joi, 3 mai 2012

BB Cream Garnier- analiza ingredientelor

Peste tot se vorbeste despre BB Cream de la Garnier. Ca se vorbeste e una dar modul in care e ridicata in slavi in comunicate de presa sau din sponsorizari este chiar hilar deoarece crema este un mare nimic. Sincer nu am incercat-o si nici nu am de gand, insa am facut pe produs o analiza a ingredientelor ca sa ne dam seama cu totii daca face ce promite sau macar daca este buna de ceva. Eu va spun ce contine voi trageti concluziile.
Ingredientele bune sunt colorate cu verde, cele iritante cu rosu si cele de "umplutura", respectiv emolientii sau ingredientele care nu au nicio actiune benefica asupra tenului sunt colorate cu albastru.

Aqua-water, Isononyl Isononanoate, Isohexadecane, Glycerin, Alcohol Denat, Peg-20 Methyl Glucose Sesouistearate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Methyl Glucose Sesouistearate , Cetyl Palmitate, Nylon-12, Cyclohexasiloxane, Propylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, Stearyl Alcohol, Argilla/ Magnesium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Parfum/ Fragrance, Caprylyl Glycol, Lithium Magnesium Sodium Silicate, Disodium Edta, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene, Caffeine, Ascorbyl Glucoside, Geraniol, Cellulose Acetate Butyrate, Poly Phosphorylcholine Glycol Acrylate, Citral, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Polyvinyl Alcohol, Sodium Chloride, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, (+/- may contain CI77891/ Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI77499/ Iron Oxides).

Aceasta este compozitia. Acum sa disecam: contine alcool in concentratie foarte mare, eu din start nu as folosi asa ceva pe piele, contine si parfum in concentratie considerabila care este iritant pentru piele. Protectie solara ofera doar pentru razele UVB (cele responsabile de arsuri ). Cantitatea mare de vitamina C pe care ei o lauda este data de ingredientul numit ascorbyl glucoside care este o froma de vitamina C combinata cu glucoza, este un potential antioxidant dar sunt destul de putine studii care sa ateste acest lucru. In rest este plina de emolienti care pot bloca porii si provoca aparitia pustulelor.
Asadar, nimic interesant, dupa parerea mea o crema foarte slab formulata pe care eu cel putin nu as folosi-o sub nicio forma. Evident, in cele din urma este alegerea fiecaruia de a folosi sau nu un produs insa sfatul meu este sa nu cumparati reclame mincinoase si campanii de marketing, cu banii cheltuiti pe acest produs va puteti lua altceva mult mai bun care sa va foloseasca.
Daca ar face ceea ce ar zice, de la rezolvarea imperfectiunilor pana la vindecarea cicatricilor si insanatosirea pielii inseamna ca s-a gasit minunea care se cauta de atatia ani si anume: solutia pentru un ten perfect. Sa fim seriosi, zic.

44 de comentarii:

  1. Şi eu m-am cam săturat de reclame aiurea şi datorită vouă mă informez altfel decât o făceam înainte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai scris acest articol, poate isi mai dau seama si alte fete cat de important e sa citeasca mai mult decat descrierea imbietoare a producatorului. Totusi nu inteleg pe ce se bazeaza si cum au curaj producatorii sa promita atatea pe cutia unei astfel de creme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe renume, pe naivitatea clientelor si foarte mult marketing.

