marți, 8 mai 2012

Cum facem ca sa nu clacam?

Simtiti cateodata ca nu va mai ajunge timpul ca sa traiti efectiv?
Luna asta e foarte agitata pentru mine, traiesc intr-un ritm nebun: job, proiecte personale, dezvoltarea unor concepte, etc, etc. Nu-mi mai ajunge timpul ca sa fac nimic pentru mine insa cred ca sunt putin sado maso deoarece iubesc perioadele acestea foarte agitate (daca nu se intind foarte mult) si e si mai bine cand iti place fiecare lucru pe care il faci in parte. Faptul ca pe langa job-ul meu principal ma ocup si de pasiunea mea pentru cosmetica si infrumusetare imi aduce o satisfactie deosebita. Va incurajez si pe voi sa nu va plafonati si sa dezvoltati ceea ce va place sa face chiar daca ca si activitate secundara.

Oricum, in aceste perioade tendinta sa te obosesti si sa ajungi la extenuare e foarte mare asadar trebuie sa fim foarte atenti la semnalele pe care organismul nostru le trimite si sa acordam o atentie deosebita minutelor de relaxare.

Asadar, eu mizez pe timp de relaxare de calitate. Putin dar bun. Plus de asta, am cateva trucuri care ma ajuta sa trec mai usor peste zilele pline. Dar sa va povestesc:
1.Dorm minim 7 ore pe noapte. La mine e lege, daca nu dorm nu dau randament.
2.Inainte de somn ma uit la un serial de comedie care sa ma binedispuna si datorita caruia sa adorm cu zambetul pe buze. Functioneaza deoarece daca urmaresc un film psihologic sau mai solicitant inainte de somn, atunci cu siguranta urmeaza sa am un somn agitat.
3.Fac minimum 15 minute de miscare seara. Pe covor, in fata TV-ului de obicei. Faptul ca stau toata ziua la birou simt ca ma anchilozeaza asadar putina miscare face foarte bine inainte de somn.
4.Beau un ceai caldut de soc cu putina miere. E delicios, ajuta digestia si ma linisteste.
5.In drum spre casa dupa ce am iesit din oras imi las geamul la masina jos, reduc viteza si inspir muuulllltttt aer semi curat.
6.Ma hidratez suficient, beau foarte multa apa, cred ca ajung si la 3 litri pe zi. Nu ma fortez ci chiar simt ca am nevoie atunci cand sunt obosita.

Cam astea sunt trcurile mele anti oboseala. Daca aveti si voi tipsuri bune le astept cu drag.

P.s: stati pe aproape, mai urmeaza niste analize de produse "celebre".

Un comentariu: