joi, 9 august 2012

Exces de sebum vara- cateva solutii

Am primit o intrebare de la o prietena careia i-am promis ca voi raspunde printr-un post deoarece ma intreaba multa lume acelasi lucru: " Hello,Lavi!Vreau sa te rog ceva foarte foarte mult-recomanda-mi o chestie(lotiune tonica,crema,I don't know...)care sa-mi mai regleze excesul de sebum de pe ten instalat pe timp de vara !Aaaaa,si,daca e posibil sa o pot gasi in comert la un pret nu foarte nesimitit!Mersi mult mult de tot! "


Prima lamurire si cea mai importanta: niciun produs cosmetic nu regleaza secretia de sebum. Nu exista (inca) un produs minune pe care eu sa il pot recomanda si care sa regleze secretia de sebum, daca ar fi asa nu ar mai avea nimeni exces de sebum :).
Exista in schimb cateva tipuri de produse care te pot ajuta sa controlezi excesul de sebum pe parcursul unei zile. Din pacate, valabil ca si in cazul de mai sus, controlul pe care il poti face prin produse specifice nu se datoreaza unui singur produs ci unei rutine formate din acest gen de produse.
Vara ne confruntam mult mai des cu excesul de sebum. Explicatia e foarte simpla. Soarele, un factor puternic iritant pentru ten usuca pe moment tenul atunci cand ne expunem la soare, stimuland glandele sebacee care reactioneaza si produc si mai mult sebum. Adaugam transpiratia, praful si noxele de care ne lovim zi de zi si obtinem vara un ten cu probleme care ne da batai de cap.
Exista totusi cateva solutii.
Prima si cea mai importanta: o crema cu protectie solara 50, folosita pe tot parcursul verii, indiferent daca te expui la soare sau nu. Potrivit explicatiei de mai sus, tenul nu va mai fi lezat de razele solare si automat secretia de sebum nu va fi mai mare decat este in mod normal. Recomand cremele cu fps Paula's Choice sau mai la indeamana, Bioderma pe care le gasiti in farmacii si sunt ok formulate.
Mastile cu argila. Sunt extrem de bune absorbante, daca ai timp dimineata sa aplici 10-15 minute o masca cu argila verde vei simti o imbunatatire considerabila a sebumului pe tot parcursul zilei. Se gasesc peste tot in supermarketuri si sunt foarte ieftine.
Pudra. Chiar daca nu folosesti machiaj zi de zi, poti aplica cu pensula un strat subtire de pudra care te va ajuta la un aspect mai matifiat al tenului. Poti alege ce tip de pudra doresti, eu folosesc Paula's Choice dar sunt variante ieftine si foarte bune in comert. Daca gasesti o pudra cu factor de protectie e si mai bine.
Primer- sunt niste produse pe baza de silicon care au rolul de a matifia si de a fixa machiajul. Se aplica inainte de machiaj dupa curatarea si hidratarea tenului. Functioneaza, eu am folosit si mi-au placut. Le puteti gasi in comert in magazinele mari de cosmetice gen Sephora sau se pot comanda de pe interent. Eu am avut doua, L'oreal si Bare Minerals, amble au fost bune.
Foite absorbante. Sunt un fel de foite cu care iti tamponezi tenul cand il simti plin de sebum si care lasa un aspect matifiat. Au pe ele un fel de pudra extrem de fina si cand le iei de pe faza efectiv o sa vezi cum au absorbit tot sebumul. Mie imi plac foarte mult , sunt ieftine, costa pana in 15 lei in Sephora.
Gel de curatare. Ai nevoie de un gel de curatare bland cu ajutorul caruia sa iti cureti tenul dimineata si seara. Este ideal ca acesta sa nu contina niciun fel de iritanti si sa curete in profunzime dar delicat. Eu folosesc Boots No7, varianta verde pentru ten mixt. E foarte bland si costa pana in 35 de lei .
Pe langa solutile cosmetice trebuie o hidratare corespunzatoare, un regim alimentar echilibrat si per total un stil de viata sanatos deoarece toate problemele tenului, inclusiv excesul de sebum vin de la dereglarile interioare cauzate de cele mai multe ori de stilul de viata pe care il ducem.

4 comentarii:

  1. Lavi, mi-am listat articolul, l-am pus in portofel si am pornit la cumparaturi.:*
    Multumim

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, unde gasesc gelul de curatare recomandat de tine?

    RăspundețiȘtergere