      Ștergere
  3. Recunosc ca am fost curioasa cum e crema asta, pana am vazut primul review (nu mai stiu pe ce blog) care avea si poza ingredientelor si m-am calmat. Nici nu stiu cata protectie la UVB ofera, ca la Titanium Dioxide e cu "may contain". Ma supara faptul ca e atat de promovata in blogosfera si ca se mai fac si GA, stiu ca fiecare e liber sa scrie ce vrea pe blog, dar ma gandesc ca a fi blogger de beauty ar trebui sa implice macar o minima responsabilitate, totusi recomanzi ceva si ar trebui sa stii cat de cat ce recomanzi. La fel de tare m-a suparat si campania Vichy Normaderm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EXACT...FOARTE BINE AI SPUS SI CU CAMPANIA NORMADERM...FETELE AU FACUT ATATA RECLAMA SI AU RIDICAT-O IN SLAVI FARA SA O TESTEZE MACAR...EU MI AM TRATAT ACNEEA DE 2 ANI CU NORMADERM CLEANSER SI CREMA(CU CEA VECHE)SI CHIAR MI-A MERS FOARTE BINE.SINGURA DIFERENTA DINTRE CEA NOUA SI CEA VECHE ESTE CA IN CEA NOUA S-AU GANDIT EI SA PUNA ULEEEII DADA..ULEI(MI-A ZIS UN DERMATOLOG VICHY LA SENSI BLUE)
      MI AM CUMPARAT-O SI PE CEA NOUA SI E LA FEL CA CEALALTA NUMAI CA IMI LASA FATA MUUUULT MAI GRASA..
      FETELE AU FACUT RECLAMA AIA SI O RECOMANDAU DE PARCA SE DADEAU CU NORMADERM DE ANI DE ZILE NUMAI PT CA LE-AU DAT SI LOR 2 CREME SI NISTE MOSTRE.SI EU AM BLOG DAR FACA VREAU CEVA IMI CUMPAR..NU MI PLACE SA ATARN LA FIRME...SI MAI ALES CA IMI POT PERMITE..EU NICI MACAR N-AM PE BLOG RECLAMELE SITURILOR ROMANESTI DE COSMETICE CARE SUNT ATAT DE LAUDATE..DE CE??PT CA AU CATEVA PALETE SLEEK??AM FOST ATENTA SI LA 3 BLOGARITE IN ACELASI TIMP LE-A APARUT UN SITE DE COSMETICE SI APOI FACEAU RECLAMA A DOUA ZI FARDURILOR SI MAI ALES FONDURILOR DE TEN..CUM POATE CINEVA SA LAUDE UN FOND DE TEN DUPA NUMAI O ZI DE FOLOSIRE??
      SI BB CREAMUL ACESTA L-AM CUMPARAT SI EU SI E UN MARE RAHAT..ITI LASA FATA PLIIINA DE ULEI SI CALITATEA E GROAZNICA...EU IL AM PE CEL DE LA TOO FACED SI NU SE COMPARA DELOC...AM VAUT LA REAL IERI BB CREAM DE LA LOREAL REVITALIFT DAR NU AVEA TESTER...

      MI-A PLACUT POSTUL LUI LAVI SI COMENTARIUL TAU...CRED CA E PRIMA CARE NU A LAUDAT RAHATUL ASTA..
      VA PUP SI VA INVIT PE BLOGUL MEU UNDE TOATE PARERILE SUNT SINCERE SI ABSOLUT ABSOLUT TOTUL ESTE CUMPARAT DE CATRE MINE

      XOXO
      siherabeauty.blogspot.com

      Ștergere
    2. Si eu cred ca e neaparat nevoie de responsabilitate atunci cand ai un blog, de multa informare mai ales atunci cand dai sfaturi.Poti sa faci greseli majore, extrem de usor care sa afecteze pe cine iti ia in considerare sfaturile.

      Ștergere
  4. LA FEL SI CU KERATINA LICHIDA DE LA ANYAN...STIU CA AU FOST TRIMISE PT TESTARE SI RECLAMA SI TOATE FETELE LA CATEVA ZILE DUPA CE AU PRIMIT-O NUMAI LAUDE...IAR MA GANDESC...CUM E POSIBIL SA O LAUDE DUPA 1 SAU 2 FOLOSIRI...VOI ATI INCERCAT-O??DACA DA VA ROG SPUNETI SINCER DACA E BUNA DE CEVA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Keratina e ultimul trend in ingrijirea parului, eu sincer nu am incercat deoarece am grija de parul meu si nu este foarte deteriorat deci daca nu am nevoie nu vad de ce sa il incarc cu o sumedenie de produse. Totusi, daca te hotarasti sa o cumperi ai grija sa nu contina iritanti.

      Ștergere
    2. Eu am incercat keratina.. o folosesc de vreo 4 luni si am constatat ca nu imi mai cade parul [aproape deloc! doar cateva fire la pieptanat si doar daca am parul super incurcat] si nu mai am matreata. Nu folosesc balsam sau alte tratamente in paralel.

      Ștergere
    3. Mie imi place foarte mult keratina lichida . Abia am terminat-o si vreau sa imi cumpar alta . Imi ofera volum si imi place cum arata parul dupa aplicare :)

      Ștergere
    4. Eu folosesc keratina lichida de la anian pe care mi am cumparat o din banii mei - ca sa nu existe nici un dubiu si imi place mult de tot pt ca imi da foarte mult volum(si am nevoie) plus ca nu mai trebuie sa folosesc protectie termica. In principiu parul meu arata foarte bine.
      Cat despre bb cream nici nu m a tentat pt k am o parere foarte proasta despre produsele pt fata.
      Sper ca prin reviewul asta sa deschizi cat mai multi ochi.

