miercuri, 4 iulie 2012

At least 30 days of healthy food- 1

V-am spus ca incep un nou proiect care este mai degraba o provocare. 30 de zile la rand voi incerca sa mananc exclusiv mancare sanatoasa, fara prajeli, dulciuri, gustari nesanatoase, sucuri carbogazoase,carbohidrati in exces, etc si la final trag linie sa vedem ce schimbari s-au produs. Contorizarea o voi tine pe blog si in fiecare zi imi voi poza pranzul, de altfel, singura masa principala a zilei pentru mine.
Well, astazi a fost salata Cesar si o lipie mica. Da, stiu, era mai bine fara lipie, nu dati cu pietre da' nah, data viitoare :)
Salata contine: piept de pui la gratar, salata verde, cateva feliute de parmezan, crutoane si rosii cherry.
Am mai mancat 2 piersicii, la ora 4, mai beau o limo si poate 2 felii de pepene rosu. Mic dejun nu am luat ca m-am trezit tarziu astazi si n-am apucat.:) Am baut o cana de cafea cu lapte mare dimineata si in rest doar apa plata.

Later edit: am inlocuit fructele si limonada de seara cu cativa morcovi cu brocoli si o ciuperca la gratar.

13 comentarii:

  1. Buna,

    Crutoane, lipie, parmenzan si pui in aceeasi farfurie nu se cheama mancare sanatoasa! Dupa cum ai spus si tu fara lipie si fara crutoane dar si fara combiantia pui + branzeturi + legume. Ori salata cu carne ori salata cu branzeturi dar nu toate in aceeasi farfurie pe principiul .... las' ca's toate santoase.
    Sincer pentru mine salata ta de azi este junk.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buburuza, avand in vedere ca iau o singura masa pe zi, evident ca ea este mai calorica. Nu-mi permite timpul sa manac de 3-5 ori pe zi si nici nu imi permit sa ma imbolnavesc din cauza asta. Pe langa asta, feliutele de parmezan abia se vedeau de putine ce erau si din crutoane am dat cel putin jumtate la o parte.
      Sunt totusi foarte curioasa ce ai mancat tu astazi. Poate ne impartasesti si ma inspiri.

      Ștergere
  2. Dimineata am mancat 2 felii de ananas si o cafea, iar la pranz un peste alb la gratar (nu stiu exact ce era) cu salata de frunze verzi, morcov ras, seminte de dovleac crude + otet balsamic.
    Incerc sa ma feresc cat mai mult de combinatii branza + carne si branza + carne + carbohidrati. Probabil spre seara o sa mananc o mana de seminte de floarea soarelui sau cateva migdale.
    Eu cred cu tarie ca healty food nu inseamna neaparat dieta / pierderea kilogramelor ci alimente de calitate (fara e-uri, chimicale) combinate corect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmm, peste alb, suna bine, poate asta manac si eu maine :D

      Ștergere
  3. Fata de pizza, shaworma, KFC si altele...pranzul tau este extrem de sanatos. POfta buna ! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @buburuza: hai sa fim seriosi cu junk-ul, asa avem noi romanii tendinta sa exageram in toate, acum daca si salata e junk ca are cateva feliutze de parmezan inseamna ca nimic nu mai e bun pe lume. Sa mancam numai salata goala si sa bem doar apa ca numai alea sunt bune. Un pic de echilibru si de cumpatare in toate nu strica, apoi intervin frustrarile si ne trezim in cateva luni ca dam iama in toate. Bravo Lavi, te felicit pt proiectul asta si o sa-l urmaresc, mie mi se pare ca ai inceput foarte bine. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Gia, eu mi-am spus parerea personala, legat de ce a scris Lavi. Polemici si atitudinea ...asa suntem noi romanii... (apropo, m-am nascut si traiesc in Austria) nu cred ca isi au locul pe blogul unei terte persoane.

      Ștergere
    2. Din ce ati discutat aici ar fi bine sa se inteleaga ca da e nevoie de echilibru, insa combinatia e nitel nefavorabila. eu stiu ca salata cesar e printre cele cu calorii multe datorita asocierii ingredientelor asa cum a afirmat si buburuza. Daca vrem sa mancam sanatos, sa fim sanatosi si cu kg-mele in limitele normale sa mancam de toate iintr-o zi impartite in mai multe mese, sa dedicam timp pentru asta chiar daca suntem in secolul vitezei.

      Ștergere
  5. foarte bun , gustos...cam multe calorii dar merge...doar e prima zi !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu as rezista...Mananc numai prostii si la varsta pe care o am, ar trebui sa fiu cat China, dar ma ajuta organismul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o mare norocoasa atunci, ar trebui sa te bucuri :) Eu manac putin si cu cap si tot plinuta sunt :D

      Ștergere