa in aer se formeaza un nor de materii fecale care se depun ulterior pe lucrurile din jur. La fel este indicat sa facem si cu prosopul cu care ne stergem pe maini si pe fata dar cea mai buna solutie este ca de fiecare data cand tragem apa sa inchidem capacul toaletei.
4.Daca sarim peste periajul de seara, lasam loc microbilor sa isi faca de cap si cel mai imprtant rau nu este aparitia cariilor ci aparitia gingivitei care este o afectiune grava ce in timp si odata cu agravarea ei poate duce la infarcturi miocardice sau la atacuri cerebrale.
Si pentru a face periajul si ingrijirea dintilor cat mai placute, mai jos o recomandare de periute si suporturi super stylish.
Mai multe sfaturi in acest domeniu le da cea mai stylish doctorita din blogosfera Modniza .

2 comentarii:

  1. Wow, nr-ul 3 este chiar nou pt mine, desi sunt studenta la stoma.:))
    Este important si modul in care periem dintii,deoarece la periaj vrand-nevrand impingem gingia spre sus, respectiv jos, ceea ce poate cauza o groaza de probleme mai tarziu, asa ca aveti grija si de gingia voastra:D

    RăspundețiȘtergere
  2. as vrea si eu o periuta asa de stylish...
    so agree cu toate sfaturile si recunosc, nu ma periez decat de 2 ori pe zi...in rest ma periaza altii :))

    RăspundețiȘtergere