      Ștergere
  5. great post! scurt si la obiect! de-ar citi cat mai multa lume...

    RăspundețiȘtergere
  6. utila postarea ,multumim,are mai multe "umpluturi" si iritanti decat ingrediente benefice,din pacate majoritatea cosmeticelor au asa ,cele cu ingrediente naturale sunt extrem de scumpe si nici pentru acelea nu bag mana in foc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingredientele benefice sunt f putine si in concentratii prea mici pentru a face vre-o diferenta dar ei fac atata tam tam pe acestea incat te-ai astepta sa fie vitamina C pe paine.

      Ștergere
  7. Bine ca ai facut articolul, i-am dat un share pe pagina blogului, nici eu nu mi-as pune prostia asta pe fata si ce ma mai enerveaza e ca nu e nici pe-aproape un bb cream, dar cum este foarte in voga bb cream-ul, de ce sa nu profite si ei de pe urma trend-ului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bun articolul! Si eu am facut un review produsului, de care am fost foarte nemultumita. Chiar daca nu cunosc prea multe despre ingredientele nocive, mi-a fost foarte usor sa realizez ca pur si simplu contine prea mult parfum (efectiv ai senzatia ca te-ai dat cu parfum direct pe fata), in plus e extrem de grasa/uleioasa. Cat despre efectul "reparator" nici o sansa! Din pacate, cum BB Cream`ul e la mare cautare acum si cum e printre putinele BB Cream`uri care se gasesc peste tot la un pret rezonabil, lumea oricum o va cumpara si isi va face si o impresie proasta despre BB Cream`uri in general. Mie mi s-a parut ca e extrem de asemanatoare cu acele creme de corp usor bronzate, daca le mai stii, tot de la Garnier. As fi curioasa cate ingrediente sunt diferite in aceasta BB Cream si acea crema de corp...

      Ștergere
  8. Felicitari!In sfarsit citesc o postare sincera despre un produs pe care toata lumea il ridica in slavi.Am obeservat ca multe fete ii fac reclama si au aparut multe concursuri pe diferite bloguri,eu una nu m-am inscris pentru ca nu ma tenteaza BBcream-ul.Postarea ta e foarte folositoare celor ca mine care nu ne pricepem,asa mai invatam cate ceva.
    Cat despre keratina lichida Anian,eu am incercat-o acum cativa ani cumparata din Spania si nu a avut nici un efect pe parul meu,dar poate sunt eu mai dificila:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut postarea, eu nu fac decat postari sincere deoarece nu am niciun interes financiar sau de orice alt fel in nimic. Te mai astept.:)

      Ștergere
  9. Eu am BB Cream de la Garnier. Imi doream un BB cream de 2 ani si am fost incantata cand am putut cumpara un asemenea produs ieftin, de pe rafturile supermarketului. Inainte de a-l cumpara, citisem atat pareri pozitive, cat si pareri negative despre acest produs. Eu nici nu il laud, nici nu il critic, deoarece inca am ochelarii cu lentile roz si il privesc ca pe un vis implinit. Insa nu il aplic traditional, ca pe o crema, ci ca pe un fond de ten, dupa ce imi rasfat tenul cu o crema matifianta, potrivita tenului gras. Il aplic in strat subtire cu o pensula stipple. Imi place asa, desi are putere mica de acoperire. Asupra tenului meu alb actioneaza ca o crema nuantatoare, fiind o idee mai inchis decat imi trebuie, desi am varianta Light. Nu am observat schimbari in bine sau in rau asupra tenului meu de cand il folosesc, asadar, momentan, ma declar multumita.

    Iti multumesc ca ai postat lista ingredientelor, intr-adevar, trebuie sa consultam si lista ingredientelor unui produs inainte de ne hrani cu minciunile de marketing.

    Tot aud ca alcoolul nu este bun nici pentru ten, nici pentru par. Am adoptat aceasta credinta, respectiv ocolesc, pe cat posibil, produsele cu alcool, insa nu stiu pentru ce fac asta. Asadar, te intreb, ce efect are alcoolul asupra tenului si al parului?

