marți, 29 mai 2012

De ce nu se vindeca tenul meu?

Cel mai important pas atunci cand ne hotaram sa stabilim o rutina de ingrijire corecta a tenului este stabilirea si mai exact, cunoasterea tipului nostru de ten. Circula sute de supozitii despre cum trebuie sa arate un anumit tip de ten dar cel mai important este sa va cunoasteti voi foarte bine pielea ca sa stiti cum sa o tratati, respectiv ingrijiti.
Multe persoane (printre care si eu) nu se incadreaza la o singura categorie. De asemenea, de-a lungul vietii, determinat de factori externi sau interni (modificari hormonale, stres, alimentatie, stil de viata nesanatos) tenul nostru poate suferi modificari de...incadrare. Mai precis daca tenul nostru este gras la 25 de ani poate deveni mixt la 30 si uscat la 45. Nu e batut in cuie ca daca ai un anumit tip de ten, cu acela te vei confrunta toata viata. In functie de modul in care iti ingrijesti pielea poti sa devi in timp fericita posesoare a unui ten normal.Afectiunile se vindeca cu conditia sa tratezi corect. La fel e si cu tipurile de ten, poti tine sub control un anumit tip de ten, ii poti modifica caracteristicile in timp cu conditia sa-i dai ce are nevoie in momentul respectiv.
Exista deasemenea cateva mituri care circula pe piata de beauty si care induc in eroare de cele mai multe ori atunci cand vine vorba sa ne determinam tipul de ten.

1. Daca ai pustule nu inseamna neaparat ca ai ten gras. Pustulele nu se formeaza intotdeauna din exces de sebum, pot fi o multime de alte probleme care sa determine aparitia acestora cum ar fi probleme hormonale, bacterii, alergii, etc. Tenul gras este determinat de excesul de sebum, pustule pot aparea si pe un ten normal.
2. Daca ai riduri nu inseamna ca ai ten uscat. Toata lumea asociaza ridurile cu tenul uscat deoarece intradevar, pe un ten uscat ridurile se vad mai pronuntat insa orice tip de ten se poate rida si asta in general din cauza expunerii la soare.
3.Un ten mixt nu inseamna intotdeauna un ten (aproape) gras. Majoritatea persoanelor care declara ca au ten mixt folosesc produse pt ten gras cand un ten mixt poate sa fie o combinatie de ten uscat cu exces de sebum in zona T. Problema este ca in general un astfel de ten este agresat cu produse care degreseaza si in timp problemele si dezechilibrele acestui tip de ten de agraveaza.
4. Tipul de ten nu are nici o legatura cu varsta. Daca esti adolescent nu e neaparat sa ai ten gras la fel cum daca esti o persoana matura nu inseamna ca trebuie sa ai ten uscat. Tipul de ten nu este afectat de varsta ci de cu totul alti factori pe care i-am enumerat mai sus.
5. Tenul sensibil nu este un tip de ten. Din ce in ce mai des apar produse destinate "tenului sensibil" iar acesta nu este un tip de ten aparte deoarece oricare dintre noi putem la un moment dat sa dezvoltam o sensibilitate pentru un anumit ingredient. Daca veti folosi produse prost formulate si pline de iritanti automat puteti fi "fericita" posesoare a unui ten sensibil.
Este foarte important sa alegem produsele de ingrijire potrivite pentru noi mai ales atunci cand vrem sa tratam ceva. Degeaba alegem o pereche de pantofi foarte frumosi si cu un calapod super comod daca nu sunt numarul nostru, oricat ne-am chinui sa-i purtam tot ne vor jena. La fel este si cu pielea, daca ii dam ce are nevoie ea va reactiona pozitiv in schimb daca o chinuim cu produse total nepotrivite vom forma dezechilibre si mai puternice. Dupa cum am mai spus, tipul de ten se stabileste cu atentie si evolutia acestuia trebuie urmarita in timp deoarece pot aparea modificari care trebuie luate in considerare cand vine vorba de ingrijire. La fel cum slabim, ne ingrasam, corpul nostru se modifica pe mai multe planuri si este foarte important sa observam aceasta evolutie in timp si bineinteles sa ne adaptam dupa aceasta.

4 comentarii:

  1. Buna,numele meu este Lala,chiar daca am selectat anonum(nu stiam ce sa aleg din casuta),as vrea daca se poate sa ma ajuti cu ceva,as vrea sa fac o comanda prin intermediul verisoarei tale,insa am nevoie de ajutor.Am 31 ani,un ten mixt cu niste pete de hiperpigmentare,as vrea ceva sa imi schimbe pielea vizibil,exfoliantul 2% BHA si eventual inca ceva care sa-mi ofere hidratare sa fie si anti-aging,cred ca am nevoie datorita unor riduri pe care le detin.Poate ma ajuti cu ceva sugestii!!!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Lala, te pot ajuta cu o schema de ingrijire. Ai nevoie in primul rand de o crema cu factor de protectie solara cu fps minim 30 pt perioada verii ca sa eviti sa te mai hiperpigmentezi, un exfoliant bha 2% de preferinta lichid sau gel si o crema potrivita tenului mixt, iti recomand Skin Balancing Moisture Gel. De asemenea, ai grija ca in fiecare seara sa iti cureti tenul cu produse care de preferinta sa nu contina iritanti. Daca mai ai alte intrebari te astept.:)

      Ștergere
  2. frumos din partea ta sa te gandesti la cei care au probleme cu tenul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut si eu mult timp, de aceea ma pasioneaza atat de mult rezolvarea lor.:)

      Ștergere