vineri, 19 august 2011

Wedding tips and tricks.

Ziua nuntii a fost cea mai frumoasa zi din viata mea pana acuma. Stiu ca asa zice toata lumea, ca e deja un cliseu dar chiar asa si este.Pe langa ca esti inconjurata de cei mai dragi oameni, rochia, florile si toate minunatiile care te inconjoara fac deliciul zilei.
Daca ziua nuntii este frumoasa, oricine stie ca perioada dinaintea nuntii este un stres total. Fiecare vine cu idei bune sau mai putin bune si din experienta fiecaruia ai de invatat putin. Ar fi minunat sa poti angaja un wedding planner pe care sa il platesti sa faca tot dar in Romania inca astfel de servicii sunt extrem de scumpe si foarte putini miri si le pot permite. Cel mai delicat aspect cred ca este amenajatul salii sau cel putin mie acesta mi s-a parut extrem de important.
Florile sunt foarte importante. Daca iti doresti o nunta simpla si de bun gust este esential sa ai flori frumoase care sa lumineze atmosfera. Totusi, conteaza foarte mult cine iti face aranjamentele pentru ca este posibil sa platesti enorm pe decorantiunile florale. Din fericire eu m-am descurcat extrem de bine la partea aceasta ( eu e mult spus deoarece am avut langa mine cateva persoane extraordinare care au facut cam totul si care au venit si cu cele mai bune idei). Am gasit o persoana care avea autorizatie pentru comanda de flori din Olanda, am vorbit cu persoana respectiva si am comandat florile dorite. Am ales bujori roz deschis, roz inchis si groafe albe. In total am comandat undeva in jur de 400 de fire de floare in conditiile in care am avut in jur de 30 de mese de aranjat. Florile au sosit cu doua zile inaintea nuntii, le-am depozitat intr-un loc racoros ca sa nu se usuce dar oricum florile de sera sunt foarte hidratate si nu prea exista riscul sa se usuce sau sa le cada petalele.
Buchetele pentru mese au fost facute cu o zi inainte de nunta si puse direct in vaze in apa cu o pastila de aspirina ca sa se mentina proaspete si doar in ziua nuntii au fost asezate pe mese. Mana de aur pe care am avut-o ca si ajutor mi-a facut si buchetul de mireasa din aceleasi flori, deci pentru acesta nu am platit niciun leu in plus. Costul total nu a depasit suma de 12-13 milioane ceea ce e un chilipir avand in vedere ca am decorat cu suma aceasta, sala biserica, buchetele domnisoarelor de onoare si buchetul meu de mireasa.
Asadat daca stiti pe cineva care se pricepe sau are simt artistic cumparati voi florile si treceti la treaba, nu exista riscul sa va fure cineva la fire sau sa va incaseze dublu si costul acestora si manopera. Este foarte simplus si eficient.
Va recomand sa renuntati la vesnicii trandafiri care sunt foarte pretentiosi si foarte scumpi si sa mergeti pe flori accesibile si mutl mai frumoase cum ar fi : bujorii, garoafele, macii, malinul si mai sunt o multime de variante din care puteti alege.

6 comentarii:

  1. m-ai lovit unde ma doare... cu asta ma lupt eu acum... m-am gandit la miniroze si o hortensia... sau margarete si hortensia cu pricina... pe mine ma-ndoaie la bani... cca 12 mil pe 20 de aranjamente florale.. nici nu ma mai gandesc cat o sa coste lumanari, flori de pus in piept si buchete...

    RăspundețiȘtergere
  2. caaaat?enorm. In ce perioada ai nunta? Fa asa, comanda florile si fa-ti tu buchetele pentru mese, buchetelele de pus in piept, numai buchetul de mireasa nu te risca daca nu esti profesionista.Cumpara-ti 12 vaze simple in care sa pui buchetele si iti garantez ca la 20 de aranjamente plus celelalte maruntisuri o sa iesi mult sub pretul asta.Intotdeauna ce e simplu e mult mai frumos. Buchetele din poza de mai sus sunt buchetele mele.Oricum, sa iti alegi flori cu coroana mare ca sa umple vaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu mai am timp :( nunta e pe 3 septembrie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari. Mai ai timp, eu am rezolvat toata treaba de care iti zic cu 1 saptamana inainte de nunta.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. superb buchetul si aranjamentele zici ca's scoase din reviste.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi plac culoriile pe care le-ai ales la flori :X

    RăspundețiȘtergere