    PS: Ai pus cumva coletul cu brosele la posta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oana, numai luni voi pune coletul cu brosele la posta din pacate am intarziat putin cam am fost foarte ocupata la job. Cat despre alcool, este un ingredient extrem de iritant pentru piele, practic distruge celulele pielii si bariera protectoare a acesteia lasand loc bacteriilor sa se inmulteasca. Orice produs care contine alcool trebuie evitat din start.
      Nu as vrea sa iti distrug visul dar BB cream este doar o crema foarte slaba, este alegerea ta daca vrei sa o folosesti dar in timp s-ar putea sa te trezesti cu iritatii si pustule de la ea.

      Ștergere
  10. Hihihi ce ma bucur ca nu singura care are o impresie nu tocmai ok despre acest produs.Mai nou in blogosfera sunt concursuri sponsorizate de Garnier si toate fetele scriu lucruri bune...sincer nu as acepta sa fac un concurs cu un produs (si reclama) care nu e tocmai ok cu tenul meu si sa le stric tenul altora.
    Deci te admir!
    P.S daca vrei sa arunci un ochi peste articolul meu despre B.B Garnier http://be-gorgeous-by-adyna.blogspot.com/2012/04/despre-bb-cream-garnier.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place descierea amanuntita pe care ai facut-o. Mie personal imi place acest produs si il recomand. Mai ales ca l-am si incercat, atat pe mine cat si pe alte persoane....Bineinteles, ei exagereaza cand il ridica atat in slavi dar chiar isi schimba nuanta in functie de nuanta pielii, ofera senzatia de catifelare, nu incarca tenul si arata foarte bine pe fata....Se stie, toate produsele cosmetice contine diferiti ingredienti nu tocmai benefici....daca baga astia in produsele alimentare tot felul de substante toxice, da pai in restul....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca tie iti place si iti merge bine cu el eu nu te pot opri sa il folosesti, e alegerea fiecaruia, eu nu am o parere buna despre produs dar pana la urma nu putem toti gandi la fel :).

      Ștergere
  12. Chiar asa! Eu am primit mai demult la o revista o mostra a acestei prea-mult si inutil laudate creme si cand am vazut cat alcool are am aruncat-o. Nu pun asa ceva pe tenul meu, mai ales la cat de sensibil e, nici macar pentru a o testa. Ah, si tot asa am facut si cu o mostra Idealia de la Vichy, primita tot la o revista luna asta. Are alcool al treilea sau al patrulea ingredient. Horror!!!! utila postarea:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Idealia de la Vchy e nou? Poate analizez si asta. O sa ma urmareasca companiile sa ma extermine dupa :)))

      Ștergere
  13. chiar ma bucur ca ai facut aceasta postare,pacat ca reclama era super chiar am fost tentata sa o cumpar,dar m-am gandit ca ar fi mult mai util sa mai astept sa vad si parerile altor fete. multumim frumos pt postare este foarte utila,mai ales pt persoanele cu tenul sensibil ca al meu. inca o data multumim

    RăspundețiȘtergere
  14. Daaa, ai mare dreptate! Eu am oscilat in a luat acesta crema sau pe cea de la Bioderma cu FPS 50....Am luat Biorderma, sper ca am facut alegerea corecta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai facut o alegere f corecta. Bioderma sunt ok din cate am vazut dar ma mai uit si iti zic exact.

      Ștergere
  15. Te iubesc pt articolul asta! Cand am vazut ca vreo 2,3 bloggerite cunoscute(Anda Zelenca,Koko) au facut niste rewiew-uri super laudative,dar niciuna nu s-a obosit macar sa pozeze lista de ingrediente,multumindu-se sa repete papagaliceste ce promite producatorul...Chiar Anda spune ca acest produs o va ajuta in lupta cu acneea:-)Iti dai seama cate fete cu ten acneic o vor crede pe cuvant? Ma asteptam la mai mult profesionalism din partea lor,sincer...dar nah,daca e gratis si le aduce follow-eri si mai stiu ce,la ce bun sa-si mai bata capul..
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, multumesc mult pentru apreciere. Stiu ca sunt multe blogerite de beauty care nu sunt interesate de partea de ingrijire a tenului, se axeaza mai mult pe partea de make up si infrumusetare si atunci nu se documenteaza atat de mult.Eu nu pot sa le condamn, probabil ele chiar cred ce scriu insa intradevar ar trebui sa fie mai atente la ce recomanda.
      Da, din pacate multe fete cu ten acneic o vor foolosi si vor avea probleme dar asta este, din greseli invatam cu totii, eu ani la rand mi-am pus pe fata prostii, pana am invatat exact cum functioneaza ingrijirea adecvata.
      Ma gandesc foarte serios sa analizez mai multe produse celebre :)

      Ștergere
  16. ai sa razi, dar cel mai bun fond de ten pe care l-am avut a fost la 2 lei din piata si nici nu mai stiu cum se numea...iar creioanele Ada mi se par cele mai bune si tot ieftine sunt...

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu cred ca Lavi a criticat BB cream pentru ca ar fi o crema ieftina, ci pentru ce contine ea. Avand in vedere ce contine, e n-as da nici 2 lei pe ea. Mai bine dau 100 lei pe orice crema adecvata tenului meu de la paula's choice si stiu ca merita investitia, mai ales ca vin la gramaje generoase. Cand iti cumperi creme prost formulate e ca si cum ai da bani pe tigari, iti sponsorizezi singura nesanatatea. O gramada de baliverne citesc pe blogurile de beauty, eu ca simplu cititor care se doreste informat. Am renuntat sa mai citesc blogsfera romaneasca. Ma limitez la 3 bloguri printre care al tau, al pasagerei, si inca unul de beauty si makeup+ lifestyle. La un moment dat circulau in blogsfera o gramada de campanii gerovital, apoi cosmetic plant. Le-a luat corina la puricat si am vazut ca erau pline toate cremele de iritanti si umplutura, erau o gramada care n-aveau nici un ingredient benefic. Fetele la ele pe bloguri scriau: mie imi place cum se simte pe piele, mi-o face catifelata, nu mi-au aparut cosuri etc. Da tie nu, dar mie care am ten cu tendinte acneice, capricios, cel mai probabil o sa-mi apara. Nimeni nu listeaza ingredientele, nimeni nu e interesat de aspectul asta. Se da dovada de o mare superficialitate si lipsa de respect pt cititori. De ce nu au producatorii curajul sa dea pentru review creme de genul asta Pasagerei, sau tie?? pt ca stiu si ei ca sunt degeaba. Ar trebui ca fetele cu bloguri de make up, sa se limiteze la make up, swatch-uri si review-uri legate de produse de machial, si cine e interesat de ingrijire sa meraga inainte cu asta. Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu comentariul asta, e doar parerea mea, de cititor care doreste sa devina cat mai informat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, inchipuie-ti ca am cautat de m-am saturat ingredientele pentru Vichy Idealia si nu le-am gasit nicaieri. Le-am cautat pentru ca sunt pline blogurile de laude, poze de la lansare etc si am vrut sa ii fac o analiza pentru ca sunt sigura ca se va cumpara in prostie si foarte putine cliente ii vor verifica continutul. Oricum, dupa cum e ambalata este imposibil sa fie ceva de calitate dar sunt foarte curioasa ce au pus in ea. Totusi, atata lipsa de respect pentru clientii tai ca si companie de cosmetice care se respecta incat sa nu pui pe site lista de ingrediente? Au pe site o multime de baliverne insirate care pe mine nu ma intereseaza, vreau sa imi fac eu o parere personala dar se pare ca mi-e imposibil.
      Mersi de sustinere :)

      Ștergere
    2. Am eu o mostra de idealia primita la o revista. Cand ajung acasa ma uit dupa ea si daca nu cumva am aruncat-o iti fac o poza la ingrediente. Iti zic din start ca are alcool denat. in prima jumatate a listei, de aceea nu stiu daca o mai am sau am aruncat-o.

      Ștergere
    3. Daca o mai ai si ai timp ti-ar ramane recunoscatoare sa imi trimiti.:) Am mai rugat pe cineva sa imi faca rost dar niciun raspuns inca. Multu :*

      Ștergere
  18. ma bucur sa vad si postari sincere.puup

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma,bucur ca ai facut aceasta postare chiar vroiam sa-l cumpar.mai ales ca am tenu sensibil.sarutmana,o zi frumoasa pupicii.

    RăspundețiȘtergere
  20. :* stiai ca si lancome are alcool denaturat in fondurile de ten? :/ si.s asa scumpe.....bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă mira chiar deloc, prețul nu mai reprezintă demult un criteriu :)

      Ștergere